Instagram Hikayede Gönderi Paylaşma

Instagram Hikayede Gönderi Paylaşma

Her gün milyonlarca paylaşımın gerçekleştirdiği İnstagram hikayede gönderi paylaşma hali yeni güncellemeyle gelmiş oldu. Artık sorunsuz bir şekilde paylaşılan tüm gönderiler hikayelerde görüntülenebilir. İstenmesi durumunda Province özelliği de kullanılarak konum belirtilebilir. Bununla birlikte paylaşım durumlarına ilişkin tüm süreçler uygulaması üzerinden yapılır.

Instagram Hikayede Gönderi Paylaşma Nasıl Yapılır?

Öncelikle Android ve İOS sistemli cihazların tamamından işlemler yapılmaktadır. Akıllı telefon ya da tabletlerden indirilen uygulama açılır. Hikayenizde paylaşmak istediğiniz gönderi seçimi yapın. Gönderiyi açarak alt kısmındaki paylaşım butonuna tıklayın. Ardından paylaşımı yapılacak gönderi için “hikayeye ekle” seçeneğine dokunun. Bu sayede gönderi yani post artık hikayede de görüntülenebilecek. Hikaye paylaşım ekranından seçim yapıldıktan sonra ilave olarak başka görüntülerde dahil edilebilir. Fotoğraf ya da video paylaşımları yapılmasında bir sınırlandırma yoktur. Bu şekilde tüm gönderileri hikayenizde paylaşabilirsiniz. Burada önemli olan husus ise gönderi sahibinin hesabı @ şeklinde olacak şekilde hikayenizde görülecektir. Etiketleme olduğu için sizin hikayenizi izleyen kişilerin o sayfaya gidebilmesi de mümkün hale getirilir. Normal gönderilerin genellikle gözden kaçırılmasından dolayı bu şekilde paylaşım yapılması çok daha fazla tercih edilmektedir. Takipçilerin mutlaka görmesi gereken gönderilerin bu şekilde hikayeye eklenmesi sağlanabilir. Ayrıca görüldüğü üzere İnstagram hikayede gönderi paylaşma oldukça kolay olurken birkaç dakikada işlemler tamamlanabilir. Tüm cihazlardan kolaylıkla yapılacak gönderi paylaşımlarla hikaye oluşturma derdi de kalmayacaktır. (Instagram Destek)

gönderiyi hikayede paylaşma

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Devamlı story paylaşmak isteyenler için gönderilerin bu şekilde ayarlanabilmesi oldukça önemlidir. Buna ilave olarak da çok daha özel hikaye paylaşımları da yapılabilir. Hikayelerin herkes tarafından görüntülenmesinin istenmediği durumlarda gizleme seçeneği bir avantajdır. İşlemler profil sayfası üzerinden yapılırken bu sayede hikayelerin herkese açık olma hali kaldırılır. Ayrıca doğrudan telefonun sağ-üst bölümünde yer alan simgeyle de hikaye paylaşımlarının gizlenmesi gerçekleştirilmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Hikaye gizleme durumlarıyla ilgili birden fazla seçenek yer alır. Bunlardan bir başkası ise gizlilik ve güvenlik kısmıdır. Alt bölümdeki hikaye kontrolleri ve ayarlarından sadece takipçilere açık hale getirilebilir. Ayrıca çok daha sınırlandırıcı bir şekilde de ayarlanır. Böylelikle tüm İnstagram hesapları tarafından hikayelerin görülmesinin önüne geçilir. Çok daha gizli bir duruma gelmesinin istenmesi halinde ise hikayeye tıklanır. Hikayenin kimler tarafından görüntülenmesi tek tek seçilebilir. Bu sayede yalnızca o kişiler tarafından hikayeler açık durumda olur. Onların haricinde hiçbir hesaptan hikayelere bakılmasına izin verilmez. İstenilen takipçiler bu listeye dahil edilebilir. Önemli olan bir diğer husus ise engelleme ile gizleme arasında fark olduğudur. Hikayenin gizlenmesi yalnızca o hikayeyle ilgilidir. Ancak doğrudan hiçbir gönderinin görülmemesini sağlamak için ise engelleme işlemi yapılması gerekir. Bu durum kullanıcı hesabıyla ilgili olup her hesap için ayrı engelleme yapılmaktadır. Kişinin kendi hikayelerini görmek istememesi halinde ise sessize al butonu kullanılır. Hikaye kısmının en sonuna taşınır ve bulanık duruma getirilir. Hikayenin üstüne tıklayarak tekrar aynı şekilde görüntülenmesine devam edilir.

Sosyal medya hesaplarınızı büyütmek ve daha farklı hedef kitlelerine ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz; https://bepopi.com/instagram-oto-video-goruntuleme

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir