Google Arama Geçmişi Silme

Google Arama Geçmişi Silme

Çoğunlukla tercih edilen ilk arama motoru olan Google arama geçmişi silme zorunluluktan kaynaklıdır. Devamlı olarak hangi kullanıcıların hangi sitelere ve sayfalara girdiğini listeleyen Google, bunların kayıt altına alınması konusunda da oldukça ayrıntılı veri saklama işi sürdürmektedir. SEO bakımından da değerli olan Google aramaları özelinde kullanıcıların giriş yaptıkları siteler, sayfalar, saat aralıkları, giriş süresi, bağlantı durumları belirtilmektedir. Ancak yapılan aramalar ve girilen sitelerin bu şekilde saklanması kullanıcılara olumsuz olarak da yansıyabilir.

Başta rahatsızlık veren reklamların devamlı gösterilmesi olmak üzere istenmeyen hizmetlerin alınması için tekliflerin sunulması da Google geçmişi sil işlemini mecburi hale getirir. Eğer siz de devamlı olarak giriş yaptığınız sitelere ilişkin reklamlar görüyor, hizmet talepleriyle karşı karşıya kalıyorsanız hemen Google arama geçmişi temizleme süreçlerini başlatabilirsiniz.

Masaüstü Google Arama Geçmişi Silme

Hızlı bir şekilde Google geçmişi silme işlemi için;

  • Chorme tarayıcısından sağ-üstte yer alan üç nokta simgesine tıklanır.
  • Ardından Geçmiş sekmesine girilir.
  • “Tarama verilerini temizle” denilerek işlem yapılır.
  • Açılan pencere üzerinden istenilen geçmiş kısımlar silinebilir.
  • Tek bir sayfa silinebileceği gibi bir web sitesine dair tüm unsurların silinmesi de söz konusudur.
  • Bununla birlikte her şeyin silinmesi için “Tüm Zamanlar” seçilmelidir.
  • Sonrasında silme işleminin onaylanmasıyla süreç tamamlanır. Herhangi bir arama geçmişi tarama noktasında da süreçlere dahil olmak mümkündür.
google arama geçmişi silme

Ayarlar kısmından temel ve gelişmiş iki farklı Google arama geçmişi silme yapılmaktadır. Bununla birlikte tarama geçmişi silmeyle adres çubuğu bilgilerinin tamamı temizlenir. Çerez ve diğer site bağlantılarını silme bölümü de vardır. Şifre ile yapılan işlemlerin silinmesi adına da yine bu bölüm kullanılmaktadır. Yalnızca önbellek üzerinden geçmişin silinmesi de söz konusu olanaklar arasındadır.

Son bir saat, bir gün ya da bir haftalık şeklinde belirtilecek zaman aralığına göre de Google geçmişi silme imkanları verilir. Gelişmiş tarama verilerini silme ise tüm site ayarları, şifre, etkileşim ve uygulama verileriyle açılan bağlantıların tamamını kast eder. Böylelikle bir daha ortaya çıkmayacak şekilde ağ tarayıcısı üzerinden geçmiş yok edilir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Mobilde Google Arama Geçmişi Silme

Hem Android hem de İOS işletim sistemli mobil cihazlardan da Google geçmişi silme yapılmaktadır. Chorme uygulaması üzerinden yine aynı şekilde Geçmiş kısma gidilerek tarama verilerini temizle denilir. Zaman aralığı belirlenebilirken tüm içeriklerin silinmesi, kayıtlı belgelerin tamamen ortadan kaldırılması ve bir daha geri döndürülmemesi de sağlanır. Silmek istenen verilerin tek tek işaretlenmesi yoluyla da Google arama geçmiş silme yapılabilmektedir.

Ipad ya da Iphone cihazlarıyla yapılacak arama geçmişi silme işlemlerinde taramaların tamamı güvenli şekilde olur. Bununla beraber sağ alt kısımdan … simgesi üzerinden Geçmiş sekmesi açılır. Ardından “Tarama Verilerini Temizle” sayfasından işlemlere başlanır. Silinmesi istenen öğeler bulunabilir, şifre ya da diğer uygulamalara dair tüm bağlantılar temizlenir. Toptan tüm geçmişin silinmesi de söz konusudur. Yapılacak işlemlerin ardından sıfır bir şekilde kullanımına başlanırken herhangi bir sorun olmayacağı da görülecektir.

Genel kategori yazılarımız ile merak ettiğiniz tüm detaylara erişebilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir