Instagram Hikayem Mesaj Olarak Paylaşılmasın Nasıl Yapılır?

Instagram Hikayem Mesaj Olarak Paylaşılmasın Nasıl Yapılır?

Birçok Instagram kullanıcısının son zamanlarda en sık sorduğu sorulardan biri de Instagram hikayem mesaj olarak paylaşılmasın ayarı nasıl yapılır sorusudur. Instagram hikâye ayarları, hesabı ‘herkese açık’ durumda olan veya çok fazla etkileşim alan kullanıcılar açısından son derece önem arz etmektedir. Çünkü, çok fazla etkileşim halinde olan kullanıcılar, hesabı herkese açık durumda olduğundan dolayı birçok tanımadıkları kişinin profiline erişmesini sağlamakta ve bu durumda güvenliğini sağlamak, rahatsız edici durumlar ile karşılaşmamak adına da bazı ayarları kendilerine göre değiştirmek istemektedirler. Bunlardan biri de Instagram hikayelerinin mesaj olarak paylaşılmasını değiştirme isteğidir. Gizliliğinizi ve güvenliğinizi önemseyen Instagram yetkilileri story özelliğini tanımlarken, bu özellikler üzerinde kendinize göre değişiklik yapabilme imkanını da sizlere sunmuştur. Peki bu değişiklikler nasıl yapılıyor, kullanıcıların, Instagram hikayelerinizi başkalarına mesaj atma sorununuzun çözümü ile birlikte sizlere aktaracağız.

Instagram Hikayem Mesaj Olarak Paylaşılmasın Ayarı Nasıl Yapılır?

Instagram hikâye özelliği son zamanların en çok kullanılan özellikleri arasında yer almakla birlikte birçok hesabın etkileşim almasına da büyük katkıda bulunan bir özellik olarak bilinmektedir. Instagram hikayeler özelliğine tanımladığı işlevler; yanıtlama, farklı bir Instagram kullanıcısı ile mesaj olarak paylaşma gibi işlevlerdir. Bu işlevlerin, kendi story’leri üzerinden kullanılmasından rahatsız olan Instagram kullanıcıları çoğu zaman bu özellikleri kapatmak istemektedirler. Bu durumda, Instagram’da paylaştığı hikâyenin başkalarıyla paylaşılmasını istemeyen Instagram kullanıcıları da aşağıdaki başlıkta belirtilen aşamaları sırasıyla takip ederek bu işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler.

Story paylaşımı ve Story’lere tanımlanan belli işlevler kimi Instagram kullanıcıları tarafından çok ilgi görse de kimi kullanıcılar Story’lere tanımlanan bu işlevleri gereksiz bularak kaldırmak istemektedirler. Bu işlemin nasıl gerçekleştirildiğine dair aşamaları aşağıda detaylarıyla bulabilirsiniz.

Instagram Hikayeleri Mesaj Olarak Paylaşılmasın Aşamaları Nelerdir?

Instagram hikayelerinizin başkasının DM kutusuna gönderilmesini istemiyorsanız aşağıdaki aşamaları uygulayarak, paylaştığınız hikayelerin, başka kullanıcılarla paylaşılmasını engellemiş olursunuz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

  • Instagram hikayem mesaj olarak paylaşılmasın ayarları için öncelikli yapacağınız işlem, Instagram uygulaması üzerinden profil sayfanıza girerek sağ üst köşede bulunan üç çizgiye tıklayıp, ‘ayarlar’ kısmını açmak olacaktır.
  • Buradan ‘gizlilik’ seçeneğine dokunarak, ‘hikâye’ yazan buton ile hikâye ayarlarınızı açmanız gerekmektedir.
  • Daha sonra, aşağıda bulunan ve aktif olan ‘paylaşıma izin ver’ butonunu inaktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Yani, yeşil veya mavi renkte olan butona dokunup gri renge getirerek aktifliğini kapatmış olacaksınız. Bu özelliği dilediğiniz zaman aynı buton üzerinden tekrar aktif hale getirebilirsiniz.

Instagram story’leri mesaj olarak paylaşılmasın talebinizi, bahsedilen aşamalar ile kolayca yerine getirebilirsiniz. Böylece etkileşiminizi arttırırken istemediğiniz özelliklerin kullanılmasını da engellemiş olursunuz. Sitemiz, Instagram ve kullandığınız sosyal medya hesaplarınızın tümü ile ilgili merak ettiklerinizi detaylarıyla anlatıyor ve sosyal medya süreçlerinizde yaşadığınız tüm sorunlara çözüm buluyor. Sitemiz üzerinden cevabını bulamadığınız veya anlatılmasını istediğiniz konu önerilerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırarak, bu konuların içerik olarak paylaşılmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir