Instagram Hesap Kapatma ve Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram Hesap Kapatma ve Dondurma Nasıl Yapılır?

Instagram hesap kapatma ve dondurma işlemlerini en kısayolları kullanarak yapmanın sırrı bu yazıda! Sosyal medya sektöründe gün geçtikçe artan kullanım miktarı, beraberinde birçok soruyu getiriyor. Özellikle Instagram gibi milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformlarında, hesaplarla ilişkin işlemlerin nasıl yapılacağı büyük bir merak konusu. Bu işlemler arasında Instagram’a yönelik en çok merak edilenlerden bazıları da, şüphesiz ki hesap kapatma ve dondurma işlemleri. Bu yazımız da sizlere Instagram hesap kapatma, kalıcı silme, dondurma ve hesabı silme işlemlerini nasıl yapacağınızı kısa ve net bir şekilde anlatacağız. Eğer Instagram hesabınızı dondurma veya kapatma gibi bir isteğiniz var ise, lütfen yazımızı sabırla okumaya devam edin.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Not: Instagram hesabınızı silmek, profilinizin, fotoğraflarınızın, videolarınızın, beğenilerinizin, yorumlarınızın ve takipçilerinizin, kısacası tüm içeriğinizin Instagram üzerinden kalıcı olarak silineceği anlamına gelmektedir. Lütfen Instagram hesabınızı kalıcı olarak silme işlemi yaparken bunu unutmayın.

Peki, Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.

Hesabınızı Instagram uygulamasından silemezsiniz, bu nedenle masaüstü veya mobil cihazınızdaki bir web tarayıcısından instagram.com adresine giriş yapmanız gerekir.

  • Instagram’ın “Hesabınızı Silin” sayfasına giriş yapın.

Instagram Hesap Silme Sayfası

Giriş yaptıktan sonra, Hesabınızı Silme sayfasına gidin ve ‘Hesabınızı neden siliyorsunuz?’ Bölümünden hesabınızı silme nedeninizi seçin. Bu bölümü ilgili sayfada aşağıya doğru açılan menüde bulabilirsiniz.

  • Şifrenizi girin ve Instagram hesabınızı kalıcı olarak silin.

Bir seçenek belirledikten sonra, Instagram hesabınızı kalıcı ve tamamen silmek istediğinizi onaylamak için şifrenizi tekrar girmeniz istenecektir. Bir neden seçip şifrenizi girdikten sonra hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği görünür. ‘Hesabımı kalıcı olarak sil’ seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra hesabınız *tüm içeriğiniz ve takipçilerinizle birlikte* devre dışı bırakılır.

Unutmayın: Hesabınızı sildikten sonra, daha sonra başka bir Instagram hesabı oluşturmaya karar verirseniz aynı kullanıcı adıyla Instagram’a kaydolamazsınız. Instagram silinen hesapları yeniden etkinleştiremez.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Bununla birlikte, Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizden emin değilseniz, Instagram hesabınızı geçici olarak nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Sosyal medyaya bir mola vermek istiyorsunuz, ancak Instagram hesabınızı kalıcı olmak silmek istemiyor musunuz? Instagram’a tekrar katılmaya hazır olduğunuzda hesabınızı yeniden etkinleştirmek için, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakıp, dilediğinizde yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Instagram’ı geçici olarak dondurmak/devre dışı bırakmak için:

  • Instagram hesabınıza giriş yapın.

Instagram hesabını kalıcı olarak silme işleminde olduğu gibi, mobil veya masaüstü cihazınızın web tarayıcısından Instagram’a giriş yapın. Instagram uygulamasından hesap dondurma işlemi yapılamaz.

  • Önce ‘Profili Düzenle’ye, sonra ise ‘Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak’ seçeneğine tıklayın.

Profil ekranınıza gidin ve sayfanın üst kısmındaki ‘Profili Düzenle’ye tıklayın. Açılan sayfada, ekranın alt kısmındaki ‘Hesabımı geçici olarak devre dışı bırak’ seçeneğini belirtin.

  • Şifrenizi girin ve Instagram’ı geçici olarak dondurun.

Hesabınızı devre dışı bırakma nedeninizi ‘Hesabınızı neden devre dışı bırakıyorsunuz?’ menüsünde belirtin. Bir seçenek belirledikten sonra Instagram’ı devre dışı bırakmak istediğinizi onaylamak için şifrenizi tekrar girmeniz istenir. Bir neden seçip şifrenizi girdikten sonra, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakma seçeneği görünür. ‘Hesabı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak’ seçeneğine tıklayın. Profiliniz * tüm içeriğiniz ve takipçilerinizle birlikte* tekrar Instagram’a girip hesabınızı etkinleştirene kadar geçici olarak devre dışı bırakılır.

Unutmayın: Hesabınızı hem silmek hem de devre dışı bırakmak için şifrenize ihtiyacınız olacaktır. Şifrenizi unuttuysanız Instagram’ın şifremi unuttum özelliğinden yararlanıp, şifrenizi tekrar almalısınız.

instagram hesap kapatma

Instagram Hesabı Nasıl Yeniden Etkinleştirilir?

Instagram’a tekrar katılmaya hazır olduğunuzda, devre dışı bırakılan hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken Instagram hesabınıza tekrar giriş yapmak. instagram.com adresine girin ve devre dışı bırakılmış hesabınızı geri yüklemek için kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın. İşte bu kadar!

Instagram hesabınızı geliştirmek ve yükseltmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://bepopi.com/instagram-erisim-gosterim

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir