Instagram Fotoğraf Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Instagram Fotoğraf Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Sizde benim fotoğraflarım neden kalitesi düşük diyor musunuz? Instagram fotoğraf boyutu ayarlarını yapıp kalitenizi yükseltin. Instagram 2019’da aylık 1 milyar kullanıcıya ulaştı ve bunların %63’ü her gün Instagram’a giriş yapıyor. 200 milyon Instagram kullanıcısı günde en az bir işletme profilini ziyaret ediyor. Yani bu demek oluyor ki, gönderilerinizin fotoğraf boyutu, Instagram işletme hesabınız ve diğer Instagram kullanıcıları için çok ama çok önemli!

Hatırlayacaksınız ki Instagram, 6 Temmuz 2015’te standart gönderilerde 640 piksel desteğini arttırarak 1080 piksele kadar yükseltti. Ayrıca 26 Ağustos 2015’te kare olmayan görüntüler için destek ekledi. Peki 2020 yılında bu boyutlar nasıl? Instagram Fotoğraf boyutu nedir? Hikâye, profil fotoğrafı, video ve story boyutu nasıl olmalıdır? Yüklerken nelere dikkat etmeliyiz? Bu gibi detaylar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için lütfen yazımızı okumaya devam ediniz.

Instagram Fotoğraf Boyutu

İsterseniz şimdi günümüzün en popüler sosyal medya sitelerinden olan Instagram’ın fotoğraf boyutları hakkında biraz daha fazla bilgi verelim. Instagram fotoğraf boyutları hakkında bilmeniz gereken detaylardan başlıca olanları şunlardır;

  • En uygun boyutlar 1080 piksel genişlik, 566 piksel ile 1350 piksel yüksekliğinde olan boyutlardır.
  • Maksimum Instagram çözünürlüğü 1080 piksel genişliğindedir.
  • Instagram reklamları için kare olmayan görseller ekleyebilirsiniz.
  • Eğer Instagram hesabınız Facebook hesabınız ile bağlantılıysa, bir yatay görüntüyü Facebook bağlantı ön izleme görüntüsüyle tam olarak aynı olan 1,91 – 1 en boy oranında gönderebilirsiniz. Yani bu demek oluyor ki, Instagram ve Facebook reklamlarıyla platformlar arası uyumluluk var.
  • Bir kareye kırpmak istemediğiniz yatay bir görseliniz veya grafiğiniz varsa, anasayfada daha fazla yer kaplamak için görsel kenarlık üst ve alt kenar ekleyen birçok uygulamadan birini kullanmayı düşünebilirsiniz.
instagram fotoğraf boyutu

Instagram’da fotoğraf ve video paylaşırken akılda tutulması gereken iki ana şey vardır: en boy oranı ve boyut. (Instagram Destek)

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • En Boy Oranı

En boy oranı, bir resmin yüksekliğine göre genişliğini ifade eder. 4: 5 veya 9:16 gibi bir oran olarak ifade edilir, burada ilk basamak genişliği ve ikinci basamak ise yüksekliği temsil eder.

  • Boyut

Boyut, fotoğraf veya videonuzun genişliğini ve yüksekliğini oluşturan piksel sayısını ifade eder. En boy oranı gibi, boyut da birincisi genişliği, ikincisi yüksekliği temsil eden iki sayı ile ifade edilir. Genel olarak Instagram, genişliği 320 piksel ile 1080 piksel arasında olan fotoğrafları ve videoları destekler.

Bunun anlamı, fotoğrafınız veya videonuz 320 pikselden küçükse Instagram’ın bunu 320 piksel genişliğe genişletecek olmasıdır. Ve 1080 pikselden daha genişse, Instagram bunu 1080 piksel genişliğe kadar boyutlandıracaktır.

Instagram Story Boyutu, Story Boyutu Nasıl Olmalıdır?

Instagram hikayeleri, Instagram kullanıcıları için vazgeçilmez detaylardan bir tanesidir. Son Instagram verilerine göre, Instagram üzerinde her gün 250 milyon kadar hikâye paylaşılmaktadır. Instagram’ın genel fotoğraf boyutları hakkında bilmeniz gerekenleri yukarıda size aktarmıştık, peki story yani hikâye boyutları nasıl olmalı? Story paylaşırken boyut konusunda nelere dikkat etmeliyiz?

Instagram hikâye boyutları 1080px ile 1920px’dir. Bu, resminizin veya videonuzun 1080 piksel genişliğinde ve 1920 piksel yüksekliğinde olması gerektiği anlamına gelir. Bu, 9:16 en boy oranı olarak da bilinir. Akıllı telefonunuzu portre fotoğrafı veya video çekmek için kullanırsanız, çektiğiniz fotoğraf 1080px ile 1920px Instagram boyutlarına mükemmel bir şekilde uyacaktır.

Instagram storylerinize izlenme satın almak istiyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://bepopi.com/instagram-hikaye-izlenme-satin-al

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir