Facebook Hesap Çalma Yöntemleri 2020

Facebook Hesap Çalma Yöntemleri 2020

Son günlerde sosyal medyada Facebook hesap çalma olayları oldukça arttı. Bu yazı dizimizde size Facebook hesaplarının nasıl çalındığını anlatacağız. Yazı dizimizi yazmamızdaki amaç farkındalık yaratarak Facebook hesabınızın çalınmasına karşı önlem almayı öğreteceğiz. Facebook hesabının ele geçirilmesi çok kolay. Birkaç basit yöntemle Facebook hesabınız birilerinin eline geçebilir. Program kullanmadan birkaç hileli yöntemle Facebook hesabınızı birilerine kaptırabilirsiniz.  Facebook hesabının çalınması kişisel hakların ihlal edilmesidir. Facebook şifrenizin basit olması, doğum tarihinizi içermesi, tahmin edilebilir olması hesabınızın çalınmasını kolaylaştırır.

facebook hesap çalma

Yeni Şifre Talebinde Bulunma

Hesabınızı çalmak isteyen kişiler telefon, tablet ve bilgisayarınız üzerinde fiziksel erişim sağlarlar. Şifre değiştirmek için şifremi unuttum seçeneğini tıklayarak şifre yenileme talebinde bulunurlar. Kayıtlı eposta adresinize ve telefonunuza erişim sağlayan kişiler bu cihazlar üzerinden bilgilerinizi alarak Facebook hesabınızı ele geçirebilirler. (Facebook Destek)

Keylogger Programı Kullanma

Bilgisayar, telefon ve tabletlere kolayca yüklenebilen Keylogger adındaki program ile Facebook hesabınız kolayca birilerinin eline geçebilir. Bu programın görevi basılan klavye tuşlarını kayıt altına alıp izlemeye alır. Böylece sistemden sizin eposta adresinizi şifrenizi kolayca ele geçirebilirler. Bu uygulama basılan her tuşu kayıt ettiği için şifrelerinizi de klavyeden takibe alır.

DNS Yönlendirme

Dns yönlendirmeleri ile şifreleriniz kolayca kırılabilir. Bilgisayar, telefon ve tabletiniz sahte bir Facebook sayfasına yönlendirilir. Kullanıcı adı ve eposta ile sisteme girmeniz sağlanır. Şifreyi yanlış girmiş gibi hata mesajı çıkarak sizi gerçek Facebook sayfasına yönlendirir. Bu yöntemle Facebook şifreleriniz birilerinin eline kolayca geçer.

Kaydedilmiş Yıldızlı Şifreleri Görüntüleme

Şifrenizi kırmak isteyen kişiler bilgisayarınızda chomre, google, firefox gibi tarayıcıya şifrenizi kayıt etmişseniz bilgisayarınıza fiziksel erişim sağlayan kişiler buradan parolanızı ve şifrelerinizi görüntüleyebilir.

Facebook hesap kırma işlemi kolay bir işlem değildir. Bu işlemi yapmak için ciddi bir teknik bilgi gerektirir. Facebook şifresi genelde güvenlik zafiyetinden dolayı çalınır. Gerekli önlem ve tedbirleri aldığınız taktirde Facebook hesabınız çalınmaz. Facebook şifrenizi belirlerken özel karakterler kullanın. Doğum tarihi gibi basit rakamları şifre olarak belirlemeyin. Bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayan programlar yüklemişseniz işleminiz bittikten sonra bu programları kaldırın. Bilgisayarınıza bilmediğiniz program ve uygulamaları yüklemeyin. Özel bilgilerinizi her yerde paylaşmayın. Facebook hesabınızla ilgili işlemleriniz bittikten sonra hesabınızı açık tutmayın. Hesabınızı mutlaka kapatın.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

Facebook hesap çalma işlemi çoğu zaman programlar ile yapılır. Bu yüzden bilgisayarınıza bilmediğiniz programları yüklemeyin. Chomre, firoex gibi tarayıcıları kullanırken burada şifreleri otomatik kayıt etme butonunu aktif olarak kullanmayın. Bilgisayarınıza virüs girdiği zaman bilgisayarınızın güvenlik duvarı çökebilir. Bu durumda şifreleriniz birilerinin eline geçebilir. Facebook hesabınızı güncel tutun. Bilgileriniz güncel olursa şifre yenileme ve sıfırlama ile kaptırdığınız Facebook hesabını geri alabilirsiniz.

Facebook Görüntüleme sayınızı arttırmak için Facebook Görüntüleme ürünümüzü satın alabilirsiniz.

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
10 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Facebook hesabim kapatildi hesabimi calmişlar instaqramla pubg mobile hesabimda ustunde calindi yardim edin lutden

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Ömer bey, Facebook hesabınızın şifre değiştirme işlemlerini e-mail adresiniz ya da kayıt sırasında vermiş olduğunuz telefon numaranızı kullanarak tamamlayabilirsiniz.