Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

Kullanıcı sayısı arttıkça Facebook, uygulamasında, web sitesinde ve elbette profillerinde güvenliğini artırdı. Genellikle, birinin Facebook profiline baktığınızda, kişisel bilgileri görülebilir, ancak gizli bir profile baktığınızda; hiçbir bilgiye ulaşamazsınız. Gizli bir Facebook profiliniz olsa bile, insanlar buna bir göz atmaya çalışacaktır. Bu yazıda, güvende kalmanıza yardımcı olmak için Facebook gizli profil görme konusunu keşfedeceğiz.

Gizli Facebook Profili Nedir?

Gizli bir Facebook profili, arkadaş olmadan görüntüleyemeyeceğiniz bir hesaptır. Gizli bir Facebook profili görüntülerken, herhangi bir kullanıcı bilgisi görmezsiniz ve çoğu durumda bir profil fotoğrafı da görmezsiniz. Kullanıcı, herkese açık profil ayarlarını kapatır ve gizli bir profil olarak ayarlar.

Facebook’un ilk günlerinde, gizli bir Facebook hesabının en azından kısmen görüntülenmesine izin veren birkaç püf noktası vardı. Örneğin, bir kişiyi arkadaş olarak eklemek, gizlilik ayarlarından bağımsız olarak bir zamanlar o kişinin Facebook sayfasına erişim izninin verileceği bir durumdu.

Başka bir geçici çözüm, profil resimlerine ve diğer yüklemelere erişmek için Facebook profil URL’sinin değiştirilmesini içeriyordu. O zamanlar, Facebook’un gizlilik ayarlarının en azından bir kısmını atlayabilecek üçüncü taraf araçlar da mevcuttu.

Neyse ki, Facebook bu arka planların ve geçici çözümlerin çoğunluğunu kapattı. Facebook’un kullanıcılarının gizliliğiyle ilgili yoğun incelemeleri, gizli bir Facebook profiline erişmenin son derece zor olduğu anlamına gelir. Bunda en büyük kırılganlık artık insan bağlantısı: sosyal mühendislik, zayıf şifreler ve zayıf kişisel güvenlik.

facebook gizli profil görme

Facebook Gizli Profil Nasıl Görüntülenir?

Facebook profilinizi gizli olarak ayarlasanız bile, kullanıcıların profil görüntülemeyi engellemez. Daha da kötüsü, Facebook profilinizi gizli olarak ayarlamak, gizlilik ayarlarını etkilemek için insanların kullanabileceği ipuçlarını kapatmaz.

Kişilerin gizli bir Facebook profiline erişim mühendisliği yapmak için kullanacakları birkaç yöntem vardır. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Grup Silme Nasıl Yapılır?

Sahte Facebook Arkadaşları

  • En basit yöntem sahte bir arkadaştır. Gizli Facebook profilinize umutsuzca erişmek isteyen biri, sizinle arkadaş olmak ve Facebook profilinize erişmek için tamamen sahte bir profil oluşturabilir.
  • Sahte bir arkadaş profili, bir isteği kabul etmenizi sağlamak için yaygın olarak bilinen ayrıntıları kullanır. Örneğin, (çalınan) profil benzer yaştaki bir kişiyi içerebilir, benzer ilgi alanları ve beğeniler kümesine sahip olabilir veya aynı memleketten, okuldan veya işten geldiğini söyleyebilir; sahte bir bağ yaratmak için her şey bu profilde görülebilir.
  • Birisi hesabınızı gizli olarak hedefliyorsa, kendinize bağlı diğer hesaplarda bulunan bilgileri, farklı bir yanılsama yaratmak için kullanabilir. Sahte bir Facebook arkadaşını tespit etmenin zorluğu, hesabınızı nasıl kullandığınıza bağlıdır. Zaten az sayıda Facebook arkadaşı olan çok gizli bir kişiyseniz, sahte bir isteği tespit etmek daha kolaydır.

Casus Yazılım Uygulamaları

  • Facebook nihayet gizli bir Facebook profilini görüntülemeyi gerçekten zorlaştırdığında, bir profili görüntülemek için çaresiz olanlar daha aşırı seçeneklere dönüştü. Casus yazılım yüklemek, gizli bir Facebook profilini görüntülemenin en uç yöntemlerinden biridir.
  • Son zamanlarda casus yazılımlar gizli bir Facebook hesabına doğrudan erişim sağlayabilir. Casus yazılım uygulamalarının kullanımı zor değildir. Birisi bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza erişemezse veya kötü amaçlı bir e-posta veya bağlantı kullanarak casus yazılımı indirmeniz için sizi kandırmazsa, çalışmayacağından emin olabilirsiniz.
  • Birisi bir Facebook hesabını farklı bir cihaza görüntülemek veya yansıtmak için bir casus yazılım uygulaması kullanıyorsa, tespit edilmesi zordur. Özellikle casusluk yapan kişi herhangi bir değişiklik yapmazsa veya cihazın ayarlarını değiştirmezse bu durum daha da zorlaşır.

Genel olarak, Facebook gizli profil görme durumunun ayrıntılarını görüntülemek için yalnızca birkaç yol vardır. Bu yollardan herhangi biriyle kolaylıkla gizli bir Facebook profilini görüntüleyebilirsiniz.

Facebook Destek blogları tüm güncellemeler ve gelişmelerden haberdar olun.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır?

Sıkça Sorulan Sorular

Facebook Profilimi Gizleyebilir miyim?

Facebook profillerinizin sizin isteğiniz haricinde takip edilmemesini ve arkadaş eklenmemesini istiyorsanız profil gizleme yapabilirsiniz.

Profil Gizlediğimde Ne Olur?

Facebook profilinizi gizlediğinizde, profilinizin sadece belirli bölümleri görüntülenebilir. Paylaşımlarınız ise sadece arkadaşlarınıza açık olur.

Facebook Profilim Gizli İken Arkadaş Ekleme Yapılabilir mi?

Facebook profiliniz gizli iken henüz arkadaşınız olmayan kullanıcılar sizlerle arkadaş olabilmek için size istek yollamak zorundadır.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir