Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Sosyal medya kullanımının artması, markaların bu platformda da rekabet etmesine neden oldu. Son yıllarda kullanıcı sayısı hızla artan Instagram’da ise neredeyse tüm büyük markaların yer aldığını görüyoruz. Üstelik bu büyük markalar Instagram hesaplarını oldukça da aktif kullanıyor. Mercedes’ten Gucci’ye, Bosch’tan Apple’a kadar aklınıza gelebilecek her marka Instagram’da birbirinden farklı içeriklerle karşımıza çıkıyor. Dünya devi sayılan bu markaların bile Instagram içeriklerini önemsemesi, farklı içerikler üretmesi bize yol gösterici olmalıdır. Bu yazımızda sizin için faydalı olacağını düşündüğümüz, markanız için ilham alacağınız Instagram içerik fikirleri paylaşacağız.

Sosyal medya stratejilerinizi sadece fotoğraf ve altına açıklama yazarak hazırlamak, sizi diğer markaların gerisinde bırakacaktır. Bu nedenle hem sektörünüze özel hem de hedef kitlenizin ilgi alanlarına yönelik içerikler hazırlamalısınız. Markanız henüz yolun başında dahi olsa siz de farklı içerik üreterek Instagram’ı önemsemelisiniz.

Takipçilerinizi Harekete Geçirecek Sorular Sorun

Günümüzde birçok marka soru sorarak takipçileri etkileşime yönelten içerikler paylaşıyor. Takipçileriniz soruya cevap verirken arkadaşlarını da yorumlara etiketleyecektir. Gönderileriniz de ya da hikayenizde soru sorun. Örneğin, kadın giyimle ilgili bir markanız var. Bir kombin paylaşıp

  • Bu kombini hangi ayakkabı ile tamamlardın?
  • Bu kombinle nereye gidersin?
  • Bu kombinle hangi çantayı takardın? gibi bir soru yöneltebilirsin.

Anketler Hazırlayın!

Sektörünüzle ilgili anketler takipçileriniz tarafından beğeni ile karşılanır. Instagram’ın stroy seçeneklerinde anket özelliği de bulunuyor. Keyifli ya da bilgilendirici anketler hazırlayabilirsiniz. Ürün ya da hizmetlerinize yönelik geri bildirimleri de bu anketler vasıtasıyla öğrenebilirsiniz. Yine kadın giyim örneğinden gidersek iki farklı kazak paylaşıp hangi renk daha güzel ya da sen olsan hangisini alırdın gibi şıklar verebilirsiniz. Stoklarınızı da anket sonuçlarına göre gözden geçirebilirsiniz.

Fenomenlerle İş Birliği Yapın!

Diğer yöntemlere göre biraz maliyetli olsa da takipçilerinizin dikkatini en çok bu konu çekecektir: Fenomenler ile iş birliği yapmak! Fenomenlerle beraber eğlenceli ya da bilgi aktaran içerikler üretebilirsiniz. Hedef kitlenize hitap eden ve onların takipçisi olduğu bir kişi seçmeniz burada çok önemli. İlgisiz bir fenomenle yapacağınız işin bütçesi düşük bile olsa size getirisi olmayacaktır. Örneğin, mutfak ürünleri pazarlayan bir markanız var. Yemek bloğu olan bir fenomenle iş birliği yapıp kendi yemek videolarında sizin ürünlerinizi kullandığı içerikler oluşturabilirsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram’da Fake Hesap Nasıl Anlaşılır? Fake Hesap Kapattırma Yolları

Çekiliş ya da Yarışma Düzenleyin

Instagram’da en bilinen ve en çok kullanılan içerikler, çekiliş ve yarışmalardır. Bu kadar çok kullanılmasının nedeni de çok etkili olmasıdır. Çekilişler kullanıcılar ile aranızda samimi bir bağ kurmanızı da sağlayacaktır. Sadece kendi ürün ya da hizmetinizi değil başka markalar ile iş birliği de yapabilirsiniz ki bu yöntem de oldukça etkilidir. Örneğin sesli kitap uygulaması olan bir marka, çekilişle bir kulaklık hediye edebilir. Teknoloji markası ile yaptığı iş birliği her iki markaya da katkı sağlayacak, teknoloji markasının takipçilerinin de ilgisini çekecektir. Instagram içerik fikirleri listemizi uygulayarak test edebilirsiniz.

instagram içerik fikirleri

Reels Videoları Hazırlayın

Instagram’ın yeni özelliği Reels ile birbirinden farklı ve eğlenceli videolar hazırlayabilirsiniz. Instagram’ın güncel özelliklerini takip etmek ve kullanmak, markanızın daha aktif olmasını sağlayacaktır. Dikkat çeken ve merak edilen yeni bir özelliği kullanmanız markanızı da öncü ve yenilikçi kılar.

Cevap Vermeye Teşvik Edici İçerikler Hazırlayın

Instagram kullanıcıları yorum yapmayı ve yorumlarda diğer kişilerle konuşmayı seviyor. Gönderilerinizde takipçilerinizi cevap vermeye teşvik eden içerikler oluşturun. Örneğin; bir çanta markası, ürünü ile beraber manzarası güzel bir mekandan fotoğraf paylaşıp açıklama kısmına “Bu güzel manzarada ……… ile beraber olmak isterdim” şeklinde yazı yazabilir. Takipçiler bu tarz gönderilere kayıtsız kalmaz.

İşin Mutfağını Gösterin

Ürünlerinizin üretildiği atölye, fabrika ya da ofisinizden görüntüler paylaşabilirsiniz. Şu an gündemde iken Reels ile eğlenceli ve esprili videolar hazırlamak isteyebilirsiniz. İşin mutfağını göstermeniz takipçileriniz tarafından samimi bir davranış olarak görülür. Markanızın benimsenmesi için önemli bir ayrıntıdır.

Kendi Alanınıza Dair İpuçları Paylaşın

Önemli içerik fikirlerinden biri de kendi alanınıza dair yapacağınız bilgilendirici içeriklerdir. Video, kaydırmalı görseller, hikayeler vs her yöntemle bu içerikleri oluşturabilirsiniz. Yine kadın giyim markasından örnek verelim;

  • Kombin önerileri,
  • Kazakları daha uzun kullanmak için tüyolar,
  • Eski kıyafet dönüştürme fikirleri,
  • Bir gömlekle beş kombin gibi birçok içerik üretebilirsiniz.

Markanız için ilham alacağınız Instagram içerik fikirlerinin size yardımcı olmasını diliyoruz. Yazımızda bahsettiğimiz fikirlerden esinlenerek kendi alanınıza dair birçok içerik üretebilirsiniz. Bu noktada biraz deneme yanılma yapmanız da önemli. Takipçilerinizin hangi içerikleri sevdiğini beğeni, yorum ve paylaşım sayısından kolaylıkla anlarsınız. Bu geri dönüşler benzer içerikler üretmenizi ya da yeni fikirler denemenizi sağlayacaktır. Bu yazımızda sizlere Instagram içerik fikirleri hakkında detaylı bilgi verdik, bizi takipte kalmaya devam edin.

Instagram İşletme Hesabı Nedir?

Instagram işletme hesabı, kişisel hesaplardan farklı olarak takipçilerinizi ve gönderilerinizi analiz edebileceğiniz istatistikler sunan hesaptır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Hassas İçerik Kısıtlama Özelliği Nedir?

Instagram İçerikleri Hangi Saatlerde Paylaşılmalı?

Instagram işletme hesabınızın istatistikler bölümünü kullanarak takipçilerinizin en aktif olduğu saatleri belirleyin ve gönderilerinizi o saatlere yakın paylaşmaya dikkat edin.

Instagram Reels Nedir?

Instagram’ın yeni özelliği Reels eğlenceli videolar üretmenizi sağlayan video düzenleme özelliğidir.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Berke Yılmaz

Yazılar: 14

Merhabalar ben Berke, Bepopi blog aracılığyla başta Instagram olmak üzere birçok farklı sosyal medya platformu hakkında merak edilenleri sizlere ulaştırıyorum.

Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir