Instagram DM Videolarını Kaydetme Ve İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram DM Videolarını Kaydetme Ve İndirme Nasıl Yapılır?

Diğer tanınmış sosyal medya uygulamaları gibi Instagram’da mesajlaşma olanağı tanıyor. DM olarak adlandırılan bu sistem, kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlıyor. Mesaj gönderip alabilme, videolar gönderip alabilme gibi imkanlar tanıyor. DM üzerinden video gönderme işlemi yapabilmek mümkün. Instagram  DM videolarını kaydetme olanağı da var. Peki bunlar nasıl kaydedilecek? Bu yazıda tüm sorulara cevap bulunacak.

Bazı zamanlarda hoşumuza giden videoları, cihaza kaydetmek isteriz. Bunu yapabilmek için teknolojinin de gelişmesiyle birlikte, bir çok uygulama ortaya çıkmaya başladı. Bunların çoğu işe yaramadığı için kaldırıldı.

Bu zamana kadar Instagram DM videolarını kaydetme konusunda bir çok yöntem denense de, sonuca ulaştıran birkaç teknik bulunmuştur. Bu tekniklerden bahsetmeye başlamadan önce üzülerek söyleyeceğimiz bir nokta var. Bu yöntemler şu an yalnızca Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor. Diğer sistemlerde aktif değil.

Instagram  DM videolarını kaydetme ve indirme işlemi nasıl yapılır?

Çerezler her yapılan işlemi hafızaya almaktadır. Instagram  DM videoları gedldiğinde, Android işletim sistemi aynı şekilde, bir çerez gibi çalışır. Yapılan tüm işlemleri ve aynı şekilde bilgileri ön belleğine kopyalar. Sizin nerelere girdiğiniz, ne kadar süre orada bulunduğunuz, hangi hesaplarda gezindiğiniz gibi tüm bilgileri belleğine alır. Bu kadar çok bilgiyi hafızasına alan, Android işletim sistemi videolarda da aynı çabayı göstermektedir. Gelen , giden ya da silinen tüm DM videolarını hafızasına almaktadır. Bu bilgiler cihazın ön belleğinde bulunmaktadır ancak bu bizim için yeterli değildir. Bu videoları somutlaştırmak ve kullanılabilir hale getirmek için, harici belleğe almanız gerekmektedir.

Instagram  DM videolarını kaydetme işlemi sırasıyla:

instagram dm video kaydet

  • İlk olarak mobil uygulama üzerinden Instagram hesabınıza giriş yapın.

instagram dm

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra DM olan kısma gelin. ( DM mesaj kutunuza verilen ad)
  • Mesajınızı açın ve indirmek istediğiniz videoyu açın. Siz bu videoyu izlerken, Android sistemi sizin için tüm bilgileri ön belleğine alacaktır.

instagram video indirme aracı

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • Instagram DM videolarını kaydetme işlemi için sıra geldi uygulamaya. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu bilgileri ön bellekten alarak, harici bellek kısmına aktarmamız gerekiyor. Harici belleğe aktarabilmek için bir uygulamanın yardımına ihtiyacımız var! Google play üzerinden giriş yapın. ES file manager isimli uygulamayı indirin. İndirdikten sonra uygulamayı açın ve karşınıza çıkan ekranda dahili hafıza seçeneğine tıklayın.
  • Sonrasında sırasıyla aşağıdaki seçeneklere tıkladığınızda, bu videoya kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Aşağıdaki işlemleri sırasıyla yaptıktan sonra karşınıza tüm videolar çıkacak. Bunlar arasından istediğiniz videoları indirebilirsiniz. Sırasıyla seçenekler:

instagram video indirme

İlk olarak SD O kısmına tıklayın.

instagram video indir

1) Android. Uygulamaya giriş yapıp sd o kısmına tıkladıktan sonra Android klasörünü bulun ve tıklayın.

instagram araçları

2) Data.

3) com.instagram.android

4) cache

5) video

Fotoğrafta gördüğünüz gibi, sırasıyla numaralandırdığım maddeleri işaretleyin.

instagram veri indir

– Şimdi sıra geldi aradığınız videoyu bulmaya. Video kısmına tıkladığınız zaman bir çok video ile karşılaşacağınız için karışıklık olacaktır. Bunun önüne geçip aradığınızı daha kolay bulabilmek için ”görünüm” kısmına tıklayın. Burada gördüğünüz gibi tarihe göre ve belli ölçütlere göre sıralama yapabiliyorsunuz. Fotoğrafta tarihe göre işaretlemenin nasıl yapıldığını görüyorsunuz. Bu şekilde yaparak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

nasıl indirme yapılır

-Şu an karşınızda bir çok görünmeyen video var. Hangisinin aradığınız video olduğunu bulmanız için yapacağınız işlem oldukça basit. Videonun üzerine basılı tutun ve alt kısımda çıkan ”yeniden adlandır” butonuna tıklayın. Yeniden adlandırma yaparken ismin sonuna .mp4 eklemeniz gerekiyor. Yoksa videoları çalıştıramazsınız. Sonuna .mp4 kısmını ekledikten sonra, video oynatıcıları yardımı ile kolay bir şekilde videoları görüntüleyip, aradığınız videoyu bulabilirsiniz. Burada videoların hepsine tek tek bu işlemi yapmanız gerekiyor. Deneme yanılma sonucunda doğru dosyayı bulabilmeniz mümkün.

–    En son işlem, bu videoyu ister mail yoluyla ister USB kablosu aracılığıyla bilgisayara ya da diğer yerlere kolay bir şekilde aktarabilirsiniz.

DM üzerinden gönderilen videoların sonradan izlenme imkanı var mı?

Instagram  DM videolarını kaydetme sorusunun ardından merak edilen diğer bir konu da izlediğimiz videoları sonradan tekrar izleyebilir miyiz noktası. DM üzerinden yazı, resim ya da video gönderilmektedir. Bunu defalarca izlemeniz mümkün ancak belli durumlar dışında. Örneğin birinin hesabında paylaştığı videoyu, arkadaşınıza DM olarak gönderdiğinizde, paylaşan kişi paylaşımını silene kadar izleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun söz konusu değildir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Bu şekilde ikinci kişi paylaşımlarında sorun olmasa da, bireysel olarak direkt gönderilen videolarda 2 durum vardır. Kaybolan ya da kalıcı video gönderimi. Siz videoyu mesaj bölümünde yüklediğinizde, gönder dediğinizde Instagram size belli seçenekler sunuyor. Burada yaptığınız işleme göre giden video, kalıcı oluyor ya da kayboluyor.

Videonuzu gönderirken, sadece görüntülensin seçeneğini seçtiğinizde video karşı tarafa gittiğinde bir kere görüntülenir. Sonrasında o kişi, videoya başka şekilde erişemez. Buna da Instagram tarafından kaybolan video görüntüsü adı veriliyor. Videoyu rahat bir şekilde görüntüleyip, izleyebilmeniz için üzerine basılı tutarak izlemeniz faydalı olacaktır. Ancak videoyu gönderirken, video konuşma içinde görüntülensin derseniz, karşı taraf her zaman izleme imkanına sahip olacaktır. Gördüğünüz gibi sizin karşı taraftan gönderilen videoları bir ya da daha fazla izlemeniz, tamamen karşıdaki kişinin seçimine bağlıdır.

Kaybolan videolar olduğu gibi aynı şekilde, kaybolan fotoğraf özelliği de var. Bu şekilde gönderilen fotoğrafların açıldıktan sonra tekrar görüntülenmesi mümkün değildir. Sadece kalıcı göndermelerde istediğiniz kadar görüntüleme olanağına sahipsiniz.

instagram dm videoları

Instagram DM üzerinden gönderilen videolar neden açılmaz?

Instagram  DM videolarını kaydetme işlemi için, videoların yüklenmesi ve açılması gerekmektedir. Bazı durumlarda videoların açılmaması sorunuyla karşı karşıya gelebilirsiniz. Normal şartlarda videoların açılmaması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bazı durumlarda hem alıcı hem de gönderenden kaynaklı olarak videolar açılmayabilir. Şu durumlarda videolar açılmayabilir:

  • İnternet bağlantısı, şebekeden de kaynaklı olarak bazı dönemlerde yavaşlayabilir. Bu durumda internet hızı videoyu açmaya yeterli olmadığı için, videoyu izleyemezsiniz.
  • İnternet paketinizin son günlerinde, internette ciddi yavaşlama olacaktır. Bu dönemlerde de aynı şekilde Instagram DM videolarını kaydetme ve videoları açma konusunda problem yaşarsınız.
  • Yukarıdaki iki durum en çok rastlanan iki durum arasında yer almaktadır. Eğer bu iki madde de herhangi bir hata olmadığını düşünüyorsanız, büyük ihtimalle bağlandığınız cihazdan kaynaklı bir sorun vardır. Telefonunuzu götürerek kontrol etmeniz gerekmektedir.

DM üzerinden nasıl video gönderilir?

instagram dm açma

DM üzerinden video göndermek oldukça kolaydır. Bunun için ilk yapmanız gereken Instagram hesabınıza giriş yapmak. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, mesajlar bölümüne gelin ve mesaj göndermek istediğiniz kişiyi seçin. Normal yazı olarak gönderdiğiniz mesajlar nasılsa, videonun da onlardan farkı yoktur. Galerinizden videoları seçerek, karşı tarafa kolay bir şekilde gönderebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? Fake Hesap Kapattırma Yolları

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
6 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. aNDROİD işlemciye sahip telefonum ile hallettim. Ancak bir sorum olacak videoların indirme işlemleri esnasında ayrı bir uygulamam var bu o programa etki yapar mı?

  2. Açıklamalı ve videolu anlatım çok iyi olmuş. teşekkür ederiz. Videoları kaydetme ve düzenleme işlemlerini yapamıyordum zaten böyle daha iyi

  3. Videoları indirince bunlar telefon içinde kayıtlı mı oluyor yoksa bilgisayara mı indirebiliyoruz muyuz? Program tek mi yoksa güncelleme ile mi gelecek..

  4. DM videolarını hafızada kayıtlı bir şekilde tutubilmek için ayrı bir aktarım varmı. Yoksa hep telefonda kalması diye bir durum mu söz konusu

  5. Harici videoları kayıt ettiğim sistemi tekrardan aktif edip saklama imkanım olabilir mi? Videoları kaydetme özelliğinin gelmesi çok iyi olmuş.

  6. avatar
    Bülent ŞİMŞEK

    Instagram DM videolarını kaydetme işlemlerini belirli marka telefonlar kullanabiliyor. Yapılan birçok program herhalde sadece androidler için hazırlanmış. Yakında tüm bunları tek elden yapan bir işlemci çıkar inşallah