Instagram “Cihaz Uyumlu Değil” Hatası Nasıl Giderilir?

Instagram “Cihaz Uyumlu Değil” Hatası Nasıl Giderilir?

Instagram kullanıcıları, zaman zaman Instagram kaynaklı, zaman zaman da telefonlarından kaynaklı olarak sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor. Sürekli olarak yayınlanan güncellemelerden sonra bile bazı telefon modellerinde veya bazı mobil işletim sistemi sürümlerinde sorunlarla karşı karşıya kalınabiliyor. Bu şekilde Instagram uygulamasının yayınlanan son güncellemesi, bazı kullanıcıların sorunlar yaşamasına neden olmaya başladı. Bununla beraber son sürümü indirmek isteyen kullanıcıların “Cihaz Uyumlu Değil” hatası almaya başladığını görmeye başladık. Özellikle Android işletim sistemi kullanıcıları için karşılaşılan hatanın Instagram güncellemelerine ve doğrudan uygulamanın indirilmesine izin vermediği de bilinenler arasında. Peki, bu hatanın nedeni ne? Çözüm yolu için ne yapmak gerekli?

Instagram “Cihaz Uyumlu Değil” Hatası Neden Kaynaklanıyor?

Yazımızda da belirttiğimiz gibi bu sorun, Android işletim sistemlerinde öne çıkan bir sorun. Bu nedenle söz konusu sorunun çözüm yollarını Google uygulama mağazası üzerinden çözeceğiz. Sorunun nedenine gelecek olursak, iki ihtimal karşımıza çıkıyor. Android sürümünüzün 4 serisi olması veya daha eski olması durumunda benzeri sorunlar yaşanabiliyor. Bunun için cihazınızı en güncel haline getirmeniz gerek. Tabii ki uygulama mağazası olan Google Play Store içinde en güncel sürümü indirmeniz gerekiyor.

Instagram “Cihaz Uyumlu Değil”

İkinci bir sorun ise “Cihaz Uyumlu Değil” hatasına neden olan, Google Play Store hatası. Google Play Store üzerinde yaşanan ön bellek sorunları veya güncelleme sırasında yaşanan sorunlarda benzeri hata mesajlarının alınmasına neden oluyor. Bu durumda kullanıcıların uygulayacağı işlemleri ise şöyle sıralayabiliriz;

  • İlk yapacağınız işlem Google Play Store verilerini sıfırlamak olacaktır.
  • Bunun için telefonunuzdan ayarlar kısmına giriş yapmanız gerekiyor.
  • Ardından “uygulama yöneticisi ya da uygulamalar” kısmını girip, “Tümü” bölümüne gelmeniz gerek.
  • Buradan ise Google Play Store uygulamasını buluyoruz. Daha sonra açılan menüden “verileri sil” demeniz gerek. Bu şekilde uygulama mağazası sıfırlanacaktır. Son aşamada telefonunuzu yeniden başlatmanız yeterli olacak.

Tüm bu işlemlerden sonra Instagram uygulamasını bir kez daha yüklemeyi deneyebilirsiniz. Yine sorun yaşarsanız, Instagram destek sayfasından yararlanın veya uygulamayı, uygulama mağazası dışından apk olarak indirip yükleyin.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
1 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Android isletim sistemim 4.4.2 LG G2 bundan dolayi ayni sorunu yasiyorum indiremiyorum apk dosyasi olarak surumume uygun olan bir cok dosyayi indirdim telefona yukleme esnasinda da yuklenemedi hatasi aliyorum bunun sebebi neyden kaynakli olabilir acaba?