Instagram 10 Years Challenge Nedir? Ne İşe Yaramaktadır?

Instagram 10 Years Challenge Nedir? Ne İşe Yaramaktadır?

Sosyal medya platformları arasında ortaya çıkan en ufak bir özellik, hızla dünya genelinde yayılmaktadır. Özellikle günden güne yeni akımların boy gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunlardan bir tanesi ise gündemi sallayan Instagram 10 years challenge fotoğrafları olarak karşımıza çıkıyor. Bu kadar ünlüyse, ne anlama geldiğini de bir çok kişi biliyordur.

10 years challenge fotoğrafları ne anlama gelir? 10 years challenge fotoğrafları nasıl paylaşılır? Bu konuda aklınıza takılan tüm konulara cevap vermeye çalışacağız. İlk olarak bu akımın ne olduğunu teorik olarak öğrenerek, yazımıza başlayalım.

10 years challenge fotoğrafları ne anlama geliyor?

Son zamanlarda bir çok kişinin post ya da hikayelerinde bu paylaşımları görebilmeniz mümkün. Geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kuruluyor. Kişiler kolaj yaparak, on sene önceki ve şimdiki hallerini paylaşıyorlar. Bu da değişimi gözleri önüne serdiği için hem eğlendiriyor hem de kişilere geçmişte nasıl olduklarını sunma imkanı veriyor.

Böylece geçmişe kısa bir nostaljik gezinti yapıldığını da söyleyebiliriz. Bu durum Instagram’dan sonra Facebook ve Twitter uygulamalarında da sıkça kullanılmaya başladı. Ve diğer uygulamalara yayılmaya devam ediyor.

 10 years challenge fotoğrafları

10 years challenge fotoğrafları nasıl yapılır?

10 years challenge fotoğrafları nasıl yapılır diyorsanız elinizde iki adet fotoğraf olması yeterli. Bu fotoğraflardan bir tanesinin on yıl önce çektirdiğiniz bir fotoğraf olması gerekiyor. Bir tanesinin de güncel, günümüzde çekilmiş bir fotoğraf olması gerekiyor. Bu iki fotoğrafı programlar eşliğinde kolaj yaparak birleştirin. Ve sonuç olarak akıma sizde ayak uydurdunuz! Bu fotoğrafları hikaye olarak ya da post olarak paylaşmanız mümkün.

Burada amaç kişide ortaya çıkan değişimlerin belirlenmesidir. Bu değişim kıyaslandığında ve arkadaşlarınız tarafından yorum alındığında uygulama daha çok sevilesi, eğlenceli hale gelecektir. Bu tür özellikler geldikçe Instagram uygulamasının eğlenceli yanından da faydalanmaya başlıyorsunuz demektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Sonuç

Bu yazıda 10 yıllık değişim fotoğrafları nedir ve bu fotoğraflar nasıl yapılır konusu üzerinde bilgi verdik. Bu akıma uyarak Instagram uygulamasının keyfine varabilirsiniz. Umarım yazımız sizin için faydalı olmuştur.

Bir sonraki yazımıza kadar görüşmek üzere.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir