Instagram Hikaye Reklamları Nasıl Yayınlanıyor ?

Instagram Hikaye Reklamları Nasıl Yayınlanıyor ?

Instagram’da Hikaye Reklamı Yayınlama

Instagram’da hikaye reklamı nasıl yayınlanır sorusunu çoğu Instagram işletme hesabı yöneticisi kendine soruyordur. Bu sorunun cevabı oldukça kolay. Instagram‘ın hikaye özelliği 2016 yılında Snapchat‘ten esinlenerek geliştirdiği bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kişiler günlük aktivitelerinin bir parçasını daha rahat bir şekilde arkadaş ve aileleriyle paylaşma imkanı buldu. Öyle ki kimi arkadaşlarımızın paylaştığı hikayeleri izlemek saatler sürebiliyor. Bu yönüyle de hikaye özelliği bazı istenmeyen durumlara da yol açabiliyor.

Instagram, hikayelere çeşitli animasyon özellikleri ve GIF çıkartmaları ekleyerek daha fazla kullanıcının hikaye paylaşmasını sağlamak istiyor. Daha fazla kullanıcının hikaye aracını kullanması demek Instagram’ın hikayeler için kullanıcılardan talep ettiği reklam ücretinin artması, aynı zamanda reklamların daha kaliteli hale gelmesi de demek oluyor.

Instagram Hikaye Reklamı Nasıl Oluşturulur ?

instagram-reklam-ver

Instagram hikayeleri için reklam oluşturmak oldukça kolay. Öncelikle Instagram hikaye reklamı için bu alana uyacak bir fotoğraf görseli ya da video görsel oluşturmanız gerekmektedir. Örneğin hikayelerin boyutları her zaman dikey ölçülerde olmalıdır. Bu ölçüler 9:16 oranına uyacak şekilde olursa paylaşacağınız gönderi başarılı bir şekilde yayınlanacaktır.

Hikaye reklamı için diğer bir koşul kesinlikle reklam içeriğinin sayfanız ile alakalı olması gerektiğidir. Ayrıca içeriğin görsel ve metin kalitesine de dikkat edilmelidir. Gelelim reklamı oluşturma kısmına.

Önce Instagram sayfanızın benzerini Facebook üzerinden açmalısınız ve bu iki sayfayı senkronize hale getirmelisiniz. Daha sonra Facebook’un reklam yöneticisine girerek reklam oluştur butonunu tıkamalısınız.

Burada karşınıza çıkan menüden yayınlamak istediğiniz reklamın amacını seçmelisiniz. Daha sonra reklam seti bölümünden reklam alanları seçeneğine tıklayın ve hikayeler seçeneğini seçin. Hitap etmek istediğiniz müşterilerinizin özelliklerine göre seçeneklerinizi belirledikten sonra reklamınızı yayınlamaya başlayabilirsiniz.

Eski Moda Reklamcılık Bitiyor Sosyal Medya Reklamcılığı Başlıyor

instagram-facebook-reklam

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye reklamı olarak topluluk kurallara bağlı kalmak koşuluyla istediğiniz konuda reklam verebilmenizi sağlıyor. İşletmeniz online satış yapan bir işletme olabilir ya da var olan dükkanınıza müşteri çekmek için reklam verebilirsiniz. Önemli olan kurumsal ya da kişisel tanıtımınızı yapabileceğiniz bir sayfanız olması ve sayfanın Instagram işletme hesabı şeklinde olmasıdır.

Instagram’ın en çok para kazandığı ve kullanıcılarına para kazandırdığı yegane yönü reklam ve tanıtım yönüdür. Dünya markalarının bile bu şekilde reklamlarla sosyal medya kullanıcılarına ulaşmaya çalışması bunun en büyük göstergesi konumundadır. Televizyon ve gazete reklamları artık modası geçmiş bir reklam mecrası haline geldi. Artık yeni trend Instagram gibi gençlerin çokça vakit geçirdiği sosyal medya platformları üzerinde reklam vermek ve hedef kitleye ulaşmaya çalışmaktır.

Reklam Verenler İçin Ağır Maliyetlerin Altından Kalkmak Zor

facebook reklamarından para kazanma

Reklam veren dediğimiz kişiler maalesef reklamcılıktan çok anlamamakta. Bu nedenle bir çoğu daha verimli ve daha çok kişiye ulaşabilecek reklamlar için profesyonel reklam ajanslarını tercih etmektedir. Profesyonellerin televizyon, radyo ve gazeteler için hazırladığı reklam kampanyaları oldukça yüksek maliyetlere ulaşsa da belirli bir başarı oranını yakalamakta sıkıntı çekmiyorlar.

Ancak bu maliyetler reklam veren firmalar için çok ağır külfetlerin doğmasına neden olabiliyor. Bazen verdikleri reklamın karşılığını alamayan reklam verenler iflasın eşiğine kadar bile gelebiliyor. Sosyal medya reklamları bu şekilde sarsıcı bütçeler olmadan da harika reklam çalışmaları yapılabilecek yepyeni bir alan.

Dijital Pazarlama İle Yeni Dünya Reklamcılığı

instagram-facebook-reklam_vermek

Dijital pazarlama alanı, internet dünyasının kullanıcılara ve işletmecilere sağladığı birçok yeniliğe sahip. Bu yenilikler sayesinde kullanıcılar çok fazla seçeneğe sahipken, işletmeciler de daha hızlı ve az maliyetli bir şekilde müşterilerine ulaşma imkanına sahip.

Instagram’da en pahalı reklam kampanyasını televizyon reklam kampanyalarının sadece üçte biri fiyatına yaptırmanız mümkün. Bu reklamlar, geleneksel reklamcılık ile ulaşılan kişi sayısının çok çok üstünde kişiye ulaşabilir. Hatta çevirim içi satış konusunda da işletmecilere daha fazla katkısı olabilir.

Sosyal medya reklamcılığı ile geleneksel reklamcılık arasındaki uçurum her geçen gün sosyal medya lehine artarak devam etmektedir. Daha ucuz ve başarılı reklamlar için sosyal medyada önemli olan tek unsur takipçi sayısıdır. Eğer yeterli takipçiniz yoksa bunu reklamlarla kazanmak oldukça zor olacaktır. Böyle yapmaktansa iki faktörü de kullanarak daha çabuk bir büyüme yakalamak mümkün olabilir. Bunun için siz de twitter ve instagram’dan takipçi satın alabilirsiniz ve reklam kampanyalarınızı destekleyebilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

İlginizi çekebilecek diğer sayfalar; https://bepopi.com/instagram-begeni-satin-al

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir