Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? Fake Hesap Kapattırma Yolları

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? Fake Hesap Kapattırma Yolları

Instagram’da fake hesap nasıl açılır, biliyor musunuz? Fake ya da sahte Instagram hesabı açarak gerçek kimliğinizi saklayabilirsiniz. Bazı kişiler gerçek hesaplarına takipçi kazandırmak için bazı kişiler de özel bilgilerini açıklamadan rahatça Instagram’da yer almak amacıyla fake hesap açıyor. Siz de fake hesap açma ihtiyacı duyuyorsanız; Instagram fake hesap nasıl açılır, fake hesabı nasıl gerçekçi bir hesaba benzetebilirsiniz konularını detaylandıracağız.

Instagram’ın dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Kabaca bir hesapla bu milyonlarca hesabın en azından yarısının fake hesap olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde hemen hemen her kişi gerçek Instagram hesabının yanında bir ya da birden fazla da sahte hesaba sahip. Fake hesaplar; stalk yaparken başkalarına yakalanmamak, şüphelendiği sevgilisini yakından takip etmek ya da gerçek hesabına takipçi yönlendirmek gibi farklı farklı amaçlarla kullanılıyor.

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Açılır?

Instagram’da fake hesap açmak için yapacağınız işlem gerçek hesabınızı açarken yaptığınız işlemlerden faklı değildir. Instagram’da sahte hesap açmak için yapmanız gerekenler;

  • İlk önce sahte bir mail hesabı alıyorsunuz.
  • Instagram uygulamasını açın ve hesap oluşturma adımlarını sahte mail hesabınızla yapın.
  • Ad, soy ad, kullanıcı adı, cinsiyet gibi sahte bilgilerinizi girin ve şifrenizi oluşturun.

Yukarıdaki adımların sonunda sahte Instagram hesabınızı açmış bulunuyorsunuz. Takip etmek istediğiniz hesaplara takip isteği göndermeye başlayabilirsiniz. Instagram’da fake hesap açmak gördüğünüz gibi çok kolay. Zaten önemli olan şey fake hesabınızın gerçek bir hesaba benzemesidir. Yani fake Instagram hesabınız gerçekçi görünmezse açıkçası bir işinize yaramaz. Diyelim ki gizli bir hesabın paylaşımlarını takip etmek istiyorsunuz. Fake hesabınız gerçekçi görünmezse karşı taraf takipçi isteğinizi kabul etmeyecektir. Bu durumda da fake hesabınızın olması bir işe yaramaz. Instagram’da fake hesabınızı nasıl gerçekçi gösterebilirsiniz yakından bakalım.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram’da Fake Hesap Nasıl Gerçekçi Yapılır?

Instagram’da fake hesap açtığınızda gerçek bir hesaba benzetmelisiniz. Bunu yapabilmek için biraz vakit harcamanız gerekecek. Size vereceğimiz ipuçları ile sahte hesabınızı gerçek bir profile benzetebilir ve istediğiniz her kişiye takipçi isteği gönderebilirsiniz. İşte o ipuçları!

  • Uygun bir profil fotoğrafı ekleyin. Karikatür, manzara, çiçek, böcek resimleri gibi fotoğraflar kullanmayın. Gerçek kişi fotoğrafı kullanmanız önemli.
  • İnfo bölümüne açıklayıcı bilgiler yazın. Web sitesi, mail adresi gibi bilgiler ekleyebilirsiniz.
  • Düzenli olarak paylaşım yapın. Ne kadar çok paylaşımınız olursa hesap o kadar gerçekçi görünecektir. Ama bir anda arka arkaya gönderi eklemeyin.
  • Fotoğraflarınızı çeşitlendirin. Sadece kedi, köpek, kahve ya da manzara resmi paylaşırsanız şüpheli görünecektir.
  • Düzenli olarak story paylaşın. Storylerinizi öne çıkanlar bölümüne ekleyin.
  • Başka fake hesabınız varsa gönderilerinize o hesaplardan gerçekçi yorumlar yapın.
  • Takipçi sayınızın az olması da şüphe uyandırır. Takipçi satın alarak fake hesabınızı büyütebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz detaylar Instagram fake hesabınızı gerçek bir hesap gibi gösterecektir. Bu işlemleri yaptıktan ve profilinizi biraz geliştirdikten sonra istediğiniz kişilere takip isteği gönderebilirsiniz. Evet, biraz vakit ayırmanız gerekiyor. Eğer vakit ayırmazsanız hesabınızın fake olduğu anlaşılacaktır. Fake hesabınız da olsa diğer kişilere hakaret, taciz gibi rahatsız edici hareketlerde bulunamazsınız. Herhangi bir dava açıldığı takdirde siz bilgilerinizi saklasanız da kısa sürede yerinizi ve tüm bilgilerinizi tespit edebilirler. Eğer sizi rahatsız eden bir fake hesap varsa bunu Instagram’a şikayet edebilirsiniz.

Instagram Fake Hesap Kapattırma Yolları

Instagram’da sizi rahatsız eden, mesajları ile taciz eden ya da sizin adınıza açılmış fake bir hesap varsa Instagram yetkililerine bunu bildirebilirsiniz. Sizin adınızı da kullanabilirler fotoğraflarınızı da. Her durumda bu fake Instagram hesapları kapattırabilirsiniz. Instagram’da fake hesap kapattırmak için yapmanız gerekenler;

  • Fake hesabın profiline girin.
  • Kullanıcı adının sağ tarafında yer alan üç noktaya dokunun.
  • “Şikayet Et” butonuna dokunun.
  • Bu hesabı neden şikayet ettiğiniz hakkında size bir soru yöneltilecek.
  • “Uygunsuz” seçeneğine ardından da “Hesabı şikayet et” butonuna dokunun.
  • Şikayet nedeninizi belirtin.
instagram fake hesap

Instagram kullanıcı güvenliğini önemsediği için şikayetinizi dikkate alıp en kısa sürede size geri dönüş yapacaktır. Ancak siz işlemleri hızlandırmak için yakın çevrenize bu fake hesabın adını verin ve onların da şikayet etmelerini sağlayın. Şikayet sayısı fazla olursa daha kısa sürede sonuç alırsınız. Instagram’da fake hesap açmanız kötü niyetle kullanıp başkalarını rahatsız etmeniz anlamına gelmez. Sizi rahatsız eden kötü niyetli fake hesapları da kapattırabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

Instagram Fake Hesap Nedir?

Instagram fake hesap yani sahte hesap, gerçek kimliğinizi kullanmadan açtığınız hesaplardır.

Instagram Fake Hesap Anlaşılır mı?

Instagram fake hesabın gerçekçi görünmesini bazı çalışmalar yapmanız gerekir. Aksi takdirde sahte olduğu diğer kişiler tarafından anlaşılacaktır.

Instagram’da Benim Fotoğrafımı Kullanan Fake Hesap Var, Ne Yapmalıyım?

Fotoğraflarınızı kullanan fake hesabı Instagram yetkililerine şikayet edebilirsiniz. Kısa sürede olumlu dönüş alırsınız ve o fake hesap Instagram tarafından kapatılır.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir