Instagram Gif Bulamıyorum Gözükmüyor Sorunu Çözümü

Instagram Gif Bulamıyorum Gözükmüyor Sorunu Çözümü

Instagram ilk kullanıma başlandığı yıllarda tamamen paylaşım ve takip odaklıydı. İnsanların video ve fotoğraflarını paylaşacağı uygun bir ortam oluşturuldu. Zaman içerisinde insanlar birbirini takip ettikçe etkileşim oranı arttı ve mesajlaşmalar başladı. Kullanıcı sayısı her geçen gün arttıkça, yeni özelliklerle karşımıza çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de mesajlaşma ya da hikaye bölümü içerisinde gelen gif özelliği. Bu yazıyı okuduğunuza göre sizde Instagram gif bulamıyorum sorunu ile karşı karşıyasınız.

Instagram gif nedir? Mesajlaşırken ya da hikaye paylaşırken Instagram gif sorunu nasıl çözülür? Yazıyı sonuna kadar okuduğunuzda aklınıza takılan tüm sorulara birlikte cevap bulacağız öyleyse başlayalım.

Instagram gif özelliği nasıl kullanılır?

Mesaj bölümü

Instagram her gün yeni özelliklerle karşımıza çıkıyor. Hikaye paylaşımları, görüntülü konuşma derken şimdi de gif özelliği ile eğlenceyi yakalamanıza olanak sağlıyor. Gif kısaca şekilli ya da hareketli emojiler olarak adlandırılabilir. Mesajlara ve paylaşılan hikayelere zenginlik sağladığı için kullanım açısından oldukça eğlenceli olabilir.

Instagram gif

Mesajlaşma esnasında gifi kullanmak için, konuşmak istediğiniz kişinin mesaj ekranına gelin. Mesaj ekranında sağ alt köşede + şeklinde bir simge yer alıyor. Bu simgeye tıklayın. + simgesine tıkladığınızda otomatik olarak gif yazısı belirecek. Buradan gif bölümüne tıklayarak, karşıdaki kişiye istediğinizi gönderebilirsiniz. İşlem bu kadar. Hangi gifi beğendiyseniz onun üstüne tıklamanız durumunda karşı tarafa bu, mesaj olarak iletilecektir.

Hikaye bölümü

Instagram tarafından gelen yeni özellik sayesinde artık hikayelere kolay bir şekilde gif ekleyebilmektesiniz. Bu ekleme işlemini hikaye yükledikten sonra sağ üst köşede yer alan gülen surat simgesine  basarak yapabilirsiniz.

Instagram gif sorunu

Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza GİF seçeneği çıkacak. Bu seçeneğe tıkladığınızda istediğiniz hareketli emojiyi buradan seçerek, hikayenizde rahatça kullanabilirsiniz. Ancak zaman zaman bu gifler görünmeyebilir ya da bu noktada sorun çıkabilir. Bu durumda mesaj bölümündeki ile bu bölümdeki çözüm önerileri benzerlik göstermektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Artık gifin nasıl kullanıldığını ve ne anlama geldiğini öğrendiniz. İşin çözüm boyutuna, Instagram gif sorunu ile karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği konusuna geçebiliriz.

Instagram gif bulamıyorum sorunu çözüm yolları neler?

Instagram gif özelliği uygulamanın getirdiği yenilikler arasında yer almaktadır. Ve bir çok kişi tarafından mesajlarda ve hikaye paylaşımlarında kullanılmaktadır. Bazı kişilerde ise hala gif bölümü çıkmamaktadır. Bu da oldukça can sıkıcı bir durum. Bu sorunun çözümü için yapılabilecek olası yollar hakkında bilgi vereceğiz. Instagram gif bulamıyorum sorunu çözüm yolları :

-Instagram uygulamasında yapılmış olan yanlış bir ayar olabilir. Ya da uygulamanın güncellenmesi gerekirken güncellenmemiş olabilir. Bu nedenle ilk olarak uygulamayı telefonunuzdan kaldırın ve yeniden yükleyin. Ayar sorunu varsa bu adımdan sonra ayarlar sıfırlanacağı için sorun çözülecektir. Aynı şekilde uygulama güncelleme istiyorsa, mutlaka güncelleyin. Güncelleme yaptıktan sonra gif bölümüne bakıp kontrol edin. Eğer düzelme varsa sorunun güncellemeden olduğunu anlayabiliriz.

Instagram gif bulamıyorum

(Güncellemenin asıl amacı, uygulamanı getirdiği yeniliklerin uygulamaya yüklenmesi. Kişiler güncelleme yapmadığında yeni özellikler gelmeyeceği için göremez. Bu nedenle eski özelliklerle kullanmaya devam eder. Bu sorunla karşılaşmamak için güncelleme geldiğinde yeni özellikleri görmek istiyorsanız güncellemeyi unutmayın.)

-Yukarıda bahsettiğimiz noktaları uyguladınız. Sorun hala çözülmediyse, problem girdiğiniz telefondan kaynaklı olabilir. Bunun için hesabınıza farklı bir telefondan girmeyi deneyin. Başka bir telefondan girdiğinizde gif görünüyorsa, sorunun telefondan kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz.

-İnternet bağlantısından kaynaklı olarak gif alanını kullanamama gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda sorunun internet bağlantısından kaynaklı olup olmadığını anlamak için, varsa wifi bağlantısı açın. Ya da başka bir internet bağlantısını kullanmayı deneyin. Bu sorun ortadan kalkarsa bilin ki sorun internet bağlantınızdan kaynaklı. Bu durumda internet bağlantısını kullandığınız tarifeyi değiştirebilir ya da ilgili operatörle irtibata geçerek, destek isteyebilirsiniz.

-Tüm maddeleri uygulamanıza rağmen sorun hala çözülmüyorsa, demek ki Instagram kaynaklı. Bu durumda bu linkten https://www.instagram.com/?hl=tr ya da mobil uygulama üzerinden Instagram’a sorunu iletebilirsiniz. Hesabınızı detaylı olarak inceledikten sonra, size sorunla ilgili geri dönüş sağlayıp, yardımcı olacaklardır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

NOT:

Instagram üst üste yapılan bazı faaliyetleri şüpheli olarak algılıyor. Bu nedenle hesabı geçici olarak engelleyebiliyor. Üst üste bazı faaliyetlerde bulunduysanız hesabınız geçici olarak engellenmiş olabilir. Geçici olarak engellenmesi durumunda da bazı kısımlara ya da bazı özelliklere erişemeyebilirsiniz. Gif görememe ya da kullanamama sorunu bu durumdan kaynaklı da olabilir. Bu bilgiyi de göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Sonuç

Bu yazıda Instagram gif bulamıyorum konusu ile ilgili detaylı olarak bilgilendirme yaptık. Artık sorunun nasıl çözülebileceği ile ilgili gerekli olan tüm bilgilere sahipsiniz. Umarım sorularınıza cevap bulabilmişizdir.

Sonraki yazımıza kadar kendinize dikkat etmeniz dileğiyle.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir