Winrar İle İso Dosyalarını Açma İşlemi Adımları?

Winrar İle İso Dosyalarını Açma İşlemi Adımları?

Winrar ile iso dosyalarını açma işlemi adımları? Önemli konu başlıklarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun nedeni ise İnternet üzerinden yahut işletim sisteminden oyun indirilirken çoğunlukla İso formatındaki dosyalara rastlanmasıdır. İSO formatındaki bir dosyanın açılabilmesi için kullanılabilecek çok çeşitli programların varlığı söz konusudur. Bundan dolayı bir İso dosyasını açmak için Winrar yahut 7Zip arşivlerinden yalnızca birinin bilgisayarınızda kurulu olması yeterli olacaktır.

Winrar Kullanılarak İSO Dosyalarını Açma

Sıklıkla karşı karşıya kalınan winrar ile iso dosyalarını açma işlemi adımları? Konusu önemlidir. Bunun için ise tek ihtiyacınız bir winrar arşivi olacaktır. Bunun için ise bu programların indirilebileceği sitelerden yararlanabilirsiniz. Uygulamaya ücretsiz olarak sahip olabilirsiniz.

Winrar’ın kurulumu esnasında İSO’nun yanında bulunan küçük kutucuğu mutlaka işaretlemeniz gerekir. Aksi taktirde winrar yüklemiş olsanız da bir İSO dosyasını açmanız mümkün olmayacaktır. Bundan dolayı kurulum esnasında dikkatli olmanız çok önemlidir. İSO kutucuğunu işaretlemeyi unutmanız durumunda ise arşivleriyicinin ayarlarından yararlanarak benzer bir kurulum yapmanız gerekir.

Açılan İSO Dosyalarını Çalıştırmak İçin Gerekli Olan Diğer Programlar

Winrar kurulumu tamamlandıktan sonra İSO dosyalarını açabilirsiniz. Sonrasında, klasör ve dosyaların çıkarılacağı klasörleri belirtip her zamanki çözme işlemini gerçekleştirmelisiniz. İSO formatlı dosyaların açılma işleminin gerçekleştirilmesinden sonra çalışmaya başlamak için kullanılabilecek çeşitli programlar bulunmaktadır. Bunlar arasında ise;

– Daemon,

– İsoBuster,

– MagicİSO,

– Daemon Tools,

– Ultra İSO,

– DeepBurner Free ve diğer program seçenekleri yer almaktadır.

Daemo Tools ile İSO Dosyasını Çalıştırma

Ev kullanımı için önerilen programlardan biri ücretsiz Daemon Tools Lite versiyonudur. Daemon Tools Lite programı winrar ile iso dosyalarını açma işlemi adımları? konsunun bir devamı olma niteliği taşımaktadır. Bu anlamda Daemon Tools Lite programı indirme işleminin gerçekleştirilmesinden sonra atılacak adımlar;

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Bilgisayar Telefonu Neden Görmüyor? Bağlantı Hatası & Çözümü

1 – Dosya program penceresinin en üst bölümünde görünecektir. Farenin sağ tuşunu kullanarak tıklayın ve ” Monte etmek” butonuna tıklayın.

2- Program penceresinin altındaki sanal sürücü içeren bir kısayol görünür olacaktır. Bu kısma farenin sağ tuşuyla tıkladıktan sonra ” açık” ibaresi görünür olacaktır.

3- Gezgin penceresi, İSO dosyalarının tüm içeriğini içeren bir halde açılır. Böylelikle herhangi bir dosya yahut klasörü kolaylıkla kopyalama işlemini gerçekleştirmeniz mümkün hale gelir. Bu sayede bilgisayarınıza kolaylıkla İSO dosyası içeriğinin aktarım işlemini yapabilirsiniz. Ancak bunu sabit disk düzenli kopyalamayı kullanarak yapabilirsiniz. Bu yöntem, kullandığınız arşiv yazılımına göre biraz daha uzun sürecektir. Ancak İSO dosyalarını açmanız mümkün olacaktır.

Farklı Sanal Disk Görüntüleri Olarak Adlandırılan İSO Dosyaları Nasıl Açılır?

Winrar ile iso dosyalarını açma işlemi adımları? Bununla alakalı bir başka konu farklı sanal disk görüntüleri olarak adlandırılan İSO dosyalarının açılma işlemidir.

İSO dosyası bir sanal optik diskin dijital yapıdaki bir görünümüdür. Bu konuyla alakalı olarak uygun nitelikte bir program seçimi yapmak bir hayli güçtür. Bu anlamda tercih edilebilecek en uygun seçeneklerden biri WINRAR olacaktır.

Winrar oldukça kolay kullanımı olan bir program olma özelliği barındırmaktadır. Winrar İle İSO dosyası Açma adımları;

– İlk olarak açmak istenilen İSO dosyasına farenin sağ tuşuyla tıklanır. Ancak bunun için öncelikle içerik menüsü “Özü” sekmesinin bulunması gerekmektedir.

– Dosya, içeriğinin tamamının disk görüntüsünden çıkarmak için konum seçeneği sunan WinRAR ile otomatik açılır. Bunun sonrasında, yalnızca .İSO dosyasındaki bilgilerin tamamı belirtilen konuma indirilene kadar beklemek kalır.

Sitemizi ziyaret ederek ürünlerimizi ve hizmetlerimizi inceleyebilir sosyal medya hesaplarınızı yükseltebilirsiniz.

Teknoloji Haberleri hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir