Instagram Gönderi Zamanlama Aracını Duyurdu

Instagram Gönderi Zamanlama Aracını Duyurdu

Instagram için bu yıl çok parlak geçecek gibi görünüyor. Instagram’ın daha bu yılın başında yaptığı yeniliklerin dumanı üzerindeyken başka bir radikal yenilik kullanıcıları heyecanlandırdı. Yeni özellik Instagram’da gönderi zamanlama imkanını kullanıcılara sunuyor. Yıl başından önce hikaye güncellemesiyle herkesi şaşkına çeviren dünya markası Instagram, bu sefer daha kullanışlı bir güncellemeyle karşımıza çıkıyor. Yıl başında yapılan ortak hikaye paylaşımı güncellemesiyle kullanıcılarını şaşırtan Instagram gönderi zamanlama aracını hizmete açıyor.

Instagram kullanıcıları tarafından büyük bir taleple beklenen gönderi zamanlama aracı sonunda kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Dün birçok haber sitesinde yayınlanan haberde, Instagram’ın artık diğer sosyal medya platformları gibi önceden gönderi zamanlamaya imkan verebileceği duyuruldu. Bu özellik şu an için sadece Instagram’ı işletme hesabıyla kullanan kullanıcılar için geçerli olacak.

Instagram-gönderi-zamanlama

Instagram İşletme Hesabı Yönetmek Artık Çok Daha Kolay

Sosyal medya profesyonelleri artık Instagram‘da hesap yönetimi konusunda rahat bir nefes alabilecek. Sosyal medya uzmanları birçok ünlü markanın, oyuncunun, şarkıcının, sporcunun, iş adamının ve politikacının sosyal medya hesaplarını kontrol edebiliyor. Bu sosyal medya hesaplarının içerisinde Instagram’da var. Instagram’ı kendi kitlelerine ulaşmak için kullanan bu isimler genellikle kendi Instagram hesaplarını kendileri kullanmazlar.

Sosyal medya uzmanlarının ellerine bakan çoğu ünlü Instagram hesabı, milyonlarca insana ulaşmak için kullanılan en kolay yöntemlerden biri. Bu nedenle bu uzmanların paylaşım yaparken dikkat etmesi gereken birçok parametre var. Bu parametrelerden biri de Instagram’da yapılacak paylaşımların tam saatini iyi belirlemek ve paylaşımları tam saatinde yapmak.

Gönderi Zamanlayıcı Nasıl Çalışıyor ?

instagram_gönderi-zamanlama

Paylaşımları tam saatinde yapmak daha önce oldukça zor bir işti. Çünkü Instagram, Facebook ve Twitter gibi bir gönderi zamanlama özelliğini kullanıcılarına sunmamıştı. Bu iş için Instagram hesap yöneticileri değişik programlar kullanmak zorunda bırakılıyordu. Instagram gönderi zamanlayıcısı ile artık bu programların da sonu gelmiş gibi duruyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Gönderi zamanlama aracını kullanmak için yapmanız gereken Facebook Marketig Partner ya da Instagram Partner gibi resmi kullanıcı ortaklığı araçlarına üye olmanız gerekiyor. Şu an için bu sistemlere üye olmak ücretli bu nedenle eğer Instagram’da gönderi planlamak istiyorsanız öncelikle bir ücret ödemek zorundasınız.

Ayrıcı sistem şu an için yalnızca işletme hesaplarının gönderi zamanlayabilmesine olanak veriyor. Normal kişisel Instagram hesapları için 2019 başına kadar herhangi bir resmi gönderi zamanlama aracı görünmüyor.

Artık Instagram’da Ekran Görüntüsü Alınabilecek Mi ?

instagram_gonderi_zamanlama

Instagram’ın kullanıcıların özel hayatlarına ne kadar fazla değer verdiğini bütün kullanıcılar gayet iyi biliyor. Ancak bu sıkı denetim bazen kullanıcılar tarafına hoşnutsuzluk olarak yansıya da biliyor. Çıplaklığın her türlüsünün kesinlikle yasak olduğu bilinen Instagram’da, geçtiğimiz yıllarda ünlü şarkıcı Rihanna’nın Instagram hesabı bu nedenden ötürü kapatılmıştı.

Daha sonra ünlü şarkıcının çıplaklık içeren fotoğrafını kaldırmasıyla birlikte Instagram hesabı tekrar aktif hale getirilmişti.

Ekran görüntüsü alma ve ardından ekran görüntüsü alınan kişiye bildirim gitmesi durumu da benzer derecede sıkıntılara yol açabilir gibi görünüyor. Stalker diye tabir ettiğimiz sosyal medya bağımlıları arkadaşlarının Instagram gönderilerini telefonlarında bulunan ekran görüntüsü alma aracını kullanarak kopyalayabiliyor. Instagram’ın en çok sorun yaşadığı gönderi kopyalama durumu bu nedenle çözümsüz gibi görünüyordu.

Ancak yeni gelecek olan ekran görüntüsü bildirimi eklentisi sayesinde artık kimse rahatça bir baka kullanıcının ekran görüntüsünü alamayacak. Alsa bile karşı tarafa giden bildirim sayesinde o kişi engellenebilecek ya da yasal mercilere başvuru yapılabilecek.

İlerleyen günlerde gelmesi beklenen bu özellik bazı kullanıcıların hayatlarını kökünden değiştirebilir.

İlginizi çekebilecek diğer sayfalar; https://bepopi.com/takipci/yabanci-bot

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir