Instagram Hikaye Yoruma Kapatma Yapılabilir mi?

Instagram Hikaye Yoruma Kapatma Yapılabilir mi?

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip sosyal platformlarından bir tanesi olan Instagram her geçen gün yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Instagram hikaye yoruma kapatma da bu özelliklerden bir tanesidir. Uygulamanın en fazla kullanılan yerlerinden bir tanesi olan hikaye bölümündeki paylaşımlara yapılacak yorumlar, istenmesi halinde bu özellik sayesinde kapatılabilecektir.

Instagram Hikaye Yoruma Kapatma İşlemi Nedir?instagram yorumları kapatma

Instagram içerisinde yer alan hikaye bölümü kullanıcıların en fazla zaman geçirdikleri ve buradan farklı paylaşımlar yaptıkları bir alan olarak biliniyor. Instagram kullanıcıların burada rahat bir şekilde zaman geçirmesi için gizlilik, güvenlik gibi benzer konularda sürekli çalışmalar yapmakta ve buna bağlı olarak uygulamaya yeni özellikler eklenmektedir. Bu bağlamda hikaye bölümünü yoruma kapatma ve kelime filtreleme gibi özellikler uygulamaya eklenmiştir.

Yoruma kapatma ve kelime filtreleme özellikleri kullanıcıların farklı kişiler tarafından taciz edilmesini engelleyen araçlar olarak tanımlanabilir. Bu araçlar kullanılarak istenmeyen yorumlar ve kelimeler tamamen engellenebilir. Böylece kullanıcıların uygulama üzerinden rahatsız edilmesi gibi bir olasılık tamamen ortadan kalkmış olacaktır. Dolayısıyla da kendini daha rahat hisseden kullanıcılar uygulamada daha fazla zaman geçirecektir. Instagram’ın amaçlarından bir tanesi de budur.

Yorum kapatma işlemi adından da anlaşılacağı gibi hikaye bölümünü yorumlara kapatmaya yaramaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra kullanıcıların hiçbir paylaşımına takipçi ya da diğer kişilerin yorum yapma şansları bulunmamaktadır.

Instagram Hikaye Yoruma Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye yoruma kapatma yapmak isteyen kişilerin izlemesi gereken yol son derece basittir. Fakat bu işlemden önce sadece tek bir gönderinin nasıl yoruma kapatılacağının anlatılması yararlı olacaktır.

Kullanıcılar tüm hikaye bölümü yerine sadece tek bir gönderiye yapılacak olan yorumları kapatmak istediğinde şu adımları izlemelidir:

  • Yoruma kapatmak istenen paylaşım seçilir.
  • Paylaşımın sağ üst köşesinde yer alan üç nokta sembolüne basılır.
  • Bu işlemin hemen ardından farklı seçeneklerin belirdiği görülecektir. Bu seçenekler arasında bulunan “Yorum yapmayı kapat” seçilir.
  • Böylece işlem tamamlanmış olur.

Yukarıda belirtilen işlemler sayesinde tek bir tane gönderi yorumlara kapatılmaktadır. Bu özellik kullanıcıların çok fazla işine yaramaktadır. Bir noktadan sonra yoruma kapatılan gönderiye tekrar yorum yapılması istenirse bu işlem iptal edilerek gönderi tekrar yoruma açılabilir. Kullanıcıların bu defa yapması gereken ise yukarıdaki adımları izleyerek “Yorum yapmayı aç” seçeneğinin tercih edilmesidir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram hikaye yoruma kapatma işlemi yukarıda anlatılandan tamamen farklıdır. Bu işlemde hikaye bölümünde yer alan bütün paylaşımlar yoruma kapatılmaktadır. Dolayısıyla da iki işlemin birbirine karıştırılmaması gerekir. Bu işlemi yapmak da son derece kolay ve kısadır. Buna göre kullanıcıların izlemesi gereken yol şu şekildedir:

  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Seçenekler kısmına giriş yapılmalıdır.
  • Seçenekler kısmında yer alan menülerden Hikaye Ayarları bölümüne geçiş yapılmalıdır.
  • Buradaki “Hikayene Kimlerin Yanıt Verebileceğini Seç” kısmı kapalı durumuna getirilmelidir.
  • Böylece hikaye bölümü tamamen yoruma kapatılmış olacaktır.

Yukarıda belirtilen işlem geri alınmak istendiğinde ise yine aynı adımlar takip edilir ve kapalı durumu açık yapılarak hikaye yeniden yoruma açılmış olur.

Instagram’da Kullanıcı Güvenliğini Sağlayan Diğer Özellikler

Instagram üzerinde güvenliği sağlayan özellikler ile yukarıda belirtilen rahatsızlık verme, taciz ve tehdit etme gibi eylemler anlatılmak istenmektedir. Söz konusu eylemleri engellemenin en basit yollarından bir tanesi hikaye bölümünü ya da istenilen gönderiyi yoruma kapatmaktır. Bunun dışında da farklı yöntemler ile kötü niyetli insanların rahatsızlık vermesi engellenebilir.

Diğer kullanıcıların vermiş olduğu rahatsızlıktan kurtulmak isteyen fakat hikaye bölümünü yoruma kapatmak istemeyen kullanıcılar için geliştirilen özelliklerden bir tanesi yorum, kelime filtrelemedir. Bu işlem sayesinde gönderiler yoruma kapanmaz iken bazı kelimeler yorum olarak yazılamamaktadır. Bu sayede kullanıcılar, paylaşımlarının altında küfür, tehdit ve rahatsızlık verici ifadeler görmeyecektir. Yorumlar üzerinde ciddi bir kontrol imkanı veren bu uygulama kullanıcıların en önemli kurtarıcılarından bir tanesi olarak görülüyor.

Kelime filtreleme özelliğini kullanmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar diğer yöntemlerle benzerdir. Bunun için yapılacak işlemler şu şekildedir:

  • Öncelikle uygulama giriş yapılmalı ve buradan Seçenekler bölümüne geçiş yapılmalıdır.
  • Seçenekler sayfasında Yorumlar bölümünün bulunması ve buraya giriş yapılması gerekir.
  • Buradan açılan bölümlerden ise “Uygunsuz Yorumları Gizle” seçeneği tercih edilerek yorumlarda görünmesi istenmeyen kelimeler “Özel Anahtar Sözcükler” bölümüne yazılmalıdır.

Yukarıda belirtilen adımlar yapıldığında yorumlarda istenmeyen kelimeler görünmeyecek fakat diğer takipçilerin rahat edici olmayan yorumları gönderilerin altında yer alacaktır. Dolayısıyla da bu durum kullanıcılar için çok ciddi bir avantaj sağlamaktadır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram’da İstenmeyen Yorumları Engelleme Hakkında

Instagram hikaye yoruma kapatma işlemi dışında yapılacaklardan bir tanesi de kelime filtrelemedir. Bunun dışında yine uygulama tarafından geliştirilen kaybolan mesajlar ve istenilen kişileri takipçilerden çıkarma gibi işlemler de son dönemlerde kullanıcılar tarafından çok fazla kullanılmaktadır. Bütün bu özellikler yukarıda da belirtildiği gibi kullanıcıların istemedikleri yorumları görmemesini sağlıyor.

İnternet ortamında yer alan kullanıcılardan bazıları ahlak kurallarına uygun olmayan şekilde davranıyor ve bu da ortaya ciddi bir sıkıntının çıkmasına neden oluyor. Söz konusu durum sebebiyle çok sayıda insan profilini tamamen gizli yapmakta ya da hikaye bölümünü yoruma kapatmaktadır. Instagram tarafından yapılan çalışmalar bu alandaki rahatlığı nispeten biraz daha arttırmıştır. İleride daha farklı uygulamalar ile bu tür sorunların tamamen çözüleceği ve kullanıcıların rahat edeceği tahmin edilmektedir.

Instagram hikaye yoruma kapatma yapılabilir mi konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız bu yazının sonuna geldik. Konu hakkındaki ve tüm sosyal medya platformlarında yaşadığınız sorunları kısmından bizlere iletebilirsiniz. Ekibimiz tarafından incelenen sorularınız en kısa sürede yanıtlanmaktadır. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram yabancı takipçi satın alma ve Instagram yabancı beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram hikaye yoruma kapatma yapılabilir mi konusundaki videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir