Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye gizleme özelliği ile yapılan paylaşımların zaman zaman bazı kullanıcıların görmemesi için kapatılıyor. Instagram hikaye gizleme kullanımı oldukça basittir. Milyonlarca takipçiye sahip devler arasında yer alan bir sosyal medya uygulaması. Bunun temel sebeplerinden bir tanesi de yeni özellikler getirmesi ve kullanıcı memnuniyetini üst düzeyde tutması. Son zamanlarda, seçim hakkını size vererek hikayeleri bazı kişilerden gizleme olanağı sundu. Böylece hikaye paylaşımlarında artık birini kolay bir şekilde gizleyebilmektesiniz. Peki birinin beni gizlediğini öğrenme şansım var mı? Instagram hikaye gizleme öğrenilir mi?

Instagram hikaye gizleme nedir? Karşı tarafın hikaye gizleme işlemini anlayabilir miyim? Yazımızı sonuna kadar okuduğunuzda, tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz. Başlayalım.

instagram hikaye gizlendigini ogrenebilir miyim guncel

Instagram hikaye nedir?

Instagram son yıllarda yeni bir özellikle karşımıza geldi. Normal paylaşım dışında, 24 saatlik bir yayında kalma süresi olan paylaşımlardır. Bu süre sonunda otomatik olarak kalkmaktadır. Instagram kullanıcıları  bu özelliği kullanarak, günümüzde oldukça fazla hikaye yayınlama yapılmaktadır.

Instagram hikayelerini gizleme ne demek?

Bahsettiğimiz hikayeleri yayınlarken, bazı kişilerin görmesini istemeyebilirsiniz. Bunun için de hikayelerinizi isim seçerek, o kişilerin görmesini engelleyebilirsiniz. Karşıdaki kişinin hikayeler bölümünde yer almayacaksınız. Siz hikayenizi başkalarından gizlediğiniz gibi, başkaları da sizi gizleyebilir. Peki bunu nasıl anlarız?

Instagram hikaye gizleme ayarları nasıl yapılır?

Hikaye gizleme ayarlarından bahsederek, bir bağlantı kuracağız. Hikayeleri bazı kişilerden gizlemek için yapmanız gerekenler:

instagram hikaye gizlendigini ogrenebilir miyim guncel

  • Instagram hesabınıza giriş yapın. Hikaye alanına gelin. Video ya da fotoğraf paylaşımı yapın. Ekranın sağ alt köşesinde yer alan alt alta üç nokta simgesine tıklayın.

instagram hikaye gizlendigini ogrenebilir miyim guncel

  • Karşınıza bazı seçenekler çıkacak. Bu seçenekler içinde alt kısımda bulunan ‘’hikaye ayarları’’ bölümüne gelin. Burada hikaye ayarlarıyla ilgili bir çok düzenlemeye kolayca ulaşabilirsiniz.

instagram hikaye gizlendigini ogrenebilir miyim guncel

  • Bu ayarlara girdiğinizde ilk kısımda hikayeyi gizle bölümü yer alıyor. Buraya tıklayın ve gizlemek istediğiniz kişileri, listeden bulup seçin. Sonrasında kaydettiğinizde bu kişiler artık Instagram hikayelerinizi göremeyecek. Siz bu ayarı düzeltip, hikaye gizlemeyi kaldırdığınızda aynı şekilde tüm hikayelerinizi görmeye devam edecekler.

Karşı tarafın hikayeyi bana gizlediğini nasıl öğrenebilirim?

Karşı taraf eğer sizi engellediyse, yukarıda gizleme konusunda bahsettiğimiz ayarları yapmıştır. Hikayeyi gizle dedikten sonra sizin adınızı seçmiştir. İsimler tek tek seçilmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye gizleme işlemini anlayabilmenizin tek yolu, ortak arkadaşlarınızdır. Sizde görünmeyen bir hikaye, diğer tarafta görünüyorsa bu durum size hikayenin gizlendiğini gösterir. Ancak bunu anlamak oldukça zordur. Diğer ortak arkadaşlarınızın bazıları da gizlenmiş olabilir. Bu nedenle sizi gizleyip gizlemediğini anlamanın yüzde 100 yolu yoktur. Ancak bu şekilde varsayımlara dayanıp, ortak arkadaşınız aracılığı ile bu durumu anlayabilirsiniz. (O kişiler de gizli değilse.) Sahte hesap açıp, o kişinin takip isteğinizi görmesi sonucunda da bu kıyaslamayı yapabilirsiniz.

Sonuç

Yukarıdaki yazıda Instagram hikayelerinin gizlendiğini nasıl anlarım konusunu öğrendik. Gördüğünüz gibi ancak dolaylı yollardan öğrenebilirsiniz. Bu konuda doğrudan, net bir cevap bulunmamaktadır.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

İlginizi çekebilecek sayfalar: https://bepopi.com/takipci/turk-takipci-satin-al

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir