Android Instagram Çöktü Sorunu Çözüldü

Android Instagram Çöktü Sorunu Çözüldü

Instagram, mobil uygulama üzerinden kullanılan bir sosyal medya uygulaması. Böyle olunca Android sürüm ve iOS sürüm olmak üzere iki farklı kullanım yapıldığını görüyoruz. iOS işletim sisteminde genelde uygulamanın sorunsuz şekilde çalıştığı görülüyor. Tabii ki zaman zaman iOS işletim sisteminde de sorunlar olmuyor değil. Bunun yanında Android işletim sisteminde ise çok daha fazla sorun ortaya çıkabiliyor. Android Instagram Çöktü Sorunu ise bu kısımda karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesi.

Kullanıcıların uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanmalarının önüne geçen bu hata, epey can sıkıcı olabiliyor. Geçtiğimiz haftada sık sık karşılaşılan sorun hakkında sonunda Instagram tarafından da bir düzenleme yayınlandı.

Android Instagram Çöktü Sorunu Nasıl Çözüldü?

Bu kez bir yöntem ya da bir düzenleme aktarmayacağız. Öyle ki sorunun çözümü doğrudan Instagram tarafından geldi. Uygulama yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre Instagram Android işletim sistemi için bir güncelleme yayınlandı. Güncellemenin yayınlanmasının ardından uygulamada yaşanan son çökme olaylarının önüne geçilmiş oldu.

Android Instagram Çöktü Sorunu

Güncellemenin detayları konusunda da bilgiler verildi. Instagram yetkilileri durumu Twitter hesabı üzerinden açıkladı. Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamalara göre Android Instagram Çöktü Sorunu bir güvenlik açığından kaynaklanıyordu. Instagram uygulamasında yer alan güvenlik açığı nedeniyle çökme sorunu yaşandığı ve özellikle eski Android sürümlerinde bu tür bir sorunun yaşandığı konusunda bilgiler veriliyor.

Güncelleme Sonrasında Sorun Çözülmedi Mi?

Android Instagram Çöktü Sorunu çözümü için uygulamanın 24 MB boyutunda yayınlamış olduğu güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. 4 Haziran sonrasında yaşanan sorunlar nedeniyle güncellenen uygulamanın 25 MB değerinde güncellemesini yüklemenizin hemen ardından sorunun çözülmesi gerekiyor. Fakat bazı kullanıcılar güncellemelerin sonrasında da çökme sorunları yaşamaya devam ettiği yönünde mesajlar atmaya başladı.

Android Instagram Çöktü Sorunu

Bu konuda da yine Instagram yetkilileri tarafından açıklamalar yaptı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, sorunun devam etmesi durumunda uygulamayı tamamen silip yeniden yüklemeniz gerekiyor. Yeniden yükleme işlemi sırasında da ön bellek temizlemesi yapmanız gerekli. Güncellemenin yayınlanmasının ardından sorun yaşamaya devam ederseniz, uygulamayı silin yeniden yükleyin. Bunun ardından Android Instagram Çöktü Sorunu tamamen çözülecektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir