Facebook Grup Silme Nasıl Yapılır?

Facebook Grup Silme Nasıl Yapılır?

Facebook uygulaması içerisinde grup açmak ve gruptaki insanlar ile iletişim halinde olmak oldukça sık kullanılan bir özelliktir. Birçok kişiye ulaşmanın en keyifli yollarından biri olan grup kurma özelliği belirli durumlarda can sıkıcı olabilmektedir. Gerek grubun aktifliğini kaybetmesi gerekse kullanılmasına ihtiyaç olmaması sebebiyle grup kapatılarak silinebilmektedir. Grup açmak ve grup kapatmak için gerekli olan unsurların yerine getirilmesi önemlidir. Özellikle 30 yaş üzerinde ki kişilerin severek kullandığı sosyal medya uygulaması olan Facebook içerisinde açılan grupların silinmesi mümkündür. Grup kapatma veya grup silme işlemi kalıcı bir işlem olduğundan dikkatli düşünülerek karar verilmesi tavsiye edilmektedir.

Facebook Grup Nedir?

Facebook üzerinde açılan herhangi bir grubun silinebilmesi için yönetici olma şartı bulunmaktadır. Grubun normal üyeleri grubu silme özelliğine sahip değildir. Normal üyeler bulunmak istemedikleri gruptan direkt olarak çıkabilmektedir. Fakat grubun tamamen silinmesi için yönetici olma şartı aranmaktadır. Yöneticisi olunan grup silinebileceği gibi isteğe göre arşivlene de bilmektedir. Grubun kapatılması için grupta herhangi bir üye bulunmaması gerekmektedir. Eğer grupta üye var ise üyeler kısmından bu üyeler çıkarılmalıdır. “Gruptan Çıkar” kısmına tıklanarak grup içerisinde ki üyelerin tamamı çıkarılabilmektedir.

Bu işlem sonrasında grup silme işlemi yapılabilir. Grup silme işlemi kalıcı bir işlem olduğundan dikkatli olarak düşünülerek karar verilmesi önemlidir. Grubun tekrar geri alınması veya aynı grubun tekrar aktif edilmesi mümkün değildir. Grup silme konusunda emin olmayan kişiler grubu arşivleyebilmektedir. Arşivleme işlemi sonrasında yönetici grubu tekrar aktif edebilmektedir fakat bu durum grup silme işlemi için geçerli değildir. Kişi kendine ait olan yani yönetici olduğu grubu gerekli işlemleri yerine getirerek sorunsuz olarak silebilmektedir.

facebook grup silme

Facebook Grup Silme İşlemi

Grup silme işlemi aslına bakıldığında oldukça kolay bir işlemdir. Birkaç önemli nokta dışında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Grup içerisinde birden fazla yönetici olması durumu ile karşılaşılabilmektedir. Bu durumda grubu kuran yönetici grubu silmediği taktirde diğer yöneticiler grup silme işlemini yapamamaktadır. Grubun kurucu üyesi eğer grubu silmek istiyor ise grupta ki üyeleri tek tek gruptan çıkarmalıdır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook'un Kurucusu Kimdir?

  • Öncelikle Facebook uygulamasına giriş yapılmalı ve ardından silinmek istenen grup seçilmelidir.
  • Gruba girildikten sonra “Üyeler” kısmında yer alan tüm üyeler gruptan çıkarılmalıdır.
    Tüm üyeler gruptan çıkarıldıktan sonra kurucu yönetici gruptan ayrıl seçeneğine tıklamalıdır.
  • Bu işlemin yapılması halinde “Grubun son üyesi olduğun için gruptan ayrılman halinde grup silinecek” uyarısı gelmektedir.
  • Bu uyarının onaylanması durumunda kurucu yönetici gruptan ayrıldığı anda grup silinmektedir.

Grubun silinmesi halinde tekrar geri gelmesi mümkün değildir yani grup silme işlemi kalıcı bir işlemdir. Üye sayısı fazla olan hesaplar için uğraştırıcı olsada ne yazık ki grup kapatma veya silme işleminin alternatif bir yolu bulunmamaktadır.

Facebook Destek blogları tüm güncellemeler ve gelişmelerden haberdar olun.

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir