Çalınan Twitter Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Çalınan Twitter Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Oldukça sık tercih edilen bir sosyal medya uygulaması olan Twitter hesabının çalınması birçok kişinin yaşadığı bir durumdur. Bu olumsuz deneyimin giderilmesi ve çalınan twitter hesabını geri alma için gerekli olan bir takım yollar mevcuttur. Bu süreçte önemli olan detay hesabın çalınıp çalınmadığının netleştirilmesidir. Belirli durumlarda kişinin hesabın şifresini unutması ardından hesabım çalındı ifadesini kullandığı görülmektedir. Hesabın çalındığının anlaşılması aslında oldukça kolaydır. Hesap içerisinde herhangi bir hareketlilik yani paylaşım var ise bu hesabın çalındığını göstermektedir. Oldukça can sıkıcı olan bu durum genellikle büyük hesaplarda karşılaşılsa da küçük hesaplarda da görülebilmektedir. Kötü amaçlı kullanım için ele geçirilen hesapların geri alınması mümkündür.

 Bu süreçte Twitter hesabı üzerinde telefon numarası onayının yapılması önemli bir etkendir. Hesabın çalınması durumunda kullanıcı adı dahil olmak üzere birçok bilginin değiştirilmesi mümkündür. Fakat telefon numarası onayı büyük bir güvenlik önlemidir. Telefon numarası ile Twitter hesabının etkileşim halinde olması durumunda hesap kolayca geri alınabilmektedir. Twitter kullanıcıların bu sebeple cep telefonu etkileşimi yapması tavsiye edilmektedir. Olası bir çalınma durumunda cep telefonunun kolayca değiştirilmesi mümkün değildir.

Çalınan Twitter Hesabını Geri Alma Yöntemleri

Cep Telefonu İle Twitter Hesabı Geri Alma

Cep telefonunun değiştirilebilmesi için telefona gelen onay kodunun istenilen yere yazılarak onaylanması gerekmektedir. Bu sebeple cep telefonu Twitter uygulaması üzerinde ki en büyük güvenlik önlemidir.

  • Hesabın çalınması durumunda Twitter uygulamasına giriş yapılmalıdır.
    Giriş sorunsuz şekilde gerçekleştirildikten sonra sağ üst köşede yer alan profil kısmına girilmelidir.
  • İOS işletim sistemine sahip cihazlarda profil bölümü sol kısımda yer almaktadır. Profil bölümünden ayarlar ve gizlilik bölümü seçilmelidir.
  • Açılan sayfada uygulamalar başlığına girilmeli ve ardından erişimine izin verilen uygulamalar incelenmelidir.
  • Bu kişinin hesaba giriş yapan uygulamalara izin verdiği anlamına gelmektedir. Bu bölümde yer alan seçenekler kaldırılmalıdır.
  • “Erişimi Kaldır” seçeneğine tıklanması halinde izin verilen uygulamalar kaldırılacaktır.
    Uygulamaların sorunsuz halde kaldırılması ardından şifre değişikliği yapılması gereklidir.

Eğer kişinin şifresi değiştirilmiş ise telefon numarası yardımı ile yeni şifre alabilmektedir. Şifre değişikliği yapıldıktan sonra erişim kaldırılması ve ardından tekrar şifre değiştirilmelidir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Twitter’dan Nasıl Para Kazanılır?

çalınan twitter hesabı kurtarma

ID İle Çalınan Twitter Hesabı Bulma

Şifrenin değiştirilmediği durumlarda hesap geri alma işlemi oldukça kolay olmasına karşın belirli durumlarda hesabı çalan kişi kullanıcı adı ve profil resmini değiştirmektedir. Bu durumda kişinin kendi hesabını bulması zaman alabilir. Hesabın bulunması zor olabileceğinden oluşabilecek çalınma durumları için ID numarasının bilinmesi gereklidir. ID numarası kişiler tarafından değiştirilemediğinden bu numara yardımı ile hesabın bulunması kolaydır. Bu numaranın bilinmesi olası bir çalınma durumlarının önüne geçilmesi için önemlidir.

ID numarasının bulunması için arama motoruna Twitter ID yazılması olağan bir durumdur. Bu işlemin gerçekleştirilmesi ile hesabın ID numarası kolayca bulunabilmektedir. Bulunan ID numarası ile kullanıcı adı değiştirilmiş olan hesaba erişim sağlanabilmektedir. Hesap bulunduktan sonra telefon numarası ile şifre değişimi işlemi yapılabilmektedir. Böylelikle çalınan twitter hesabını geri alma başarılı olacaktır.

Twitter ile ilgili tüm güncellemeler ve gelişmeler bu blogda sizlerle.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir