Instagram Görüntü Yüklenemedi Hatası Çözümü 2020 Resimli Anlatım

Instagram Görüntü Yüklenemedi Hatası Çözümü 2020 Resimli Anlatım

Görüntü yüklenemedi hatası, Instagram kullanıcılarının yakın zamanda yaşadığı önemli sorunlar arasında yer alıyor. Sorunun kaynağına yönelik yayılan dedi kodu ise; Instagram’ın yakın dönem içinde bir güncelleme yayınlamaması. Fakat sorunun özellikle yoğun kullanım esnasında ortaya çıktığının altını çizmek de doğru olacaktır.

Instagram da Görüntü Yüklenemedi Hatasının Çözüm Yolları

Sorunun çözümüne dair kalıcı bir çözümden söz etmek şimdilik mümkün değil. Fakat yine de bu sorunu sık yaşayanlar için geçici bir çözüm var.

  • Cihazın ayarlar bölümünü açın
  • Uygulamalar bölümünü tıklayın
  • Instagram uygulamasını ulaşın
  • Tıkladığınızda karşınıza gelen ekrandan verileri temizle butonunu tıklayın.

görüntü yüklenemedi hatası

Bu özellikle bu sorunu sık yaşayan kullanıcılar için nefes alma olanağı sağlayacaktır. Windows Phone kullanan kullanıcılar da ise süreç bir adım daha karmaşık olacaktır.

  • Windows Phone Uygulamalar alanına geçiş yapılmalı
  • Hesabın yer aldığı bölüme geçilmeli
  • Kayıtlı verilerin silinmesi gerekmektedir.
  • Telefonun bir kez yeniden başlatılması

Instagram Görüntü yüklenemedi hatasının çözümü için yeterli olacaktır.

Instagram Görüntü Yüklenemedi Hatasının Ana Nedenleri Nelerdir?

Öncelikli olarak bu hatanın olası en büyük nedenlerinden birinin telefonlarda yer alan depolama alanlarının yetersiz olmasıdır. Android telefonlar da şayet hafıza kartı kullanılmıyorsa ya da kullanılıp uygulama telefon hafızasında barındırıyor ise, cihaz belleği kısıtlı kapasite uyarısı veriyorsa hata ile karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Akıllı telefonlar bir sonraki kullanımda yeniden indirme işlemi yapmamak adına eski verileri uzun süre kendi hafızasında saklar. Bu da uygulamanın bir süre sonra olması gerektiğinden daha büyük bir kapasiteye ulaşmasına neden olur. Söz konusu durumda telefon belleğinde yer olmaması yeni içeriklerini depolanmasını ve indirilmesini engelleyeceği için yüklenemedi hatası kaçınılmaz olacaktır.

Bu sorun telefonun mekanik değerleri ile doğrudan ilgili olsa da sorunu oluşturan dijital hatalara örnek olarak veri bağlantısı hızı ve olup olmaması da yine Instagram görüntü yüklenemedi hatasının oluşmasına neden olabilir. Çözümse internet bağlantınızı açmanız ve stanart hızlı bir yerde yeniden akış yenilemeyi denemeniz olacaktır. Eğer internet hızının yeterli ölçüde olanak tanıyorsa ve telefonunuz da internet ile ilgili bir başka kısıtlama yoksa akış sorunsuz yenilenecektir. Sonrasında görüntü yüklenemedi hatası kendi kendine kaybolacaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Telefonum iPhone; Instagram da Görüntü Yüklenemedi Hatası Çıkar mı?

Kullanılan telefonun üretim yılına, üretim segmentine ve üretim menşeine göre değişse de iPhone modellerinde bu hata ile karşılaşmak pek olası değildir. Android ve Windows Phono modellerinin sadece orta ve giriş seviye modellerinde söz konusu hatayı almak mümkün. Amiral gemisi olarak tabir edebileceğimiz üst segment modellerde bu hata ile karşılaşmanız pek olası değildir. Fakat yine de karşılaştığınız da çözüm yolu yine aynıdır.

Mahkeme Kararları ile Engelleme ve Yavaşlatma

Ülkemizde dönem dönem uygulanabilen mahkeme kararı ile web sayfaları mobil uygulama yüzü olan web sayfaları yasaklanması söz konusu olabiliyor. Ya da site yavaşlatma uygulaması söz konusu olabiliyor. Geçmiş önemde Instagram’a özel uygulanmış bir karardan söz etmek mümkün değil. Fakat Facebook ile aynı grupta yer alan Facebook’a bağlı önemler Instagram’ı da etkilediği düşünülüyor. Uygulama hakkında bu yönde yapılmış bir resmi açıklama bulunmuyor.

Sitemizden detaylı bilgi alabilirsiniz : https://bepopi.com/

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir