Instagram Alışveriş Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram Alışveriş Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

İlk zamanlar fotoğraf paylaşma uygulaması olarak ortaya çıkan Instagram uygulaması zamanla farklı amaçlar içinde kullanılmaya başladı. Yeni gelen güncellemelerle uygulama üzerinden gelir elde etmek olağan hale geldi. Instagramın sahip olduğu en popüler para kazanma yöntemleri arasında alışveriş özelliği yer alıyor. Bu özellik ilk çıktığında sadece belirli ülkelerde kullanılabiliyor olsa da yeni gelen güncellemeyle Türkiye’de bulunan e-ticaret firmaları da bu özellikten yararlanabilir hale geldi.

Henüz kullanımı fazla yaygın olmasa da pek çok firma bu özellikten faydalanarak satışlarını gerçekleştiriyor. Ülkemizde daha yeni aktif edilmiş olan bu özellik maalesef bütün firmalar tarafından kullanılamamakta. Şimdilik belirli firmaların bu özelliği kullanabilmesine olanak sağlıyor. Ancak yakın gelecekte tüm firmalar için bu özelliğin kullanılabilir hale getirileceği söyleniyor. Bu yazımızda sizlere Instagram alışveriş özelliği hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bütün ayrıntılarıyla Instagram alışveriş özelliği nasıl açılır

Instagram Alışveriş Özelliği Ne İşe Yarar?

Uygulamaya gelen yeni güncellemeyle kullanıma sunulan alışveriş özelliği, markaların ya da işletmelerin daha fazla müşteriye ulaşmasına olanak sağlıyor. Aynı zamanda müşterilerde diledikleri kategorideki binlerce ürüne Instagram üzerinden kolaylıkla ulaşabiliyor. Keşfet kısmında bulunan kategoriler arasından alışveriş kategorisini seçerek sayısız markaya veya ürüne anında ulaşabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünün farklı marka, model ve benzeri çeşitlerine anında ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz. Müşterinin ürüne, firmalarınsa müşterilere ulaşmasını kolaylaştıran bu yöntem ülkemizde henüz çok yeni olmasına rağmen pek çok firma tarafından rağbet görüyor. Peki Instagram alışveriş özelliği nasıl açılır?

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Açılır?

Bahsedeceğimiz adımları sırasıyla uyguladığınızda alışveriş özelliği hesabınız için aktif hale gelecek ve kolaylıkla işletmenizin Instagram hesabı üzerinden satış yapabileceksiniz.

  • İlk adımda profilinize giriş yapın ve en üstte üç çizgi şeklinde görünen menü sekmesine dokunun.
  • Açılan sekmeden en altta bulunan ayarlar seçeneğine dokunun.
  • Ekranda açılacak olan ayarlar menüsü içinden işletme yazan seçeneğe dokunun.
  • Açılan ekranda bulunan devam yazısına dokunun.
  • İşletme hesabınıza bağlamak istediğiniz ürün kataloğunun seçimini yapın.
  • Katalog seçimini tamamladıktan sonra bitti yazan seçeneğe dokunun.

Ancak en başta da belirttiğimiz gibi alışveriş özelliği her hesap tarafından kullanılamıyor. Bunun için işletme hesabınızın bazı gereklilikleri sağlaması gerekiyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram alışveriş özelliği

Instagram Alışveriş Özelliğinden Hangi Hesaplar Faydalanabilir?

Instagram alışveriş özelliğinden yararlanmak istiyorsanız mevcut hesabınızın işletme hesabı olması gerekiyor. Instagram hesabınızın yanı sıra bu hesabınızın bağlı olduğu bir de facebook işletme hesabınızın bulunması gerekiyor. Aynı zamanda facebook işletme hesabınızda satışa sunacağınız ürünlerin bulunduğu bir katalog olması gerekiyor. Bu kataloğu Instagram hesabınıza bağladıktan sonra onay için beklemeniz gerekiyor. Instagram alışveriş için onay işlemleri genellikle kısa sürede gerçekleşse de bu süre aşırı yoğunluk nedeniyle zaman zaman uzayabiliyor.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Alışveriş Özelliği Nedir?

Alışveriş özelliği işletme hesaplarınızda mağazalar oluşturmanıza ve ürünler pazarlamanıza olanak tanıyan bir sistemdir.

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Çalışır?

İşletme hesabınızdan ürünler ekleyerek potansiyel müşteriler keşfetmenize ve ürünleri satın almaları adına web sitenize yönlendirmeniz sistemi ile çalışmaktadır.

Alışveriş Özelliği Ücretli mi?

Alışveriş özelliğinden yararlanmak adına herhangi bir şekilde ücret ödemeniz gerekmemektedir.

Facebook Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir