Facebook Hesabı Nasıl Açılır

Facebook Hesabı Nasıl Açılır

Bu yazı dizimizde size dünyanın en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi facebook sitesinde en kolay ve hızlı facebook hesabı nasıl açılır bundan bahsedeceğiz. Facebook Dünyada en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesidir. Kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Yazı dizimizi okuduktan sonra sizde kendinize kolayca facebook hesabı açabileceksiniz. Facebookta kolayca hesap açabilmeniz için, işlemleri sizler için aşamalı olarak anlatacağız.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

  1. Facebook hesabı açma işlemi için www.facebook.com adresini açıyoruz.
  2. Kendinize bir eposta hesabı açmalısınız. Eposta hesabı olarak en güvenilir eposta hesabı olan gmail hesaplarını kullanabilirsiniz. Facebook sistemine mail ya da telefon numarası ile giriş yapabilirsiniz.
  3. Facebook sitesinin resmi adresine tıklayın. www.Facebook.com linki üzerinden facebook sitesine giriş yapın.
  4. Siteye giriş yaptığınızda yukarıdaki menüde hesap aç butonuna tıklayın. Hesap açarken sizden istenen ad soyadı, mail adresi, şifre, doğum tarihi gibi bilgilerinizi doğru ve güncel bir şekilde girmelisiniz. Facebook hesabı açmak için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Bu yüzden yaş olarak 18 yaşından küçük bir tarihi doğum tarihi olarak girerseniz üyeliğiniz sistem tarafından onaylanmayacaktır.
  5. Bu adımda üyeliğinizin doğrulama işlemini yapmalısınız. Mail adresinize gelen aktivasyon kodunu tıklayarak vermiş olduğunuz mail adresinin size ait olduğunu teyit etmelisiniz. Aynı şekilde telefon numarası doğrulama işlemi de yapmalısınız. Cep telefonunuza facebook tarafından gönderilen doğrulama kodunu girerek cep telefon numarasının size ait olduğunu doğrulamanız gerekir. Doğrulama işlemi ilerleyen zamanlarda şifre yenileme, şifre kurtarma gibi işlemlerde size can simidi olacaktır.

İçindekiler

Facebook Hesap Açma İşlemi

Facebook sitesinde kendinize ait birden fazla facebook hesabı açabilirsiniz. Aynı mail üzerinden birden fazla facebook hesabı açamazsınız. Hesap açtıktan sonra profil düzenleme bölümünden profilinizi kolayca düzene sokabilirsiniz. Profil düzenleme bölümünde fotoğraf ekle diyerek kapak resminizi değiştirebilirsiniz. Profil düzenleme bölümünde size ait kişisel bilgiler yer alır. Facebook hesap güvenliği için eposta adresinizin ve telefon numaranızı görünür kılmayın. Hesabınızı ele geçirmek isteyen kişiler hesabınızı telefon numaranız ve eposta hesabınız üzerinden ele geçireceğini unutmayın. Kişisel bilgiler bölümünde yaşadığınız yer, mesleğiniz, ilişki durumunuz, arkadaşlarınızla olan akrabalık bağınız gibi bilgiler yer alır. Bu bölüm profilinizi ziyaret edenlerin sizi daha iyi tanımasını sağlar.

facebook sayfa açma

Facebook hesap açma yardım merkezi: https://tr-tr.facebook.com/help/570785306433644

Facebook hesabı açtınız ve silmeye karar verdiğiniz zaman facebook üzerinde yer alan hesabımı sil butonunu kullanmalısınız. Bu butona tıkladıktan sonra 2 hafta hiçbir işlem yapmadığınız taktirde hesabınız facebook yönetimi tarafından silinecektir. Facebook 2 haftalık süreçte size düşünme payı verir. Silinen bir facebook hesabı tekrar açılmaz. Facebook hesap silme sonucunda oluşturduğunuz sayfalar ve guruplar kaybolur. Bu yüzden sayfa ve guruplarınıza mutlaka bir yönetici atamanız tavsiye edilir. Yoksa bütün emekleriniz boşa gider. Facebook hesap kapatma yerine hesap dondurma işlemi yapmanız tercih edilir. Belli bir süre sonra dilediğiniz zaman facebook hesabınızı aktif edebilirsiniz.

Facebook hesabınızdan paylaşmış olduğunuz videoların izlenme sayılarını yükselmek için Facebook Video Görüntüleme Satın Alabilirsiniz.

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir