Instagram Harflerin Silinmeme Sorunu

Instagram Harflerin Silinmeme Sorunu

2016 yılında gelen yeni güncelleme ile Instagram harflerin silinmeme sorunu gündeme geldi. Instagram’ın başlarında çıkardığı yeni güncelleme artık kullanıcıların daha detaylı arama yapmalarına imkan vermeye başladı. Bu bağlamda kullanıcıların istekleri profillere çok kısa bir süre içerisinde ulaşmaları sağlanır hale geldi. Bununla beraber geliştirilen arama dinamikleri sayesinde tek bir harfle bile birçok kullanıcının profilini arayabiliyorsunuz. Tabi bu durum bazı sorunları da beraberinde getirmedi değil. Özellikle geçmiş aramaları temizleme konusunda kullanıcıların büyük sıkıntılar yaşadığı biliniyor. Her ne kadar Instagram bu sistem için uygulama ayarlarından ulaşılabilen bir geçmiş silme butonu oluştursa da bu butonun tek başına işe yaramadığı da ortaya çıkmaya başladı.

Instagram Arama Geçmişi Silebilmek İçin Ne Yapmak Gerekiyor?

  1. Öncelikle Instagram’ın Uygulama Ayarlarını Kullanmak

Instagram’da arama geçmişini temizlemek için ilk olarak kullanıcıların Instagram’ın belirlediği ayarları kullanmaları gerekiyor. Zira bunun için Instagram’da özel bir buton oluşturulmuş. Arama geçmişini silmek isteyen kullanıcılar ilk olarak uygulama ayarlarına girerek buradan arama geçmişini temizle butonunu kullanmalı. “Arama Geçmişini Temizle” seçeneğine tıkladığınız zaman ise sizin karşınıza bir onay kutusu geliyor. Gerçekten geçmişi silmek istiyorsanız bu durumda da kutuya onay vermeniz gerekiyor. Tüm bu işlemi yaptığınızda normal şartlar altında arama geçmişinize ait verilerinizin silinmiş olması gerekiyor. Fakat bu yöntemi uygulamasına rağmen birçok kullanıcının hala aynı sorunu yaşadığını da biliyoruz.

Instagram Aranan Harf sorunu
Instagram Aranan Harf
  1. Uygulama Önbelleğini Silme

İkinci ve en etkili yöntemlerden biri Instagram’a ait ön bellek verilerini ve çerezleri temizlemek. Bunun için ilk aşamada her hangi bir üçüncü parti kullanımına ihtiyacınız yok. Telefonunuzdan ayarlar sekmesine girmeniz gerekiyor. Ardından Ayarlar>Uygulama yöneticisi veya Uygulama ayarları kısmını giriş yapmalısınız. Buradan ise Instagram’ı bulmanız gerekiyor. Ardından uygulananın resmine tıklayarak açılan pencereden hem ön belleği temizleme işlemi hem de verileri silme işlemi yapmalısınız. Ardından Instagram’a ait olan hemen her kayıtlı bilginin sıfırlanması gerekiyor. Yani bir kez daha uygulamaya giriş yapmanız gerekecek. Bu işlemi de uyguladıktan sonra artık arama geçmişinin net olarak silinmesi gerekli. Fakat hala kullanıcılardan bu işlimden sonrada arama geçmişi silinmediği yönünde mesajlar geliyor. Bu nedenle üçüncü aşamaya geçelim.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram arama
Instagram Arama geçmişi
  1. Üçüncü Parti Temizleme Programı Kullanmak

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra telefonunuza resmi uygulama marketlerinden temizleme programları indirebilirsiniz. 360 AMC, CClenar gibi programları indirerek telefonunuzu taratmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından telefonunuzda Instagram ait var olan çerezlerde silinmiş olacak. Bu yöntem sayesinde artık arama geçmişine ait bir veride saklanmadığı için arama geçmişini temizlemiş olacaksınız.

Instagram arama geçmişi
Instagram Aranan Harfleri silme

Uygulamaya Yüklü Eklentileri Kaldırma

Instagram’da her ne kadar yeterli güvenliğin alındığı söylense de bazı durumlarda kullanıcılardan kaynaklı güvenlik açıkları oluşabiliyor. Bu güvenlik açıklarının başında da uygulamaya eklenen eklentiler geliyor. Kimi zaman takipçi kazanmak için kimi zaman beğeni kazanmak için kullanıcıların yüklediği eklentiler fark edilmeden hesaba zarar verebiliyor. Bu durumda da kullanıcıların arama geçmişi sorunuyla karşılaşması muhtemel. Bu sorunu çözmek içinde ilk olarak kullanıcıların Instagram’ın web sürümüne giriş yapması gerekiyor. Ardından profil sayfası kısmından uygulamalar sekmesine tıklamak gerekiyor. Karşınıza gelen ekranda ne kadar uygulama varsa tüm bu uygulama izinlerini kaldırın ve uygulamaları da kaldırın. Zira sorun bu eklentilerden kaynaklanıyor olabilir.

Instagram yüklü uygulamaları kaldırma
Instagram’da yüklü uygulamalar

Hesabı Dondurma İşlemi

Instagram’da en sık yaşanan sorunlardan biri artık bu arama geçmişi temizleme sorunu. Bu konuda verilen yeni bilgilere göre ise sistemde aslında sorunun neden kaynaklandığı anlaşılıyor. Zira Instagram üzerinden arama geçmişi temizlemek sadece daha önce aranmış görüntülenmiş olan profillerin kaldırılmasını sağıyor. Fakat bu profilleri ararken kullanılan harflerin geçmişi silinmiyor. Yani siz yine aynı harfe bastığınızda o harfe ait yaptığınız profil aramaları karşınıza geliyor. Bu durumu çözebilmek içinse mutlaka yukardaki tüm işlemleri adım adım uygulamanız gerekiyor. Fakat kimi kullanıcılarda bu işlemlerin uygulanmasına rağmen sorun devam ediyor. Bu sorunu çözebilmek içinse son bir yöntem daha var. Daha önce denenmiş olan bu yöntem ise şöyle. Bilindiği gibi artık Instagram hesabı dondurulabiliyor.

Bu sorunu yaşayan kullanıcıların bir süre hesabınız dondurması sorunu çözebilir. Zira hesabın dondurulması işleminden sonra Instagram 2 ile 4 saat arasında bir sürede kullanıcıların kullanım verilerini sıfırlıyor. Yani resimleriniz, takip ettikleriniz ve takipçilerinizi aradan çıkartırsak bir nevi Instagram’a yeniden başlıyorsunuz. Bu durumda da daha önce arama yaptığınız verilerde kayboluyor. Son olarak bu yöntemi deneyebilirsiniz. Ama unutmamak gereken bir nokta var hesap dondurulduktan sonra en az 2 saat beklemeniz ve hesabın geri açılması talebini öyle göndermelisiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

İlginizi çekebilecek sayfalar: https://bepopi.com/facebook/5-yildiz-degerlendirme

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
1 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir