Instagram Arama Geçmişi Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram Arama Geçmişi Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram, Facebook desteğinden sonra kullanıcılara birçok alanda destek vermeye başladı. Eskiden Instagram’da sadece fotoğraf paylaşma ve video paylaşma işlemi gerçekleştirilirken şimdilerde ise Instagram’ı kullanıcılar istedikleri şekilde kişiselleştirebiliyorlar. Kendi hesabınız bu şekilde kişiselleştirmeniz için Instagram bir dizi ayar sunuyor. Bu ayarları kullanarak hesabınız bir nebze size özgü bir hale getirebiliyorsunuz. Bunun dışında artık Instagram belli başlı işlemleri de yine kullanıcıların isteklerine göre şekillendiriliyor. İşte bu şekilde bir ayarda geçtiğimiz yıl gelen güncelleme ile uygulamaya eklenmişti. Uygulama yetkilileri getirdikleri güncelleme içerisinde kullanıcılara artık arama geçmişlerini silme, arama verilerini kontrol etme gibi özellikler verilmeye başlandı. Ancak yeni gelen güncellemeler ile Instagram arama geçmişi sorunu ile karşılaşmak çok olası bir hale geldi.

Bu sorun nedeniyle kullanıcılar arama geçmişlerine ulaşamıyor ve temizleme işlemlerini gerçekleştiremiyor. Arama geçmişi özelliğinde yaşanan bu sorun nasıl çözülür gelin hep birlikte bakalım.

Instagram Arama Geçmişi Sorunu Çözümü İçin Tüm Detaylar

Bu noktada artık Instagram’da aradığınız profilleri, aradığınız kullanıcılara ait verileri silebiliyorsunuz. Aksi halde arama yaptığınız kullanıcılar arama çubuğunuzda kayıtlı olarak kalıyor. Arama geçmişini silmek için;

  • Profil menüsüne giriş yapın
  • Ardından da üç nokta işaretine tıklayınız,
  • Karşınıza çıkan açılır menünün en altında yer alan “Ayarlar” bölümüne giriş yapınız.
  • Ayarlar bölümüne girdikten sonra gelen seçeneklerden “Güvenlik” bölümüne tıklayınız.
  • Hesap bölümüne tıkladıktan sonra gelen menüden “Arama Geçmişi” bölümüne geçiş yapınız.
  • Arama geçmişine giriş yaptıktan sonra “arama geçmişini silin” ifadesine tıklamanız gerekiyor. Bu şekilde arama geçmişi verileri siliniyor.

Fakat bazı durumlarda Instagram geçmişi silseniz dahi aslında tüm profil bilgileri silinmediği zaman geçmiş aramalar silinmiyor. Instagram’da bu durum nedeniyle kullanıcıların mağdur olmaması için yardım sayfasında resmi bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre kullanıcıların aranan kişileri tamamen görünmez hale getirmesi için öncelikle arama çubuğu üzerine tıklayıp daha sonra “başlıca ve yakındakiler” menüsüne girip gözükmemesini istedikleri aramayı gizle demeleri gerekiyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

İlginizi çekebilecek diğer sayfalar; https://bepopi.com/instagram-oto-yorum-satin-al

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir