Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?

Facebook Hesabımı Kalıcı Olarak Nasıl Silebilirim?

Dünyanın her ülkesinden insanların bir araya geldiği Facebook, bilinen en büyük sosyal ağ olma özelliğine sahiptir. Dünya genelinde birçok üyesi bulunur ve bu sayı şu an 1 milyar kullanıcının üzerindedir. Bünyesinde gerçekleştirdiği yenilikle ve geliştirmeler sayesinde her geçen gün kullanıcılarına farklı özellikler sunmakta ve bir sosyal ağdan beklenen her ihtiyacı karşılamaya çalışmaktadır. Ancak buna rağmen birçok sosyal ağ gibi kullanıcıların inanılmaz zamanlarını alır. Haber kaynağında yer alan içerikler ya da Facebook oyunları günlük yaşamda büyük zaman kaybı yaratabilmektedir. Böyle durumlarda pek çok kullanıcı genelde Facebook hesabını dondurmayı ya da silmeyi tercih etmektedir. Bu nedenle Facebook hesabımı kalıcı olarak nasıl silebilirim kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri haline gelmiştir.

Bazı kaynaklar Facebook hesabının tamamen silinemediğini söylerken bazı kaynaklar ise hesabı dondurmanın da aslında silme işlemi ile aynı anlama geldiğini belirtmektedir. Fakat hesabı dondurmak tam anlamda silmek değildir. Kalıcı olarak silmek hesabın bir daha geri alınamaması iken hesabı dondurmak geçici süre ile Facebook’ta yer almamak ve istendiğinde hesabın aynı şekilde geri alınması anlamına gelir.

Facebook Hesabı Dondurma Nedir?

facebook hesabımı kalıcı olarak nasıl silebilirim

Facebook hesabını kapatma konusunda öncelikle bazı yanlışları düzeltmeye çalışalım. Facebook kullanıcılarına hesaplarını silme imkanı yanında dondurma fırsatını da verir. Yani hesabınız siz tekrar açmak istediğiniz zamana kadar içinde yer alan tüm içerikler ile bir kenara alınır. Hesabınızda yer alan fotoğraflarınız, paylaşımlarınız ve durum bildirimleriniz kesinlikle silinmez. Ancak Facebook içinde hesabınıza kimse de ulaşamaz ve aramalarda bulamaz. Hesabınızı tekrar açmak istediğinizde ise dondurma işlemini iptal eder ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Bunun yanında gerçekte Facebook hesabını kalıcı olarak silmek mümkündür. Şimdi Facebook hesabı kalıcı olarak silme işlemleri nelerdir? daha yakından bakalım.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?

Facebook hesabı istendiğinde kalıcı olarak silinir ve bir daha geri alınamaz. Eğer hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız, öncelikle bir kullanıcı olarak tüm bilgileriniz ve içeriklerinizin tamamen yok olacağını ve bir daha ulaşılamayacağını bilmeniz gerekir. Bu nedenle Facebook hesabımı kalıcı olarak silmeden önce iyi düşünmeli ve tam olarak kararınızı verdikten sonra bu işlemi gerçekleştirmelisiniz. Şimdi Facebook hesabını kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. Tüm Facebook sayfalarında bulunan ve sayfanın hemen en sağ köşesinde yer alan aşağı ok simgesine tıkalyın.
  2. Aşağı ok simgesine tıkladıktan sonra açılan menüde Ayarlar sekmesine tıklayın.
  3. Açılan sayfanın sol sütununda yer alan Facebook Bilgilerin seçeneğine tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan sayfada 5 farklı seçenekten en alttaki Hesabını ve Bilgilerini Sil seçeneğinin yanındaki “Gör” linkine tıklayın.
  5. Son olarak açılan sayfanın hemen sağ alt kısmında Hesabı Sil seçeneğine tıklayın ve hesabınızı kalıcı olarak silin.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
4 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. avatar
    Ertuğrul KAZAK

    Önceden Facebook hesap silme işlemleri yapılamiyordu. Ancak artık tek bir kaç ayarlama sonrasında face hesaplarından kurtuluyorsunuz. Fazlalık açılan tüm hesaplar kapanmadan, siz silin bence

  2. avatar
    Fahrettin ÖZTÜRK

    facebook kapanma işlemleri sıkıntılı, dondurma işlemi yapmak daha basit. Ama belirli bir süre sonra siliniyor mu, onu bilmiyorum. Önceden silme işi de yoktu. Demek ki yeni bir değişiklik yapılmış.

  3. avatar
    Bünyamin ULUÇAĞ

    Facebook hesap silme işlemleri için öncelikle hesabınızın tam olarak tanımlanmış olması gerekiyor. Onaylanmamış olan tüm hesaplar silme işlemine giremiyor. Onaylamanız tam ise o zaman silme işlemini gerçekleştiriyorsunuz.

  4. Facebook hesabımı bende kalıcı olarak sileceğim. Bu ne kardeşim resmen reklam ajansına döndü. artık eski tat yok ya.