Anti SEO Nedir? Anti SEO Nasıl Anlaşılır?

Anti SEO Nedir? Anti SEO Nasıl Anlaşılır?

Anti SEO, bir kişinin web sitenizin sıralamasına olumsuz anlamda etki etmek için yaptığı kötü niyetli işlemlere denilmektedir. Anti SEO, negatif SEO ya da negatif SEO saldırısı olarak da adlandırılmaktadır. Anti SEO hakkında tüm detayları, Anti SEO’nun nasıl yapıldığını ve fark edeceğinizi, Anti SEO’dan korunmak için neler yapmanız gerektiğini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Anti SEO Nedir?

Anti SEO, rakip web sitelerin hedeflenen anahtar kelime sıralamasını etkilemek ve Google tarafından ceza almasını sağlamak amacıyla yapılan kötü niyetli işlemleri içermektedir. Anti SEO çalışmaları ilk olarak kötü linkler ile gerçekleştirilmektedir. Bu kötü linkler sizin bilginiz ve kontrolünüz dışında gerçekleştirildiği için fark edilmesi oldukça zordur. Web sitenizin görüntüsünü etkilemediği için Anti SEO saldırısına uğradığınızı fark etmeniz mümkün değildir. Web sitenizin Anti SEO’dan etkilendiği alan Google sıralamanızdır ve sitenize bot ziyaretlerinin artması ile gerçekleşir.

Negatif SEO çoğu zaman Siyah Şapka SEO yani Black Hat SEO ile karıştırılır çünkü yapılan işlemler hemen hemen aynı şekilde yapılır. Negatif SEO ve Siyah Şapka SEO arasındaki en belirgin fark ise şudur; Siyah Şapka SEO yöntemleri site sahibi tarafından yapılan bilinçli müdahalelerdir. Anti SEO’da ise yapılan işlemler başka bir kişi tarafından yani rakip siteler tarafından yapılan, web site sahibinin haberinin olmadığı işlemlerdir.

Anti SEO Saldırısı Neden Yapılıyor?

Anti SEO saldırısına uğradığınızı fark ettiğinizde şüphelendiğiniz ilk kişiler rakipleriniz olacaktır. Ancak bazı durumlarda görülüyor ki sebepsiz yere de negatif SEO saldırısına uğrayabiliyorsunuz. Hatta sadece bu iş için kiralanan, herhangi bir amacı olmayan zevk için bile bu saldırıları yapan bilgisayar korsanları ya da SEO ajansları bulunuyor. Herhangi birinin eğlence için web sitenizi sabote edebileceğini de düşünmelisiniz.

Sebepsiz yere tanımadığınız bilgisayar korsanları tarafından negatif SEO saldırısına uğrayabileceğiniz gibi iş etiği olmayan SEO uzmanları tarafından da saldırıya maruz kalabilirsiniz. Özellikle çalıştığınız ve anlaşmanızı fes ettiğiniz bir SEO uzmanı ya da SEO ajansı da saldırıda bulunabiliyor. Ne yazık ki böyle durumlar da söz konusudur.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

anti seo

Anti SEO Teknikleri Nelerdir?

Anti SEO saldırıları, site içi ve site dışı olarak iki farklı şekilde yapılmaktadır. Site içi saldırılar zor ve zahmetli olduğu için genellikle site dışı negatif SEO saldırıları ile karşılaşılmaktadır. Yapılan bu saldırılar çoğu zaman şu işlemleri içermektedir;

  • Telif hakkı şikayetleri
  • Hacklink, gizli link
  • Kopya sitelerin oluşturulması
  • Sitenize virüs bulaştırılması
  • Sahte sosyal medya linkleri
  • Sahte reklam tıklamaları
  • Adsense kapattırma
  • Web sitenizin hemen çıkma oranını etkileme

Anti SEO Nasıl Anlaşılır?

Yukarıdaki işlemler görünürde bir etki oluşturmadığı için anlamanız da imkansızdır. Bu nedenle de Negatif SEO saldırısı olup olmadığını anlayabilmek için web sitenizi düzenli kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu kontrollerin en pratiği Google Search Console Anchor’da sitenize gelen bağlantıların metinlerine bakmaktır. Olağan kelimeler haricindeki gelen bağlantılar tespit ediyorsanız web sitenize negatif SEO saldırısı yapıldığını anlayabilirsiniz.

Anti SEO’dan Nasıl Korunuruz?

Anti SEO saldırıları her web sitesine yapılabilir. Hatta yukarıda da belirttiğimiz gibi amaçsız bir şekilde eğlence olsun diye de yapılabilir. Ama bu durum sürekli Negatif SEO ile karşılaşacaksınız anlamına da gelmiyor. Negatif SEO tekniklerinde de gördüğünüz üzere herkesin kolaylıkla yapabileceği işlemler değil. Negatif SEO yapabilmek uzmanlık ve uzun zaman isteyen bir faaliyettir. Bu nedenle endişe etmenize gerek yok ama Anti SEO’dan korunmak için de şu işlemleri yapmanız faydalı olacaktır:

  • Web sitenizdeki içerikleri düzenli olarak takip etmelisiniz. İçeriklerinizi siz hazırlamıyorsanız eğer özgünlük testinden geçirmelisiniz.
  • Google Analytics raporlarını da düzenli takip etmeniz gerekiyor. Web sitenizden hemen çıkma oranlarını özellikle takip edip farklı bir durumla karşılaşınca hemen müdahale etmelisiniz.
  • Web sitenizin yönetici şifrelerini güçlü kombinasyonlardan oluşturmalısınız, belli aralıklarla da şifrelerinizi değiştirmelisiniz.
  • Sitenizin hız testini, sitenizdeki linkleri düzenli olarak kontrol etmelisiniz.
  • Google Search Console, Bing Webmasters Tools kullanarak düzenli rapor almalısınız. Web sitenizde herhangi bir değişiklik olup olmadığını bu raporlar sayesinde tespit edebilirsiniz.

Anti SEO’nun ne olduğu, nasıl gerçekleştirildiği ve korunmak için neler yapmanız gerektiğini ana hatları ile bu içeriğimizde anlattık. Kontrollerinizi aksatmadığınız takdirde Anti SEO hakkında endişe etmenize gerek yoktur.

SEO hizmetimiz ile sizde Google’da ilk sayfaya yükselin!

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO'ya Etkisi

Negatif SEO Ne Demektir?

Negatif SEO, bir web sitesi adına sıralama kaybetmesi amaçlanarak yapılan negatif çalışmalardır.

Negatif SEO Nasıl Anlaşılır?

Web sitenizin analizleri sırasında, alakasız backlinkler ve anchor textler dikkatinizi çekiyor ise Negatif seo altındasınız demektir.

Negatif SEO Kimler Tarafından Yapılmaktadır?

Negatif SEO çalışmaları genelde etik kurallardan uzak çalışan kişiler tarafından rakip sitelere yöneltilmekte olan saldırılardır.

SEO hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir