Facebook Türkçe Ayarlanamıyor Sorunu ve Çözümü

Facebook Türkçe Ayarlanamıyor Sorunu ve Çözümü

Facebook dünya çapında 40’dan fazla dilde   hizmet vermekte. Bazen ısrarla Türkçe yapamama gibi durumlarla karşılaşmaktayız.  Facebook Türkçe ayarlanamıyor ise bu sorun genellikle Android tabanlı telefonlarda görülmektedir. Şimdi Facebook için Türkçe dil seçeneğini nasıl aktif edeceğiz bunun anlatımına adım adım geçelim.

Türkçe Olarak Ayarlanmama Problemi Çözümü

  1. Mobil uygulamadan Facebook girişi yapınız.
  2. Facebook ana sayfasına gelin ve sağ üst köşede gördüğünüz 3 çizgi simgesine tıklayınız. Bu bölümde bütün ayarlarımız ve yapılandırmalarımız mevcuttur,zaten çoğunuz bunu biliyor.
  3. İlk gelen ekranı aşağı doğru sürükleyin. Ayarlar ve gizlilik bölümüne geliniz. Bu bölümüne tıklayın. Sonraki aşama olarak, ayarlar butonuna tıklayın.
  4. Karşınıza ayarlar kapsamında bir çok bilgi çıkacak. İlk bölümde  yer alan hesap ayarları içindeki ‘’dil’’ bölümüne gelin.
  5. Burada karşınıza bir çok dil çıkacak. Buradaki dillerin hepsinin başındaki tik işaretini kaldırın. Türkçe dilini bulun ve sadece burayı  seçin. Seçim sonrası kaydet dedikten sonra işlem tamamlanmıştır. Artık ayarlar bölümünden, dil Türkçe olarak ayarlanmıştır.

Bunlara Rağmen Türkçe Olmadıysa

Tüm bunlara rağmen Facebook uygulaması hala Türkçe olmadı mı? Bu durumda Facebook uygulamasını telefonunuzdan kaldırın ve telefonunuzu bakım uygulaması ile temizleyin. Facebook’u kaldırırken verileri kaldır seçeneğini de uygulayın. Ardından tekrardan Facebook uygulamasını indirin.

Problem çözülmedi mi?

Eğer problem hala çözülmedi ise ilk maddedekileri tekrar yapın. Ve problemin giderilememesi durumunda Facebook ile iletişime geçin.

Facebook ile İletişime Nasıl Geçerim?

https://tr-tr.facebook.com/help/ bu adrese giderek probleminize çözüm arayın. Eğer probleminize dair bir çözüm bulamazsanız direkt buradan iletişime geçin: https://tr-tr.facebook.com/help/1126628984024935?helpref=hc_global_nav

Eğer ilk verdiğim linkten arama yapmadıysanız hemen iletişime geçmeyin. Probleminizle alakalı çözüm vermiş olabilirler. Çözümü zaten verilen olaylara cevap alamazsınız. Ancak biz biliyoruz ki sizin probleminizin çözümü yok birinci linkte. İler ki zamanlarda eklenme ihtimaline karşı şimdi böyle söylemiş olalım.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Facebook Gizli Profil Nasıl Görülür?

Ayrıca Facebook’un bir iletişim numarası yoktur. İnternette denk gelebilme ihtimalinizin olduğu numaralar Facebook’a ait değildir. Bu numaralar Facebook gibi sosyal ağların telefon desteğinin olmamasından ötürü girişim yaparak bu boşluğu değerlendirmek isteyen kişi veya kişilere aittir. Aramak ya ücretlidir ya da işleminizi çözmek için sizden bizzat para isteyeceklerdir. Sizler yukarıda verdiğimiz linkleri kullanınız,yukarıdaki linkler yeterlidir.

Facebook’a Ne İleteceğim?

Gittiğiniz sayfada  ekran görüntüsü yükleme seçeneğiniz olacak. Öncelikle dil sayfasının ekran görüntüsünü alın ve mesaj kutusuna ekleyin. Ardından ‘’dil seçeneğini Türkçe olarak değiştiremiyorum’’ şeklinde bir mesaj yazın. Bu mesaj Türkçe olsun çünkü karşınızdaki muhatap ya türk olacaktır ya da  Türk değilse bile  cümle basit olduğu için basit bir çeviri ile ne demek istediğinizi zaten anlayacaktır.

Facebook hesabınızı geliştirmek ve büyütmek için Facebook Sayfa Beğeni ürünümüzü inceleyebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir