Instagram Anket Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Anket Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram anket özelliği, Instagram uygulaması üzerinden en çok kullanılan ve en fazla rağbet gören özelliklerden bir tanesi. Kullanıcıların birbirleriyle etkileşim halinde olmalarına ve eğlenceli zaman geçirmelerine olanak sağlayan bu özellik oldukça fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Sadece eğlenmek için değil aynı zamanda kullanıcıların diledikleri konular hakkında takipçilerinden fikir almalarına da yardımcı oluyor.

İstediğiniz konu hakkında takipçilerinizin fikrine danışabilir veya Instagram hikayelerini daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ancak birçok Instagram kullanıcısı Instagram anket özelliği nedir, nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını merak ediyor. Sizler için bu yazımızda ayrıntılı olarak Instagram anket özelliğini anlattık. Tüm detaylarıyla Instagram anket özelliği hakkında merak ettiğiniz her şey.

Instagram Anket Özelliği Nedir?

Instagram anket özelliği son dönemlerde birçok kişinin sıklıkla kullandığı Instagram özellikleri arasında yer alıyor. Instagram kullanıcılarının takipçileriyle daha rahat etkileşime girmesine olanak veren Instagram anket özelliği bu yönüyle sıklıkla tercih ediliyor. Aşağıda anlattığımız adımları izleyerek Instagram anket özelliğini nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

  • Instagram uygulaması üzerinden story kısmına erişin.
  • Story kısmında bir fotoğraf çekin ya da galerinizden bir fotoğraf seçin.
  • Daha sonra ‘Çıkartmalar’ kısmını açın ve buradan ‘Anket’ yazan çıkartmaya dokunun.
  • Takipçilerinize sormak istediğiniz anket sorusunu yazın.
  • Anket sorusunu yazdıktan sonra evet ve hayır yazan kısımları silerek kendi istediğiniz cevapları yazın.
  • Son olarak hazırladığınız anketi hikayenizde paylaşın.

Bu adımları uyguladıktan sonra Instagram üzerinden dilediğiniz anketi takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Anketi hikayenizde paylaşırken çıkartmalar kısmında farklı öğeler ekleyerek paylaşacağınız anketi daha eğlenceli ve renkli hale getirebilirsiniz.

instagram anket özelliği

Instagram Anket Özelliği Hakkında Merak Edilenler

Instagram anket özelliğini kullanmak isteyen ya da Instagram üzerinde bulunan anketlere yanıt veren kullanıcıların merak ettiği bazı ayrıntılar bulunuyor. Özellikle pek çok kullanıcı verdikleri cevapların kimler tarafından görüntülenebileceği gibi soruların cevaplarını merak ediyor. Instagram üzerinden herhangi bir anket paylaştığınızda anketinize katılan kişileri anlık olarak takip edebilirsiniz. Bunun yanı sıra anketinize katılan kişilerin verdikleri yanıtları da görmeniz mümkün. Ankete kimlerin oy verdiği ve hangi seçeneğe oy verdiği yalnızca anket sahibi tarafından görüntülenebiliyor. Takipçiler ankete oy verdikten sonra anlık olarak hangi cevabın daha çok yüzdeye sahip olduğunu görebilirler.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram anket özelliğinin bu kadar sıklıkla kullanılmasının bir diğer sebebiyse Instagram takipçi trafiğine olumlu yönde etki edebilmesi. Özellikle çok sayıda takipçisi olan kişiler Instagram anket özelliğini sürekli olarak kullanarak takipçi ve beğeni trafiğini olumlu yönde korumakta. Anket özelliği sayesinde takipçilerinizle daha fazla etkileşim kurabilir ve mevcut hesabınızı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz. Eğer siz de Instagram takipçilerinizi arttırmak ve Instagram keşfet kısmında daha fazla yer almak istiyorsanız anket özelliğini sıklıkla kullanabilirsiniz.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Anket Nedir?

Instagram anket özelliği, hikayelerinizde takipçilerinize belirli sorular sormanızı ve anketler düzenlemenizi sağlayan bir sistemdir.

Anket Özelliği Ne İşe Yarar?

Anket özelliği ile geliştirmeyi düşündüğünüz konular ile ilgili olarak veri toplayabilir, takipçilerinizde görüş alabilir ya da ürünlerinizin beğenilip beğenilmediğini sorabilirsiniz.

Anket Özelliği Nasıl Kullanılır?

Anket özelliğini hikayeler bölümünden, seçenekler kısmından gerçekleştirebilirsiniz. İstediğiniz sorular ile ilgili anket hazırlayabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir