Instagram Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Instagram Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Instagram nedir, ne işe yarar, ne zaman ortaya çıkmıştır, kim kurmuştur sorularına cevap olarak bu yazıyı hazırladık. Instagram fotoğraf paylaşım temelli bir sosyal medya sitesidir. Günümüzde sadece İnstagram fotoğrafı paylaşmak için yaşayan insanlar bile vardır. Kimileri ise İnstagram’ı para kazanam amaçlı kullanır,kimileri iletişim ve basın için.

Instagram Ne Zaman Kuruldu?

İnstagram 2010 yılında kurulmuştur. İlk kurulduğu hafta 220.000 kullanıcıya ulaşarak anında dikkatleri üzerine çekti. İnstagram 2 yıl içinde 35 milyon kullanıcıya ulaşınca 50 milyon dolar yatırım aldı ve bugün çok popüler bir marka tarafından satın alındı. O marka kim mi? Bir sonraki başlıkta. (Instagram)

2012 Instagram’ı Kim Satın Aldı?

İnstagram 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. Bu büyük yatırım ile Facebook doğru bir iş yapmış oldu ve bugün Facebook kadar popüler bir sosyal medya siteleri var. İnstagram ve Facebook reklam paneli konusunda ortak bir yönetime sahip. İnstagram’a reklam vermek isteyenler Facebook reklam panelini kullanıyor.

Instagram Nasıl Kullanılır?

İnstagram mobil ağırlıklı bir sosyal ağ sitesidir. Paylaşım yapabilmek ve mesajlaşabilmek için mobil uygulamasını indirmek zorundasınız. İnstagram bu mobil zorunluluğundan dolayı çok büyük oranla genç kitle tarafından kullanılır. Kullanıcılarının en az %70’i 17-25 yaş arası gençlerden oluşuyor dersek pek yanlış bir oran vermiş olmayız.

İnstagram’da tıpkı diğer sosyal medya ağları gibi takipci,beğeni sistemine sahiptir. Ayrıca video görüntüleme sayısı da görülmektedir. Ve tabii diğer sosyal ağlar gibi İnstagram için de takipci hizmeti,beğeni hizmeti,görüntüleme hizmeti satın alınabiliyor. İnstagram topluluk kuralları da önemlidir. 3.taraflara hakaret olmadığı sürece kolay kolay hesabınızın başına bir iş gelmez.

Takipci  değeri açısından bakarsak,İnstagram takipci algısı açısından diğer sosyal medya platformlarından çok öndedir. Burda ne demek istiyoruz? Örneğin Twitter’da 50.000 takipçi ile İnstagram’da 50.000 takipçi aynı seviye değildir. İnstagram daha imajlı bir görünüme sahiptir takipçi sayısının yüksek olmasını Twitter ile kıyaslarsak. Facebook ise bu konularda pek bir yarışa giremiyor çünkü bireyselliğin değil sayfaların ve grupların öne çıktığı bir sosyal medya sitesi halini aldı Facebook.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram’da Beğeni Sayısını Gösterme Kalkıyor mu?

Beğeni sayısını herkese açık şekilde  göstermekten vazgeçerek yalnızca kullanıcının kendisine gösteriyor. Ancak bu Türkiye’de aktif değil henüz. 9 ülke için bu güncellemenin getirildiğini duyurdu İnstagram. İnsanların gösteriş meraklı ve sosyal yaşamına verdiği zarar nedeniyle bu hareketin doğru olduğuna kanaat getiren çok sayıda insan var. Bu karar üzülen sosyal medya fenomenleri de var doğal olarak.

Instagram hesabınızı yükseltmek ve geliştirmek için Instagram Beğeni ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir