Facebook Hesabım Kapatıldı Ne Yapabilirim?

Facebook Hesabım Kapatıldı Ne Yapabilirim?

Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip bir sosyal medya platformu olan Facebook, kötüye kullanılan hesapları kapatma yetkisine sahip. Herhangi bir neden olmadan Facebook hesabım kapatıldı diyorsanız, hesabınızı nasıl geri alabileceğinize dair bilgi vermeye çalışacağız.

Bildiğiniz gibi Facebook, her gün milyonlarca insanın arkadaşları ile iletişim kurmak, gün içinde yaşadıklarını paylaşmak, kendini ifade edecek çeşitli paylaşımlarda bulunmak için kullandığı bir mecra. İnsanların birbiri ile kurduğu iletişimin bu kadar kolaylaştırılmış olması, elbette olumsuz sonuçlara da neden olabiliyor. Facebook kullanıcılarının oldukça kişisel paylaşımlarda bulunduğu düşünüldüğünde belirli bir güvenlik hizmetinin sağlanması zorunlu hale gelmiştir.

Facebook, kullanıcıların kişisel paylaşımlarda bulunurken kendilerini güvende ve rahat hissetmesini sağlamak için belirli paylaşım kriterlerini esas alır. Bu kriterlere uymayan paylaşımların artmasıyla “Facebook hesabım kapatıldı”, “Facebook hesabım kapatıldı,ne yapabilirim?” gibi sorunlar çoğalmaya başladı.

Facebook hesabının kapatılması, hesabın ilgili olduğu tüm arkadaş listesi, paylaşımlar, gruplar, sayfalar, kaydedilen gönderiler gibi tüm içeriklerin yok olmasına neden olur. Bu nedenle Facebook hesabınızın kapatılmasına neden olabilecek tutum ve davranışlardan kaçınmak gerekir.

Facebook Hesabım Kapatıldı, Neden Olabilir?facebook hesabım kapatıldı

Bir Facebook hesabının kapatılması için, hesabın şikayet edilmesi ya da belirli bir grup tarafından sakıncalı görülmesi yeterli değildir. Facebook, ilgili hesap hakkında bir inceleme yapar ve kapatılmaması herhangi bir zarara yol açmayacak hesapları kapatmaz. Bu, Facebook’un her türlü görüş ve yaklaşıma açık olduğunu gösteriyor.

Facebook, hesapların kapatılmasında kullanıcılardan gelen bildirimler doğrultusunda hareket ediyor. Bir kullanıcıya rahatsızlık veren, uygun olmayan içerik paylaşımında bulunulan hesaplar için engelleme, şikayet etme gibi seçenekler sunulmuştur. Facebook’un bu denetimi sonucunda Facebook hesabım kapatıldı, ne yapmış olabilirim? gibi sorular ortaya çıkmaya başladı.

Facebook, belirli kriterlere göre bazı kullanıcıların hesaplarını tamamen kapatabilir. Bunun için tüm Facebook hesapları üzerinde bir denetim vardır. Yalnızca Facebook hesabınıza giriş yapamıyor olmanız, tek başına hesabınızın kapatıldığı anlamına gelmez. Bu durumda şifrenizi yanlış giriyor olabilir ya da yanlış bir e-posta adresi ile giriş yapmaya çalışıyor olabilirsiniz. Facebook hesabınız kapatıldıysa, bu konuda bir uyarı ile karşılaşırsınız. Facebook hesabınız kapatıldı uyarısını aldıysanız, hesabınız Facebook tarafından kalıcı olarak kapatılmış demektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Facebook hesabım kapatıldı, ancak bir kusurum yoktu diyenler için, bunun çeşitli sebepleri olabilir.

Facebook Şartlarına Aykırı İçerikler

Facebook, uygunsuz içerik olarak kabul edilen bazı ölçütler belirlemiştir. Bunların başında yetişkin cinselliği içerikli paylaşımlar gelir. Facebook, kişilerin rızası dışında elde edilmiş ya da 18 yaşından küçüklere ait olma ihtimalini göz önüne alarak, çıplaklık içeren paylaşımları doğrudan engellemektedir. Facebook, engellemelere rağmen bu tip paylaşımlara rastlayanları, ilgili paylaşımı şikayet etmeye çağırıyor. Bu şekilde genel ahlak ve toplum yapısına aykırılık teşkil eden paylaşımlar, Facebook tarafından kullanılan görsel içerik sistemi sayesinde kolaylıkla tespit edilip hesabın kapatılmasına sebep oluyor.

Şiddet İçeren Paylaşımlar

Facebook, insanların, hayvanların acı çektiği, küçük düşürüldüğü olumsuz örnek oluşturabilecek görüntülerin paylaşılmasını yasaklamıştır. Ancak, kullanıcıların Facebook üzerinden şiddet, terör, savaş gibi konularda tartışıp farkındalık yaratma isteğini de engellemeyerek, bu gibi paylaşımlara belirli ölçütleri aşmamak kaydıyla izin vermektedir.

Facebook, sansürlenmeden paylaşılan ancak topluma şiddet konusunda mesaj verme amacı güden görüntü ve içerikler konusunda hassas olanlara karşı bir uyarı ekliyor. Bu sayede, ilgili içeriğin görüntülenmeden önce şiddet içerdiği anlaşılabiliyor. Bunlar dışında şiddet içerikli paylaşım yapmak doğrudan Facebook hesabının kapatılmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple herhangi bir şiddet içerikli paylaşım yapmadan önce dikkatli olmakta fayda var.

Nefret Söylemi İçeren Paylaşımlar

Nefret söylemi, ırk, cinsiyet, cinsel yönelim, millet, dini inanç gibi çeşitli nedenlerden dolayı doğan nefret içerikli bir saldırı biçimidir. Belirli bir gruba ya da bir kimseye karşı ötekileştirme ve hatta şiddet eğilimi yaratabileceği ihtimaline karşı, nefret söylemi içeren paylaşımlar Facebook tarafından hesap kapatma sebepleri arasında sayılmıştır. Facebook, nefret söylemi ile alakalı bazı mizahi içeriklere, uygun olmak şartıyla izin verebiliyor. Onun dışındaki nefret içeren ve insanları şiddete yönelten içerikler Facebook hesabının kapatılmasına neden oluyor.

İntihar ve Kendine Zarar Verme İçerikli Paylaşımlar

Facebook, başkalarına kötü örnek olması sakıncasına karşı intihar ve kendine zarar vermeye yönlendirebilecek özendirici paylaşımları yasaklamıştır. Bunun yanında, benzer durumda olup başkalarına yardımcı olmak isteyenlerin deneyimlerini paylaştığı intihar ve kendine zarar verme konulu gönderilere izin verilmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Facebook, aynı şekilde intihar eden ya da kendine zarar verme davranışı gösteren kişileri ifşa edip, küçük düşmelerine sebep olan paylaşımları da kesin olarak yasaklamıştır.

Telif Haklarının İhlaline Sebep Olan Paylaşımlar

Facebook, insanların birbiri ile iletişim kurmalarının yanında, duygu ve düşüncelerini özgür bir ortamda rahatlıkla paylaşabildikleri bir sosyal mecra olma hedefi ile kurulmuştur. Nasıl ki, Facebook üzerinden yaptığınız ve size ait olan her paylaşım üzerinde fikri ve yasal haklarınız mevcutsa, aynı şekilde başkalarına ait paylaşımlar yapmanız halinde, bu paylaşımlar da başkalarının fikri mülkiyet hakkı kapsamına girecektir.

Yasalar karşısında ciddi yaptırımları olan telif, marka, patent ve fikri mülkiyet hakkı ihlalleri, Facebook tarafından da kesinlikle korunmuyor. Başkalarının isim, görüntü, marka gibi haklarına tecavüz teşkil eden paylaşımlar yapmamaya dikkat etmek bu nedenle çok önemli. Facebook, her ne kadar özgür bir sosyal paylaşım platformu olsa da, bu özgürlüğün sınırsız olmadığı unutulmamalıdır. Bu sebeple, Facebook hesabım kapatıldı diyenler, belki hiç tahmin etmeyecekleri bir hata olan telif hakkı ihlaline girmiş olabilirler.

Sahte İsim Kullanarak Hesap Açmak

Facebook, güvenilir ve gerçek bir sosyal paylaşım aracı olarak kurulmuştur ve bu yönde kullanılmaya devam etmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle sahte isimlerle oluşturulmuş gerçek olmayan kullanıcı profillerini tespit ettiği anda hesabı kapatır. Aynı şekilde gerçekte var olan bir kişinin kendisiymiş gibi o kişi adına açılan Facebook hesapları da kalıcı olarak kapatılır.

Facebook hesabının kapatılmasının sebeplerine değinmeye çalıştık. Örneklendirdiğimiz sebepler dışında Facebook, sürekli olarak zararlı bir davranış gerçekleştiren, başka kullanıcıları rahatsız eden hesapların da şikayet üzerine kapatılmasına karar verir. Facebook hesabım kapatıldı diyenler, öncelikle hesapları üzerinden bu yasaklar arasına girebilecek herhangi bir paylaşımda bulunup bulunmadığından emin olmalıdır.

Spam Olarak Belirlenebilecek Facebook Hesapları

Facebook, kullanıcıların başkalarını taciz etme derecesinde rahatsız eden reklam, iletişim ve paylaşımların önüne geçmek için de önlem almış durumda. Kullanıcıların kötü niyetli olarak spam niteliğinde paylaşımlarda bulunması halinde bunu tespit edip hesabı kapatabildiği gibi, başka kullanıcıların spam olarak bildirmesi sayesinde de ilgili hesaba müdahalede bulunabiliyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Web Uygulamasında Mesaj Nasıl Atılır?

Facebook’u Yalan Haber Aracı Olarak Kullanma

            Facebook kullanıcıları arasında en çok görülen olumsuz durumlardan biri de Facebook üzerinden aslı olmayan haber ve bilgi paylaşımı yapılmasıdır. Çeşitli sayfalar ya da gruplar üzerinden yapılabildiği gibi, kişisel hesaplar üzerinden de yalan haber niteliğinde bilgi paylaşımı yapmak Facebook tarafından kabul edilmeyen durumlar arasında yer alır.

Daha fazla takipçi ve arkadaş sayısı elde edebilmek amacıyla insanları yanlış bilgilendiren Facebook paylaşımlarının tespiti, diğer yasaklı durumlara göre biraz daha zor. Ancak, diğer kullanıcıların şikayeti ya da bildirimleri üzerine bu durum belirlenip, hesap sahibine bir uyarı gönderilebiliyor. Uyarı sonrasında ilgili paylaşımların devam etmesi halinde ise hesap kalıcı olarak kapatılıyor.

Facebook hesabım kapatıldı, Nasıl Kurtarabilirim?

Facebook hesabınızın hiçbir neden olmadan kapatıldığını düşünüyorsanız öncelikle Facebook ile iletişime geçmeniz gerekir. Facebook, haksız olarak hesabı kapatılan kullanıcılar için bir başvuru imkanı sunmaktadır. Bu başvuruyu yapabilmek için Facebook “yardım merkezi” bölümünden ilgili talep formunu doldurmalısınız.  Facebook hesabım kapatıldı başlıklı formda yer alan e-posta adresi ve şifre bilgilerinize ek olarak kimliğinizde yer alan gerçek isim ve soy isminizi isteyen bölümleri doldurmalısınız. Bu bilgileri doldurduktan sonra en altta yer alan “Kimliğiniz” bölümünden nüfus bilgilerinizi içeren herhangi bir kimlik belgenizin fotoğrafını eklemeniz gerekir.  Eğer gerçek isminizle kullandığınız bir Facebook hesabınız varsa, bu kimlik bilgilerini paylaşmaktan çekinmemeniz gerekir. Kimliğinizin fotoğrafını paylaşırken TC Kimlik numarasını gizlemenizi öneririz.

Ek bilgiler bölümüne ise, Facebook hesabınızın neden haksız olarak kapatıldığını düşünüyorsanız, bununla ilgili açıklamalarda bulunabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi doğrulattıktan sonra, kapatılan Facebook hesabınızın açılması mümkündür.

Facebook hesabım kapatıldı ve ilgili formu göndermemin üzerine yine de açılmadı diyenler için ise, [email protected] adresine, konuyu detaylı olarak açıklayan bir e-mail göndermelerini önerebiliriz. Bu e-maili İngilizce olarak yazmalısınız. E-posta içeriğinde hesabınıza ne zamandan beri giriş yapamadığınızı, neden kapatıldığını bilmediğinizi ve haklı neden olmadan kapatıldığını düşündüğünüzü ayrıntılarla açıklamaya çalışmalısınız. E-postanın altına mutlaka kendi isminizi yazarak iletiyi gönderin. Kısa bir süre sonra gönderdiğiniz e-postaya karşılık olumlu ya da olumsuz bir geri dönüş alacaksınız.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Takipçi Satın Almak Güvenilir mi?

Facebook, şartlara uygun olmayan bazı davranış ve paylaşımlarınızı tespit edip tarafınıza uyarıda bulunabilir. Yani Facebook kullanım şartlarına aykırı olan her durum için doğrudan hesap kapatma yoluna gitmeyebilir. Ancak, yapılan uyarılara rağmen, başka bir kullanıcı ısrarla rahatsız etmek, uygunsuz içerik paylaşımına devam etmek gibi durumlarda, Facebook hesabı kapatılır.

Facebook kullanım şartlarını ihlal eden davranışlarda bulunmanız halinde hesabınız kapatıldıysa, Facebook ile iletişime geçip, pişmanlık ve özür belirten ifadelerle açıklama yaparak, ihlale konu davranışın ne olduğuna da bağlı olarak bir defaya mahsus olmak üzere hesabınızı geri almanız mümkün olabilir.

Facebook Hesabım Kapatıldı, Hangi Durumda Geri Alamam?

Sahte isimli bir hesap kullanıp “Facebook hesabım kapatıldı” diyenlerin hesabı, açıkladığımız yollarla kurtarılabiliyor. Sahte bir isimle açmış olduğunuz Facebook hesabınızı, kimlik bilgilerinizi paylaşarak ya da Facebook ile doğrudan iletişime geçme yoluyla geri almanız mümkündür. Ancak, Facebook’un kural ve şartlarını kesin olarak ihlal ettiği için kapatılmış olan Facebook hesapları, tekrar açılmayabilir.

Facebook, “topluluk standartları” olarak adlandırdığı bir dizi kriter ve şarta göre hareket eder. Topluluk standartları, kullanıcıları ile Facebook arasında yapılmış bir anlaşma gibi düşünülebilir. Oldukça kapsamlı bir biçimde oluşturulmuş olan bu standartlar, Facebook üzerinde sağlıklı ve güvenli bir paylaşım sirkülasyonu gerçekleştirmek için gereklidir.

Facebook, hem sosyal medya platformu olması özelliği ile hem sanal ortamda kullanıcıların güvenliğini sağlamak hem de gerçek hayatta Facebook paylaşımları nedeniyle karşılaşılabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için çeşitli kurallar belirlemiştir. Bu kuralları genel olarak, ahlak ve toplum yapısına uygunsuz paylaşımlar, şiddet ve nefrete yöneltecek görüntüler, spam içerikler, dolandırıcılık faaliyeti gösteren profiller olarak örneklendirebiliriz. Bu hesap kapatma sebepleri, çoğunlukla hesabın geri alınamayacak şekilde kapatılmasına neden olmaktadır. Bu nedenle topluma zarar veren içerikler paylaşıp, Facebook hesabım kapatıldı diyerek çözüm arayanlara, bunun imkansız olduğunu hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
40 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. avatar
    Mehmet ARSLAN

    Yazı için teşekkürler. Sayenizde eski hesabımı geri alabildim. Özür diledim vs. ama bir kerelik bir şans verdiler herhalde.

    1. avatar
      Hülya Tastemur

      Merhaba ben sürekli hesab açıyorum kapanıyor bilgilerim doğru profil resimin gercek ama telefon istiyor ekliyorum noyu sonra resim istiyor bıkdım feke olmadı halde kapanıyor farkı pc den ve gogl dan denedim yine olmuyor kapanıyor bir hafda da 20 tane hesap açdım gercek bilgilerimle yardım edin lütfen

    2. Merhaba ben sürekli hesab açıyorum kapanıyor bilgilerim doğru profil resimin gercek ama telefon istiyor ekliyorum noyu sonra resim istiyor bıkdım feke olmadı halde kapanıyor

  2. avatar
    Bahtiyar Üçler

    Facebook hesabım kapatıldı iki gün sonra açtırabildim. Aslında benim bir kabahatim olmadı. Bu şekilde kapanması normal mi?

  3. Kendi bilgilerim ile bir hesap açmadan yeni bir hesap açayım diye uğraştım. Hesap açıldı ama bir hafta sonra doğrulama diyerek hesabımı kapattılar. Geri nasıl alabilirim? Benim kendi hesabımı etkiler mi?

  4. Ödeme yapsak acil olarak hesabımı açabilirmisiniz. Yazılar gönderiyorum. Geri dönüş yapmıyorlar. Lütfen acil yardım edin.

  5. avatar
    Saadet KALYONCU

    Benim arkadaşımın facebook hesabı kapatıldı. Bir sürü işlem yapıldı ancak sonradan anlaşıldı ki, hesabı başka kişilerin eline geçmiş. Bir sürü uğraşıp doğrulama vs. geri alabilrdi.

  6. Yaklaşık bir yıl önce kızımın ismi üzerine açtım. Sonrasında kapandı, tekrar açmak için yazdım ama bir türlü geri dönüş yapmadılar. Tekrar deniyorum bu sefer aynı mailden olmaz vs. gibi cevap veriyorlar.

  7. Facebook hesabım kapatıldı. Yardım bölümünden yazdım kimse dönüş yapmıyor. Bir türlü açtıramıyorum. Gerekirse ücretli yardımcı olun lütfen

  8. Kaç haftadır iletişim bölümüne yazıyorum. Hesabımla ilgili facebook bir türlü geri dönüş yapmıyor. Hazır mesajlar ile cevaplandırma yapıyorlar. Facebook hesabımı paralı da olsa nasıl açtırabilirim lütfen yardım edin

  9. avatar
    Mahmut karataş

    Şahsi Facebook hesabım kapatıldı
    Kayıtlı olan e postayı hatırlamıyorum onlarca defa kimlik bilgilerimi gönderdiğim halde hesabım aktif hale getirilmemiştir
    E postanla iletişime geçeceğiz diye mesaj geliyor
    Yeni e posta açtığım için ve hesabım orjinal olduğu için yeni e postayı hesabıma ekleme gereği duymadım eski ve facebook hesabıma kayıtlı olan e postaya gelen mesajları göremiyorum büyük ihtimalle onay kodu oraya gelmiştir napabilirim yardımcı olursanız minnettar kalırım

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Mahmut Bey,
      Facebook destek ekibi ile iletişime geçerek hesabınız ile ilgili hesap açma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Destek ekibinin sizi yönlendirmesi ile birlikte sorununuz giderilecektir.

  10. Benim hesabım biri tarafindan alindi ve sonradan kapatıldı lutfen yardim edin e posta ve telefonu silmis sanırım bulanmadi diyor lutfen yardımcı olun

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Esra Hanım,
      Facebook destek ekibi ile iletişime geçtiğiniz takdirde size yardımcı olacaklardır.

  11. Selamlar
    bu arada kısaca sorunumu anlatayım ben
    ayın 6 sında 12 yıllık hesabımın kapandığını gördüm
    yaptığım itirazlara istinaden ayın 9 unda 15 ve 17 sinde olmak üzere 3 mail aldım facebook dan ve 3 ünde de topluluk standartlarına uymadığım içni hesabımın kapatıldığı söyleniyor ama başka bir açıklama gelmedi
    12 yıldır sorunsuz olarak kullandığım hesabın herhangi bir savunmam alınmam kapatılması çok adil gelmedi bana…Şimdi bu durumda ne yapılabilir,ne yapmam gerekir,ne yapabilirsiniz???

  12. avatar
    Nuh çalışkan

    Hesabim kapatıldı neden kapatıldı herhangi birşey paylaşmadım 10 senedir kullandığım.hesabim tekrar almak istiyorum

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba Nuh,
      Hesabınızı kayıtlı olan email adresi ile Facebook destek ekibi ile iletişime geçmeniz durumunda size yardımcı olacaklardır.

  13. İyide eşimle konuşurken messengerda istediğim gibi giyinirim kaç defa uygunsuz fotoğraf dediler görüntülü konsma dediler şimdi adamın messengerı kapandı açılmıyor facebooka giremiyor e ben sadece messengerdan ulaşabilirim eşimle istediğim gibi konuşurum o nasıl olcak nasıl kurtarcak adam messengerını facesini bi cevap verir misiniz lütfen

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook hesabınızın kapatılması ile ilgili olarak tarafınıza herhangi bir bilgilendirme maili geldi mi?

  14. Dün durduk yere Kendi şahsıma ait facem kapandı ve bilgilerimi doğru şekilde girdiğim halde şimdi Facebook hemen incelenmiş topluluk standartları ihlali diyo ben ihlal yapacak bişey yaptığımı düşünmüyorum lütfen hesabımı geri açmanızı rica ediyorum

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook destek hattı ile iletişime geçerek bu konuda daha kesin bilgiler elde edebilirsiniz. Hesabınız şikayet dolayısıyla kapatılmış olabilir.

  15. Benimde sürekli kapatılıyor tek çözümü farklı bir telefon ve sim kart değişikliği yaparak yeniden üyelik almak .. pc laptop ark telefonu ile üyelik alıp kullanmış olduğun kendi telefonun ile giriş yaptığın anda anında kapatırlar çünkü telefon ip in kara listededir. Kullandığınız telefondan kurtulup yeni bir telefon aldığınızda maalesef sim kart yani telf numaranizida değiştirmek zorundasiniz artı birde farklı bir mailde lazım bu üçünü yaptığınızda sorunsuz kullanırsınız, siyaset küfür hakarette bulunmayın çok şikayet olursa yine kapanır

  16. avatar
    Muhammed Fatih Karakaş

    facebook hesabını yeni açtım herhangi birşey yüklemedim sadece tellefon onayını yaptım bir hafta sonra girmeyi denedim hesab kapanmış ehliyet yükledim açılmadı. sonra kimlik yüklemek istediğimde:
    Facebook hesabın Topluluk Standartlarımıza uymadığı için kapatıldı. Bu kararı zaten değerlendirdik ve geri çevrilemeyeceğini belirledik
    bu yazı karşıma çıkıyor
    napacağım bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, Facebook ve Instagram yaş sınırlarına tabiidir. Yaş sınırına takılmış olabilir misiniz?

  17. avatar
    Muhammet temucin

    Merhaba ben faceden bir linke tikladim e postami yazdim sifre girdim tekrardan cikis yaptim fakat daha sonra facebook hesabima giris yapamadim bütün yollaridenedim ne yapmaliyim

  18. Merhabalar
    Kolay gelsin
    6 Nisan günü 13 yıllık facebook hesabım kapatıldı
    O günden beri çok defa açtırmaya uğraştım ve
    hala hesabım açılmadı maalesef…
    Bugün eski hesabım için yine uğraşayım dedim
    ama kapanan hesabımı göremiyorum artık…
    Bu ne anlama geliyor peki???
    İyi çalışmalar…