Instagram Hikaye Sıralaması Neye Göre Düzenleniyor ?

Instagram Hikaye Sıralaması Neye Göre Düzenleniyor ?

Instagram Hikaye Sıralaması Nedir ?

Instagram hikaye sıralaması, sevilen sosyal medya uygulaması Instagram’ın hikaye özelliği içinde bulunan hikayelerinizi kimlerin izlediğini gösteren bir sıralamadır. Bu sıralamanın hangi parametrelere göre oluşturulduğu tam olarak bilinmemekle birlikte bu konuda en fazla etkileşime geçtiğiniz kişilerin ön plana çıktığı zannedilmektedir.

Instagram hikaye özelliği iki yıl önce Snapchat uygulamasının da kullandığı hikaye özelliğinin altyapısını kullanarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. Daha sonra bu uygulamanın içerisine birçok gelişmiş araç monte edilerek Instagram hikayelerin çok yüksek bir noktaya ulaşması sağlanmış oldu. Günümüzde Instagram’ı kullanan pek çok kullanıcı aslında yalnızca hikaye özelliği için bu uygulamayı kullanıyor bile diyebiliriz.

Sıralama Sürekli Mesajlaşma ve Hikaye Cevaplarıyla Belirleniyor

instagram-hikaye-sıralaması-nedir

Hikayeler uygulamasının en önemli ve can alıcı noktası ise hikayenizi izleyenleri görüntülediğiniz izleyiciler listesindeki sıralamadır. Burada oluşturulan sıralamaya göre insanlar kimin daha fazla hikayesini izleyip kimin izlemediğini görebiliyor. Bu inanış aslında çok da yanlış sayılmaz çünkü Instagram kullanıcıları geçtiğimiz yıl bu sıralamanın nasıl oluştuğunu incelediğinde karşılarına aslında buna benzer bir sonuç çıkıyor.

Instagram hikaye sıralaması, kişilerin uygulama üzerinden en fazla etkileşime geçtiği kişiler ile aynı kişinin hikayesini en fazla izleyen kişilerin ortalaması alınarak belirleniyor. İlk başta kulağa biraz karışık gelebilir ancak en fazla etkileşime girdiğiniz kişilerin her zaman ilk sırada olmaması ve hikayesini birden fazla kez izlediğiniz kişilerinde en yukarıda olmaması gibi parametreler birleşince geriye diğer ihtimal kalıyor. İki parametreyi de aynı oranda fazla kullanan yani bütün Instagram mesaisini bir kişi üzerinde harcayan kişiler karşıdaki kişinin izleyiciler listesinin başında yer alabiliyor.

Nasıl Bütün Instagram Mesaisini Bir Kullanıcı Üzerinde Harcarız

Aslında psikolojik olarak çok sağlıklı olmayan bu durum şöyle gerçekleşebilir; Instagram’a ne zaman girseniz ilk önce listesinde birinci sıraya çıkmak istediğiniz kişinin hikayesini izleyip, o kişiye mesaj atıyorsanız daha sonra ilk olarak listesinde birinci sırada çıkmak istediğiniz kişinin gönderilerini her zaman beğeniyorsanız listede bir numara olabilirsiniz. Ancak burası önemli, hikayelerine mesaj yoluyla cevap verdiğiniz kişilerin listelerinde birinci olmak çok daha kolay ve hızlıdır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Sizi bir stalker’a dönüştürecek bu sürecin sonunda hikaye sıralamasında bir numaraya çıkmak istediğiniz kişinin hikaye sıralamasında bir numaraya çıkabilirsiniz. Çok karmaşık görünen ancak aslında göründüğü kadar karmaşık olmayan bu konu hakkında sizinde ekleyecekleriniz varsa bize yorum gönderebilirsiniz.

Stalker Nedir ?

instagram-stalker-nedir

Sosyal medyanın yaygınlaşması ile ortaya çıkan bir terim olan stalker aslen İngilizce dilinden dilimize geçmiş bir kelimedir.Stalker kelime anlamı olarak izleyici ve izci gibi çevriliyor.  Ancak aslında bu kelimeye yüklenen anlam sosyal medya bağımlılığı ya da sosyal medya sapkınlığıdır.

Instagram’da eski sevgilisine, arkadaşlarına ya da yeni tanıştığı birine nefes aldırmayan bu kişiler, durumlarının ağırlaşması ile saldırgan bir tavır içine de girebilirler. Geçtiğimiz yıl ülkemizde bu gibi durumlardan ötürü meydana gelen tatsız olayları haberlerde gördük. Bu gibi üzücü durumların sizin başınıza gelmesini istemiyorsanız sosyal medya hesaplarınızı gizli konuma getirebilirsiniz. Bunu Instagram için nasıl yapacağınıza blog sayfamızdaki yazılardan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 3 Ortalama: 3.7]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir