En Popüler TikTok Akımları Nelerdir?

En Popüler TikTok Akımları Nelerdir?

TikTok ismi dünya çapında 800 milyondan fazla kullanıcıyı ve sayısız videoyu gizliyor. Sosyal medya uygulaması Kasım 2017’den beri yeni bir isme sahip: İlk kullanıcılar uygulamayı ilk kez ‘musical.ly’ olarak biliyordu. Kavram adıyla değişmedi: TikTok hala yaklaşık 15 ila 60 saniye uzunluğunda eğlenceli içeriğe sahip kısa videolardan oluşuyor. Size bu yazımızda en popüler TikTok akımları hakkında detaylı bilgi veriyoruz.

TikTok Akımları

İşte sizler için derlediğimiz en popüler TikTok akımları bu yazıda!

Lip Sync (Dudak Senkronizasyonu Kısaltması)

Dudak senkronizasyonu sevenler TikTok’a hoş geldiniz. Çünkü her şey başladı: İnsanlar en sevdikleri şarkıyı aldılar ve bu çalma ile birlikte nasıl şarkı söylediklerini videoya çektiler. Özellikle iyi şarkıcı olmayan insanlar bile bir TikTok çekebilir. Video aktörlerinin sesi sözde Lip syncs’te değil, sadece şarkıcıda duyulur.

Loren Gray, 2015 yılından beri TikTok’ta aktif. 38.1 milyon abonesi ile uygulamanın en ünlü kullanıcılarından biridir. Lip sync aracılığıyla tanındı. Lip sync videoları sadece ciddi olmak zorunda değildir. Ayrıca platformdaki komik şarkılarla da dudak senkronizasyonu yapabilirsiniz.

TikTok’ta Komedi

Konudan bağımsız olarak, bu kategorideki videolar bir hedefe ulaşıyor: seyirciyi güldürmek. Ayrıca başka bir kişinin tuzağa düştüğü ve sonunda bir şişe kola kafasına döküldüğü şaka videoları da burada yer alıyor.

Bu kategorideki en komik videolar ortak çalışmalardır. İki TikTok kullanıcısı yan yana yayınlanırken, bir video diğerini parodi niteliğindedir. Ama bu kötü bir şey değil, çünkü komik olmalarının tek nedeni budur.

tiktok akımları

Bakış Açısı (POV)

Bakış açısı (POV), belirli bir bakış açısı, altyazının, yani başlığın videonun bir özeti olduğu videoları açıklar. Videoyu eşleştiren TikTok kullanıcısı müziği veya bir ses, makyaj, kıyafetler ve arka planla videonun mümkün olduğunca gerçekçi görünmesini sağlamaya çalışır. Bu hikayeler bazen kendinize devam ettiğiniz veya dünyanın her yerinden diğer TikTok kullanıcıları tarafından alınan gerçek dizilere dönüşür.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

TikTok kullanıcısı Hanna Martinx böyle bir “POV serisi” başlattı. “Korku Serileri” nin bir parçası olarak 13 video yayınladı. Hanna’nın dizisinde dünya en kötü insan korkularından biri tarafından ele geçirildi.

Tiktok Dansı

Dans videoları TikTok kullanıcılarının bir başka popüler türüdür. Lip syncs’in yanı sıra, en eski TikTok kullanıcıların takip ettiği bir akımdır. “TikTok dansları” neredeyse ayrı bir dans türüdür. Genellikle sadece üst vücudunuzu ve kollarınızı hareket ettirirsiniz – yine de bir mobilya parçasına yerleştirilmiş bir akıllı telefonla daha fazlasını çekmek zordur.

Zamanla, TikTok hareketleri gelişti. Charlie D’amelio, TikTok danslarıyla ünlü oldu ve platformda neredeyse 18 milyon takipçisi var. Üç aydan kısa bir sürede beş milyon kişi onu izledi. Şu anda 19.5 milyon takipçisi var.

Bununla birlikte, TikTok kozmosunun dışında HipHop veya Bale şeklinde dans eden birçok TikTok kullanıcı var. Jack Wright ve “dans arkadaşı” James, kabaca hip-hop ve TikTok danslarının bir karışımını dans ediyor.

Sosyal Medya Destek kategorimiz ile tüm güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir