Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO’ya Etkisi

Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO’ya Etkisi

Düşük hacimli anahtar kelimeler deyince, aklınıza kısa cümlelerden oluşan anahtar kelime geliyorsa yanılıyorsunuz. Düşük hacimli anahtar kelime, aslında arama motorunda az aramaya sahip kelimeler için kullanılan bir terim.

Sitenizin trafiğini artırmak için SEO çalışmaları kapsamında mutlaka anahtar kelime analizi de yapmışsınızdır. Peki bunu yaparken, düşük hacimli anahtar kelimeleri kullanmamaya yeterince özen gösteriyor musunuz?  Bu yazımızda düşük hacimli anahtar kelimelerin etkisini nedir konusunu SEO teknikleri ile birlikte ele alacağız.

Düşük Hacimli Anahtar Kelimeler Nelerdir?

Eğer bir anahtar kelime Google’da ortalama ayda 250 defadan daha az aranıyorsa, biz buna ‘düşük aranma hacimli anahtar kelimeler’ deriz. Düşük hacimli anahtar kelimelerin anlaşılabilmesi için Google Ads’i kullanabilirsiniz. Bunun için Ads üzerinden anahtar kelimelerinizin gösterim ve tıklanma oranlarını görerek kolayca kıyaslamalarda bulunabilirsiniz.

Google Ads, analiz ettiğiniz ve hesabınıza eklediğiniz anahtar kelimeler için bir kalite puanı belirke ve bu puan ile tıklama başına ödeyeceğiniz tutarı görebilmeniz mümkün. Kalite puanı iyi olan anahtar kelimelerin reklam sırasının da iyi olduğunu unutmamak gerek. Ancak belirtmek gerekir ki, düşük hacimli anahtar kelimelerin kalite puanı, teklif ya da diğer reklam ögeleri ile bir ilişiği yok; yani bu faktörleri düzenlemeniz mevcut durumu değiştirmeye yetmeyecektir.

Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO’ya Etkisi Nedir?

Düşük aranma hacimli kelimeler, sitenize hiç trafik çekmeyecek gibi bir algı oluşmasın. Elbette her anahtar kelime gibi düşük aranma hacimliler de site trafiği sağlayabilir. Hatta düşük aranma hacimli anahtar kelimelerin SEO üzerinde etkiye sahip olduğu bazı avantajlı durumlar bile var. Bunlar:

  • Genelde uzun kuyruklu (long tail) anahtar kelimeleri içeren düşük aranma hacimli kelimeler tutarlılık ve konu ile ilgili olması açısından niş bir kitleye hitap eder. Bu durum küçük işletmeler ya da niş bir konu üzerindeki bir web sitesi için avantajlıdır.
  • Düşük hacimli kelimelerin maliyeti azdır. Bunun için ayıracağınız içerik bütçesi size getireceği kazançtan daha azdır.
  • İçeriklerde çeşitlilik oluşturduğundan, bu durum yüksek site trafiği anlamına gelebilir.
  • Bu kelimeleri kullanarak site trafiğinde belli bir denge sağlanabilir. Negatif anahtar kelimeleri de kullanarak iyi bir yönetim sağlamak mümkün.
düşük hacimli kelimeler

Düşük Hacimli Anahtar Kelimeler İçin SEO Teknikleri Nelerdir?

  • Aylık 0-200 arası sorgulatılan anahtar kelimeleri tespit edin. Bu kelimelerin rekabeti de az olmalıdır.
  • Bu kelimeleri seçerken tutarlılık odaklı olmak; yani kullanıcılara direkt hitap eden kelimeleri seçmek önemli.
  • Satış getirecek veya siteye abone sağlayacak nitelikte; yani dönüşüm odaklı anahtar kelimeleri seçmeye dikkat edin.
  • Ayıracağınız içerik üretim bütçesi, size getireceği kazançtan fazla olmamalıdır.
  • Düşük hacimli anahtar kelimeler Google Ads üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmaz ancak kelimelerin efektif seçilmesi organik trafiğinize katkı sağlayacaktır.

Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin Etkisi Nasıl Giderilebilir?

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: H1 Etiketi ve Başlıkların SEO’ya Etkisi

Eğer bu tür kelimeleri kullanıyorsanız olumlu yönünden bakmak ve kazanç sağlayacak müdahaleler geliştirmek önemli. Bu müdahaleler için birkaç tavsiyede bulunmak gerekirse:

  • Düşük hacimli anahtar kelimelerinizi Google Ads kullanarak haftalık kontrollere tabi tutabilirsiniz. Bu kelimeler ufak bir arama sirkülasyonundan bile etkilenecek ve reklamlarınızı daha görünür düzeye çıkaracaktır.
  • Anahtar kelime planlayıcısı kullanarak anahtar kelimeyi kaldırıp alternatif kelimeler de bulabilirsiniz. Böylelikle SEO çalışmalarınıza büyük katkı sağlamış olursunuz.
  • Anahtar kelimeniz çok fazla spesifik ya da niş ise, kelime grubunuzu biraz daha genelleştirebilirsiniz.

SEO hizmetleri ile Google’da bir numara olun!

Düşük Hacimli Anahtar Kelime Nedir?

Bu kelimeler, Google’da ayda ortalama 250 kereden daha az aratılan kelimelerdir.

Düşük Hacimli Anahtar Kelimelerin SEO’ya Etkisi Nedir?

Bu kelimeler doğru stratejiler ile birlikte kullanılmazsa SERP’lerdeki sıralamayı ve site trafiğini düşürür.

Düşük Hacimli Anahtar Kelimenin Google Ads Üzerindeki Etkisi Nedir?

Ads hesabınıza doğrudan olumsuz bir etkisi bulunmamakla birlikte, hesap sınırlarına ulaşırsanız bu kelimeleri kaldırmanız daha stratejik bir karar olacaktır.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
SEO
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir