Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma

Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma

Çalınan facebook hesabı geri alma konusunda size önemli bilgiler aktaracağız. Facebook hesabınız bir başkasının eline mi geçti? Facebook hesabınıza erişim sağlayamıyor musunuz? Bu yazı dizimizde çalınan facebook hesabınızı nasıl geri alacağınızı sizlere anlatacağız. Yazı dizimizi okuduktan sonra çalınan facebook hesabınızı yeniden ele geçirecek gerekli önlemleri alarak bir daha hesabınızın çalınmaması için gerekli önlemleri alacaksınız. Birkaç kolay adımda çalınan facebook hesabınızı geri alabilirsiniz.

Facebook Hesabınızın Çalındığını Nasıl Anlarsınız?

Çalınan Facebook hesabı anlamak için eposta adresinizin şifresinin değişmiş olması, adınızın ve doğum tarihinizin değişmiş olması, tanımadığınız kişilere arkadaşlık talebinde bulunmuş olmak, sizin yazmadığınız mesajların gönderilmiş olması, sizin oluşturmadığınız gönderilerin paylaşılmış olması gibi durumlar facebook hesabınızın çalındığını gösterir. Facebook hesabınızla ilişkili olan eposta adresiniz değiştirilmişse bu işlemi geri alabilirsiniz. Önceki eposta adresinize özel bir mesaj gönderilerek hesabınızı güvence altına alabilirsiniz.

Facebook Hesabınız Çalındığında Neler Yapmalısınız?

Facebook hesabınız çalındığı zaman eliniz kolunuz bağlı oturmak yerine yapmanız gerekenler şunlardır:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

  1. Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikâyet Et: Hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız vakit kaybetmeden facebook üzerinden https://www.facebook.com/hacked linkine tıklayarak karşınıza çıkan pencerede hesabım bir başkasının eline geçti seçeneğini tıklayın.
  2. Açılan pencerede hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini belirtip hesaba tekrar giriş yapabilmek için önce kendinizi tanıtın. Hesabınızın bir başkasının eline geçtiğini düşünmüyorsanız bu işlemi iptal edebilirsin uyarısı çıkar. Bu bölümde facebook hesabınıza tanımlı olan telefon ve eposta adresinizi girin.
  3. Hesabına tekrar girmek için mevcut şifreni gir.
  4. Öncelikle neden hesabının bir başkasının eline geçtiğini düşündüğünü bize söyleyebilir misin? Sorusunu yanıtlayın. Buna göre size yönlendirme soruları sorulur. Bu aşamada size sorulan Hesabımda benim oluşturmadığım bir gönderi, mesaj veya etkinlik gördüm, başka biri iznim olmadan hesabıma girdi, benim adımı veya fotoğraflarımı kullanan bir hesap buldum, insanlar gizli olduğunu sandığım şeyleri hesabımda görebiliyor seçeneklerinden birini seçmeniz lazım.

Çalınan Facebook Hesabı Güvence Altına Alma

  1. Hesabını güvence altına alalım. Facebook hesabını güvence altına alman için birkaç adımda şifreni değiştirmen yakınlarda hesabında meydana gelen değişikliklerin senden geldiğine emin olmak için seni yönlendireceğiz komutu alırsınız. Hesabını güvence altına almak için şifreni değiştirmen, yapmış olduğun değişiklikleri inceleme ve ilave güvenlik özellikleri açma işlemleri yapmalısınız. Şifre değiştirme ekranı geldiği zaman burada daha önce hiç kullanmadığın bir şifre belirlemen istenir. Şifrenizin güçlü olmasına, sadece harf ve sayılardan oluşmamasına kolay tahmin edilir olmamasına dikkat edin.
  2. Son aşamada size ait olmayan işlemleri silebilirsiniz. Herhangi bir değişiklik yapmak istemiyorsanız geç diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz. Hesabınıza yeni bir cihazdan ve tarayıcıdan giriş yapıldığı zaman size uyarı mesajı gönderilir. Bu uyarı mesajını istediğiniz zaman güvenlik ayarları bölümünden pasif hale getirebilirsiniz. Güvenliğiniz için son adımda eposta hesabınızın şifresini değiştirmeyi unutmayın.

Facebook beğenilerini organik bir şekilde arttırmak için Facebook Türk Gerçek Beğeni hizmetimizi kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
2 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir