Instagram Kısıtlama Özelliği Nedir?

Instagram Kısıtlama Özelliği Nedir?

Popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen instagram kısıtlama özeliğini devreye sokarken yeniliklere devam etme sinyali de vermiş oldu. Halihazırda kullanılmaya başlanan bu özellik sayesinde çok daha temiz bir ortam yaratılmaya çalışıldığı açıklandı. Son getirilen özellikler arasındaki kısıtlama ile kullanıcıların çok daha memnun olması amaçlanıyor. Aktif bu özellik neler getirecek, ne için tasarlandı? Bilindiği gibi önceden paylaşımlara kişinin yorum yapmaması için doğrudan kişinin engellenmesi gerekirdi. Kişinin engelli olmaması halinde istediği şekilde yorum yapabilmesinin önü açıktı. Bu durum kişilerin kötü yorumlar yapabilmesinin önünü açıyordu. Ayrıca yorum sonrasında silme durumları da oldukça yorucu olurken şikâyet etme durumları da vakit kaybı olarak görülüyordu. Bu durumlara ilişkin yeni getirilen özellik birçok sorunu kökten hallediyor.

Instagram Kısıtlama Özelliği Neler Getiriyor?

İngilizce Restrict olarak tanımlanan bu yeni özellik, bilhassa siber zorbalık durumlarına karşı koruma kalkanı anlamı taşıyor. Tüm instagram kullanıcılarının bu özelliği kullanabilmesi mümkün. Daha temiz bir gönderi yorum alanı oluşturulması bekleniyor. Bunun en önemli sebebi ise yeni özellikle birlikte artık yorumların kullanıcı tarafından belirlenebilmesidir. Kullanıcı tarafından yapılan paylaşımlara gelebilecek yorumların sınırlandırılması yani kısıtlandırılması söz konusu olacak. Paylaşımların ardında yer alan kötü söz, küfür, hakaret ve taciz durumlarında yorum yapan kişinin yorum yapabilme özelliği kaldırılacak. Bu sayede paylaşıma gelen yorumlarda kötü bir durumun olmaması sağlanacak. Temiz paylaşım yorumlarının yapılmamasını destekleyen instagram reklam içeriklerinin de olmaması için çalışmalar yürütüyor. Devamlı takipçi kazanmak isteyen ya da bir ürün reklamı yapan hesaplarında artık yorum yapmasının önüne geçilmiş oldu. Özellikle cinsel anlamdaki saldırganlık ve taciz durumlarına karşı da koruma sunuyor. Zorbalıklara karşı sosyal medya uygulamasında mücadelede “create dont hate” “nefret yaratma” isimli etiketle dünya genelinde bir farkındalık yaratılması da söz konusu. (Instagram Destek)

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

instagram kısıtlama

Instagram Kısıtlama Özelliği Nasıl Kullanılır?

İstenmeyen yorum durumlarının engellenmesi anlamına gelen instagram kısıtlama özelliği tüm hesaplarda kullanılmaktadır. Kişinin fenomen olması halinde çok daha büyük oranda kullanıldığı görülürken aynı zamanda var olan kötü yorumların anında kaldırılmasını da sağlar. Bunun için ise engelleme şartı yoktur. Paylaştığınız bir görselin altında istenmeyen yoruma tıklamanızla işlem başlar. Yoruma yapan kişinin profiline giderek kısıtlama özelliği aktif hale getirilir. Böylelikle artık o yorum gözükmeyeceği gibi kişinin bir kez daha yorum yazabilmesi söz konusu olmayacaktır. Spam durumlarına karşı son derece iyi bir özellik olurken kişi ise engellendiğini bilmez. Bundan dolayı kendi hesabında yorumu hala gözükür. İnstagram tarafından gerçekleştirilen açıklamada ise paylaşımların altındaki yorum bölümlerinin son derece işlevsel ve tehlikeli boyutlarda kullanıldığını gözler önüne serdi. Buna dair bir önlem niteliğindeki instagram kısıtlama birkaç ay içinde çok yoğun bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Etiketle paylaşımların sayısı yüzbinleri bulmuş durumda.

Instagram hesabınızı büyütmek ve daha popüler bir hale getirmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Spotify Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir