Facebook Etkinlik Nasıl Oluşturulur?

Facebook Etkinlik Nasıl Oluşturulur?

Facebook sosyal medya kullanıcılarının en yoğun kullandığı uygulamalardan birisidir. Kullanıcılar herhangi bir aktivitelerinde tanıdıklarını Facebook üzerinden davet etmek istemektedirler. Özel bir gününüzde tanıdıklarınızın yanında olmasını ve bu günden haberdar olmalarını istiyorsanız Facebook etkinlik tanıdıklarınıza bir çağrı niteliği taşımaktadır. Bu sebeple Facebook kullanıcılarının etkinlik oluşturma istekleri artmaktadır. Ancak etkinliği oluşturmanın yanında bu etkinliğin diğer kullanıcılara duyurulması da önemli bir faktördür. Etkinlik ne kadar kullanıcıya ulaşırsa etkinliğin o kadar işlevselliği artar.

Facebook etkinlikleri oluşturmada Facebook sizden herhangi bir şart istememektedir. Facebook etkinliği için Facebook kullanmanız yeterlidir. Bugünkü yazımızda Facebook’ta nasıl etkinlik oluşturabileceğinizden bahsederek sizlere yardımcı olacağız.

Facebook Etkinlik Oluşturmafacebook etkinlik oluşturma

Facebook etkinlikleri için şu yolları izleyebilirsiniz;

  • İlk olarak Facebook’a girin.
  • Facebook üzerinden, fotoğrafınızın alt kısmındaki “Etkinlikler” kısmına gelin.
  • Açılan bölümden etkinlik oluşturma kısmına gelin. Facebook etkinlik oluşturacağınız sayfa bu bölümdür.
  • Bu bölümden oluşturmak istediğiniz etkinliğinizin gereken tüm bilgilerini girebilirsiniz. (zaman, mekan, kişiler vs. gibi) Aynı şekilde bu kısımdan etkinliğiniz ile ilgili fotoğraf paylaşımı da yapabilirsiniz.

Facebook etkinlik oluşturmak için izlenecek yollar;

  • Facebook etkinliğinizin gerçekleşmesini istediğiniz zamanı belirleyin.
  • Oluşturacağınız etkinliğin ismini girin. Bu isim açık bir şekilde olmalıdır. Bu isim tanıdıklarınızın etkinliğe gelmeleri için teşvik edici olsun.
  • Gerçekleşecek etkinliğinizin mekanını belirtin. Bu mekanın ismini yazabilirsiniz veya konumunu paylaşabilirsiniz.
  • Facebook etkinliğiniz hakkında gereken detayları belirtin. Örneğin; “Ahmet’in doğum günü sürprizi. Gizli olacak ve herkesin katılmasını bekliyoruz.” Gibi..

Bu kısma kadar her aşama açık ve netti, sonraki aşama olarak Facebook etkinliğimize katılacak kişileri belirlemeye bakalım;

  • Facebook etkinlik oluşturuldu ve sıra geldi davetlileri belirlemeye. Bunun için “Konukları Seç” kısmına gelerek konuklarınızı belirleyebilirsiniz. Bu kısma geldiğinizde karşınıza Facebook tanıdıklarınızın olduğu bölüm açılacak. Buradan gerekli düzenlemeleri yapıp davet etmek istediğiniz kişileri bulup konuk listenize ekleyebilirsiniz.
  • Ancak eğer etkinliğinize katılmasını istediğiniz bir kişi burada bulunmuyorsa o kişiyi davet etmek için oluşturduğunuz etkinliğinizin detaylarını istediğiniz kişinin mail adresine gönderebilirsiniz.
  • Oluşturulan Facebook etkinliğinizin görünümü herkes tarafından oluyorsa Facebook etkinlik kısmındaki ayarlamalardan bu oluşturmuş olduğunuz etkinliğiniz için Facebook’ta bulunan her kullanıcı tarafından görülebileceği ve davete katılmak isteyip istemediklerini belirtebilirler. Şayet oluşturduğunuz bu etkinliğinizi herkesin görmesinde sakınca yok ve isteyen herkesin gelebileceğini istiyorsanız bu ayar bu şekilde kalabilir. Fakat istemiyorsanız bu kısımdaki işareti kaldırabilir, ayarları değiştirebilirsiniz.
  • Bakmamız gereken ayarlardan birisi de oluşturduğumuz etkinliğimizin sayfa kısmında davetlilerin kimler olduğunun görünüp görünmemesidir. Etkinliğinize geleceklerin bulunduğu listenin burada görünmesini istiyorsanız ayar o şekilde kalabilir veya dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Facebook etkinlik ile bahsetmemiz gereken bir diğer bilgi de oluşturduğunuz etkinliğin çok dikkat çekmesini diliyorsanız organizasyonunuzu açıklayan bir resmi etkinliğinizin detayları için koyabilirsiniz. Bunun için de etkinlik için resim ekleme bölümünden ayarlamaları yapabilirsiniz. Resmi koyabilmek için bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bilgisayarınız içerisindeki bilgileri görebileceğiniz kısım gelir. Facebook etkinlik aşamalarını komple izledik ve detaylı bir şekilde tekrar göz gezdirdikten sonra etkinliğimizi kaydedebiliriz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Eğer ki ayarladığınız etkinliği kaldırmayı dilerseniz etkinlik düzenleme kısmına gelip açılan sayfanın alt kısmında etkinliği iptal et bölümüne dokunarak bu etkinliği sonlandırabilirsiniz.

Oluşturduğunuz Facebook Etkinlikte Değişiklik İçin

Facebook etkinlik oluşturuldu ancak daha sonra değiştirmeniz gereken ufak bir uyarı olduğu zaman etkinliğinizin davetlilerine bilgilendirme mesajı gönderebilirsiniz. Bu mesajı gönderebilmek için etkinliğinizin bölümünden üst kısımda bulunan konuklara mesaj gönder bölümüne gelmeniz gerekmektedir. Bu bölüme geldikten sonra hangi davetlilere mesajı gönderip göndermeyeceğinize karar verebilir hatta Facebook etkinlik için oluşturduğunuz etkinliğinizde katılacak, katılmayacak, karar verememiş olan kişileri seçip o kişilere ayrı mesajlar da gönderebilirsiniz.

Facebook etkinlik oluşturma konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarında yaşadığınız sorunları bizlere bildirebilir ve çözümlerimizden faydalanabilirsiniz. Kişiye özel sorunlarınız mailinize cevap olarak gönderilmekte olup, genel kullanıcı kitlesini ilgilendiren sorunlar ise yeni konularımızda işlenmektedir. Facebook, Instagram ve Twitter takipçi ve beğeni satın alma işlemlerinizde güvenilir ve hızlı bir şekilde yardımcı olabilmekteyiz. Tüm ihtiyaçlarınızı destek ekibimizle iletişime geçerek karşılayabilirsiniz.

Facebook etkinlik oluşturma konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir