Instagram Direct Mesaj Şikâyeti Nasıl Yapılır?

Instagram Direct Mesaj Şikâyeti Nasıl Yapılır?

instagram-direct-mesaj-sikayeti

500 milyondan fazla kullanıcısıyla aktif olan Instagram sürekli olarak faal olan kişileri bünyesinde barındırıyor. Günümüzde Instagram Direct mesaj ise en çok kullanılan konuşma uygulamaları arasındadır. Haliyle iletişim kurmak adına kullanılan uygulamanın herkes için bir etkileşim aracı olduğu bir gerçek. Halen daha kullanımda bazı sorunların önüne geçilemediğini düşünen kullanıcıların sayısı da bir o kadar fazla. Yine de Instagram mesajlaşma servisi üzerinden gönderilebilecek rahatsız edici içeriklerin tümünü yardım birimine iletebildiğinizi hatırlatalım.

Yardım ve destek servisinin Instagram şikâyetleri üzerinden ulaşılabilir olduğunu bilmekteyiz. Peki ya konuşma esnasında argo, küfür, spam, reklam, kural ihlali gibi durumlarla karşılaştığımızda nasıl bir yol izlemeliyiz? Öncelikle karşı tarafın takipçimiz ya da takip ettiğimiz birisi olmasına gerek duymadan her mesajı bu sayede iletmemiz mümkün.

  • Instagram Direct Mesaj üzerinden sakıncalı gönderinin ya da mesajın olduğu sayfaya geçiyoruz.
  • Ardından konuşma sayfasını açtıktan sonra çeşitli olumsuzlukların bulunduğunu düşündüğümüz mesaj metninin üzerine gelip uzun basılı tutuyoruz.
  • Karşımıza çıkacak seçenekler tepsisinden şikâyet et butonuna tıkladıktan sonra otomatik olarak Instagram destek birimine mesajınız iletilecektir.
  • Gerçekten belirttiğiniz mesajda bir olumsuzluk bulunuyorsa da gereken cezai işlem uygulanacaktır.

Instagram Direct Mesaj Şikâyeti Ne Kadar Sürede İşleme Alınıyor?

Herkesin bir diğer takıldığı konuda şikâyet edilse de bu mesajların ne kadar sürede işleme alınacağıdır. Öncelikli olarak Instagram mesaj şikâyet etme konusunda çok hassas davranıyor. Kullanıcıların özel alanlarını, özel konuşma kalitelerini arttırabilmek amacıyla çok yoğun bir mesai yapılıyor. Yapacağınız şikâyetin hemen ardından doğrudan işlem sırasına giren iletiniz kısa süreli bir zamanın içerisinde sonuç buluyor.

Bazen karşı taraftaki kullanıcının kural ihlaline bağlı olarak belirli bir saat mesaj gönderememe, aktif olarak Instagram etkileşimlerini engelleme ya da geçici bloke gibi cezalar uygulanıyor. Ancak ağır bir biçimde ihlalden söz ettiğimizde durum değişiklik gösteriyor ve karşı taraftaki hesap tamamıyla kapatılıyor. Bu kapatma işleminin de yine belirli bir süreç olması ya da sonsuza kadar hesabın bloke edilmesi küfrün, hakaretin ya da diğer kural ihlallerinin boyutlarına göre değişiyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir