Instagram E-Posta Adresi Nasıl Değiştirilir?

Instagram E-Posta Adresi Nasıl Değiştirilir?

Merak edilen konuların başında gelen Instagram e-posta adresi değiştirme konusunu sizin için derledik. Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram, fotoğraf ve hikaye paylaşmak için oldukça kullanışlı bir mecra. Günümüzde milyarlarca insan Instagram’ı aktif bir şekilde kullanıyor. Popüler kültürün Facebook’u olarak tabir edebileceğimiz Instagram, daha çok gençler için oldukça güzel bir platform. Instagram’da sadece fotoğraf paylaşmaz, aynı zamanda gündemi de takip edebilir, sevdiğiniz ünlülerin paylaşımlarına göz atabilirsiniz. Instagram kullanıcıları, zaman zaman çeşitli güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kalabiliyorlar.

Bu tür durumlar yaşamamak için Instagram hesabınızı en üst güvenlik düzeyinde korumanız gerekiyor. Bunlardan ilki, Instagram hesabınızda güncel olarak kullandığınız mail adresinizi kullanmaktır. Eğer bir mail adresine uzun süredir girmiyorsanız bu hesap düşürülebiliyor ve başkaları tarafından yeniden alınabiliyor. Bu tür bir durumda mail adresinizi alan kişiler, Instagram hesabınızı da rahatlıkla eline geçirebileceği için güncel e-posta adresi kullanmak şart. Peki Instagram’da e-posta adresi nasıl değiştirilir?

Instagram E-Posta Adresi Değiştirme

Instagram’da e-posta adresi, şifre ve kullanıcı adı gibi bilgileri değiştirmek oldukça kolaydır. Sadece saniyeler içerisinde bu tür kişisel bilgilerinizi değiştirebilir ve Instagram hesabınızı güvenle kullanmaya devam edebilirsiniz. Öncelikle bu işlemi tarayıcıdan yapamaz, ancak ve ancak mobil Instagram uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra profilinize geçin.
  • Mavi “Profilimi Düzenle” butonuna basın.
  • Bu butona bastığınızda karşınıza ad soyad, kullanıcı adı ve e posta gibi seçenekler çıkacak. Burada bulunan e posta adresini silin ve güncel kullanmak istediğiniz e-posta adresinizi yazın.
  • Ardından kaydedin.
  • Yeni e-posta adresinizi onaylamak adına mail adresinize onaylama maili gidebilir. Bu e-postayı bulun, açın ve doğrulama bağlantısına tıklayın.
  • Doğrulama işlemini tamamladıktan sonra yeni e-mail adresiniz aktif olacaktır.
instagram e posta değiştirme

Eski E-Posta Adresime Geri Dönebilir miyim?

Elbette ki eski e-posta adresinizi dilediğiniz zaman yeniden ana Instagram adresiniz olarak kullanabilirsiniz. Instagram’ın bu konuda herhangi bir limiti bulunmuyor. Yani her bir Instagram kullanıcısı istediği zaman istediği kadar e-posta ekleyip silebilir. Ancak bu noktada en önemli durum, kullanacak olduğunuz e-posta adresine erişim sağlayabilmenizdir. Çünkü Instagram, yeni bir e-posta adresi eklediğiniz zaman bu adresin size ait olup olmadığını kontrol edebilmek için e-posta adresinize onay kodu veya onay linki gönderir. Bu bağlantıyı veya kodu sisteme girmediğiniz zaman e-posta adresinizi kullanamazsınız.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram E-Postamı Onaylamasam Nolur?

Instagram’da E-posta adresi nasıl değiştirilir işlemini gerçekleştirdikten sonra, eğer Instagram e-postanızı onaylamaz iseniz, hesabınıza erişim aniden sınırlanabilir. Yani hesabınız onaya düşebilir. Bu tür bir durumda sistem sizden e-posta adresinizi eklemenizi ister. Sistemin sizden geçerli bir e-posta adresi istemesinin nedeni tamamıyla güvenlik gerekçeleridir. Instagram hesabınızın çalınmasına veya şifrenizi unutmanıza karşılık kendinize ait bir e-posta adresi hesabınızda kayıtlıysa bu e-posta adresi aracılığıyla Instagram hesabınızı geri alabilmeniz mümkün. Bu yüzden siz de eğer hesabınızda kayıtlı bir e-posta adresi yoksa mutlaka kendinize ait bir e-posta eklemeyi ihmal etmeyin.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram’da E-posta Kullanmak Zorunlu mu?

Instagram’a kaydolurken e-posta ile ya da telefon ile kayıt olma imkânınız var. Ancak daha güvenli bir hesap için her iki yönetimi de kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Instagram E-posta Adresimi Değiştirebilir miyim?

Instagram E-posta adresinizi istediğiniz zaman istediğiniz koşullarda değiştirebilirsiniz. Herhangi bir kısıt yoktur.

Instagram E-posta Adresim Eski. Ne Yapmalıyım?

Instagram e-posta adresiniz eski ve şifre almakta sıkıntı yaşıyorsanız telefon ile sıfırlamayı deneyiniz. Eğer telefon kaydınız yok ise destek merkezi ile iletişime geçmelisiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir