Facebook Canlı Yayın Görüntü Bozulması Sorunu ve Çözümü

Facebook Canlı Yayın Görüntü Bozulması Sorunu ve Çözümü

Facebook canlı yayın görüntü bozulması, kullanıcıların sık yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunun farklı nedenleri olabilir ve buna bağlı olarak çözüm yolları farklı olacaktır.

Facebook Canlı Yayın facebook canlı yayın

Facebook tarafından kullanıcılara sunulan özelliklerden bir tanesi de canlı yayındır. Canlı yayın, kullanıcıların video ile eş zamanlı olarak yayın yapması olarak tanımlanabilir. Bu özelliği bütün Facebook kullanıcıları kullanabilir ve isterlerse bir gruba ya da bütün takipçilerine canlı yayın yapabilirler. Ayrıca yapmış oldukları bu canlı yayının daha fazla insana ulaşmasını istiyorlarsa ayarları “Herkese Açık” konuma getirerek farklı kişilerin de bu yayını izlemelerini sağlayabilirler.

Facebook üzerinden canlı yayın yapmak son derece kolaydır ve yayına başlamak insanların en fazla bir dakikasını alır. Fakat yayından önce kullanıcıların kendilerini ve bulundukları ortamları hazırlaması gerektiğinden süre biraz daha artabilir. Canlı yayın yapmak isteyen kişiler Facebook hesaplarına giriş yaptıktan sonra üst tarafta bulunan “Canlı Video” seçeneğine basarak yayına başlayabilir. Bu aşamadan sonra canlı yayın yapılacak yer ve diğer ayarlamalar yine buradan yapılabilir.

Facebook Canlı Yayın Görüntü Bozulması Nedenleri ve Çözümleri

Facebook tarafından kullanıcılara sunulan canlı yayın özelliği bazen farklı nedenlerden dolayı sorun çıkarır. Bu sorunlar kendi içinde sınıflara ayrılabilir. Bazı kullanıcılar yayını başlatamamaktan şikayetçi iken bazıları ise yayındaki görüntü bozulmasından şikayetçidir.

İnternet Hızının Düşük Olması

Kullanıcıların yaşamış oldukların Facebook canlı yayın görüntü bozulması için izlenebilecek farklı yollar vardır. Facebook bilindiği gibi internet aracılığı ile yayınları diğer kullanıcılara ulaştırmaktadır. Dolayısıyla da internet hızında yaşanabilecek bir problem, doğrudan görüntü kalitesine etki edecektir. Görüntü bozulmasının nedenleri arasında hız düşüklüğü fazlaca yer tutmaktadır. Görüntü bozulması yaşayan kullanıcıların buna bağlı olarak öncelikle internet hızlarında bir sorun olmadığından emin olmaları gerekir. Bunun için ise internet hız testi yapılabilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Hız testinde çıkan sonuç düşük ise internet sağlayıcı firma ile iletişime geçilerek sorunun bildirilmesi gerekir. Firma çalışanları kısa süre içinde soruna müdahale edecek ve internet hızının düzelmesini sağlayacaktır. Bu işlemin ardından hızdan kaynaklı sorunlar çözülmüş olacaktır.

Donanım Sorunları

Canlı yayın bilgisayarlardan ya da mobil cihazlardan yapılabilir. Kullanıcılar bunlardan istediklerini tercih edebilir fakat tercih edilen cihazların kamerasında sorun olmaması çok önemlidir. Kamerası sorunlu olan cihazlarla yapılan canlı yayınların görüntülerinde yer yer bozulmalar olabildiği gibi siyah ekran sorunu da yaşanabilir. Dolayısıyla da kullanıcıların bu hususa fazlaca dikkat etmesi ve buna göre sağlam bir kamera ile canlı yayın yapması gerekir.

Facebook Canlı Yayın Sorunu Bildirme

Yukarıda bahsedilen sorun nedenleri ve çözüm önerilerine rağmen canlı yayında problem yaşayan kullanıcıların bunu Facebook’a bildirmesi gerekir. Facebook gerekli olan incelemeleri yaptıktan sonra kendilerinden kaynaklı bir problem ise bunu çözecektir ya da çözüm önerisi verecektir. Facebook canlı yayın görüntü bozulması yaşayan kullanıcıların aşağıdaki adımları izleyerek sorun bildirmesi gerekir. Bu adımlar şu şekildedir:

  • Bir internet tarayıcısından Facebook hesabına giriş yapılmalıdır.
  • Giriş sağlandıktan sonra sağ üst köşede yer alan soru işareti (?) simgesine tıklanmalıdır.
  • Burada farklı işlemler için seçenekler görünecektir. En altta olan “Bir Sorun Bildirin” kısmı seçilmelidir.
  • Açılan yeni sayfada sorunun ne olduğuyla ilgili sınıflandırmalar gözükür. Bunlardan “Bir şey çalışmıyor” seçilmelidir.
  • Açılan yeni sayfadan ise videolar bölümü seçilerek sorun hakkında kısaca bilgi verip gönderilmesi gerekir.

Bu adımlar sonucunda işlem tamamlanmış olacak ve sorun Facebook’a iletilecektir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli bir husus vardır. Bu adımlar Facebook’ta yapılan değişikliklerden dolayı farklılık gösterebilir. Fakat genel yol bu şekildedir.

Canlı Yayın Butonu Yok Sorunu

Görüntü sorunun dışında kullanıcıların yaşamış olduğu sorunlardan bir tanesi de canlı yayın açamamayla ilgilidir. Kullanıcılardan bazıları canlı yayın butonunun olmadığını söylüyor ve buna bağlı olarak da canlı yayın açamamaktan şikayet ediyorlar.

Öncelikle canlı yayın açmak için gerekli olan buton internet tarayıcılarda direkt gözüktüğünü mobil cihazlarda ise gözükmediğinin belirtilmesi gerekiyor. Mobil cihazlardan giriş yapan kullanıcıların bu butonu görmeleri için “Ne düşünüyorsun” bölümüne tıklamaları gerekiyor. Tıkladıktan sonra ise yapılacak işlemlerin arasında canlı yayının olduğu da görülecektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Yukarıdaki adımlara rağmen canlı yayın butonu gözükmüyor ise önce uygulamanın güncellenmesi gerekiyor. Bu işlem App Store ve Google Play Store üzerinden yapılabilir. Eğer güncelleme yapılamıyor ise bu defada uygulamanın tamamen silinerek baştan kurulması gerekiyor. Böylece sorun tamamen giderilmiş olacaktır.

Kaliteli Bir Canlı Yayın Yapmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kaliteli bir canlı yayın yapabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususların bir kısmı donanım ile ilgili iken diğer kısmı ise basit kurallar şeklindedir. Kaliteli bir canlı yayın için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Mutlaka güçlü bir internet ağı üzerinden canlı yayın yapılmalıdır.
  • Kullanılacak kameranın da aynı şekilde güçlü olması gerekir. Böylece net bir görüntü ortaya çıkmış olacaktır.
  • Kameranın yerinin ışığa göre ayarlanması çok önemlidir. Farklı açılar kullanılarak ışık kontrol edilebilir.
  • Canlı yayın esnasında mümkün olduğu kadar yavaş hareket edilmesi de çok önemlidir. Bu husus görüntünün net olarak aktarılmasına yardımcı olacaktır.
  • Mikrofonun kaliteli olması ve uzaklığının iyi bir şekilde ayarlanması gerekir.
  • Arka plandan gelecek seslerin engellenmesi de çok önemlidir.
  • Konuya göre makul bir süre yayın yapılması ise farklı bir husustur.

Facebook canlı yayın görüntü bozulması sorunu ve çözümü konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Facebook’un yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Facebook sayfa beğenisi satın alma ve Facebook 5 yıldız değerlendirme satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Facebook canlı yayın görüntü bozulması sorunu ve çözümü konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir