Instagram İşletme Profili Nedir? İşletme Profilini Nasıl Açılır?

Instagram İşletme Profili Nedir? İşletme Profilini Nasıl Açılır?

Sosyal medya devi Instagram, çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Uygulamanın 800 milyonu aşan bir kitlesi var ve bu kitle sayesinde Instagram’ın en güçlü sosyal medya uygulamaları arasında yer aldığını görüyoruz. Bireysel kullanıcılar için önemli olacak ve fenomenliğe doğru giden yolu çizen bu kitle, markalar için ise çok daha önemli bir hal almaya başladı. Öyle ki işletmeler ve markalar Instagram’ın bu gücünü masrafsız reklam aracı olarak kullanabiliyor. Bunun için işletmelere özel olarak ise Instagram İşletme Profili sunuluyor. Peki, nesir bu Instagram İşletme Profili? Nasıl kullanılır? Kimler kullanmalı? Detaylı olarak bakalım.

Instagram İşletme Profili Nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi Instagram İşletme Profili, işletme odaklı olarak sunulan profilleri temsil ediyor. Standart profillere göre bu profillerde çok daha detaylı işlemlere ulaşabiliyorsunuz. İşletme hesabı sayesinde, ürünlerinizin reklamlarını verebiliyorsunuz. Standart hesaplarda reklam verme özelliği kullanılmıyor. İşletme hesaplarında ise kendi reklamlarınızı oluşturup, bunları yayınlatabiliyorsunuz. Sadece ticari amaçlı olarak değil, web siteleri ya da bireysel çalışan kullanıcılarda işletme profili oluşturabiliyor.

Instagram İşletme Profili

Instagram İşletme Profili ile Normal Profiller Arasında Farklar Neler?

İşletme profilleri ile standart profiller arasında bazı önemli farklar olduğunu söylemek gerek. Farklardan söz edelim.

İşletme Hesabı Farkları

  • Reklam oluşturup, reklam verebiliyorsunuz
  • Sayfanızda “iletişime geç” butonları bulunuyor. İletişime geç butonunu kullanarak, kullanıcılar size e-mail yoluyla ya da telefon numaranız üzerinden ulaşabiliyor. Bunun için numara eklemeniz gerekiyor.
  • Yol tarifi özelliği ile konumunuz harita üzerinde gösteriliyor.
  • İşletme araçlarını kullanabiliyor ve istatistikleri alabiliyorsunuz.
  • Hikayeler paylaşımlarında link eklemek mümkün oluyor ki kullanıcıları doğrudan yönlendirme yapmanızı sağlıyor.

Genel olarak Instagram İşletme Profili farklarının bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle öne çıkanlar özelliğini kullanarak, reklamlarınızın ve paylaşımlarınızın öne çıkarılabiliyor olmasının oldukça olumlu etkileri olduğunu söylemek gerek.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram İşletme Profili Nasıl Oluşturulur?

İşletme profilini oluşturmak için bazı gereklilikler olsa da yapacağınız işlemler oldukça basit. Yeni bir hesap oluşturmak için yapacaklarınız şöyle;

  • Öncelikle profilinize gidin ve buradan ayarlar simgesine dokunun.
  • Açılan ayar sayfası üzerinden “İşletme profiline geç” sekmesine dokunun.

Instagram İşletme Profili

  • Şimdi ise Facebook sayfanızı seçmeniz gerekecek. Burada işletme hesabınızla ilişkilendireceğiniz Facebook sayfasına sahip olmanız zorunlu. Sayfanız yoksa işletme hesabı açamıyorsunuz.

Instagram İşletme Profili

  • Burada profilinizin de herkese açık olması gerekiyor. Özel hesaplarda, işletme profiline geçiş yapmak mümkün değil.

Instagram İşletme Profili

  • Son olarak “işletme profilini ayarla” sekmesi üzerinden iletişim bilgilerinizi düzenlemeniz gerekiyor. Ardından “Bitti” sekmesine tıklamanız yeterli.

Önemli Notlar

  • Hesabınız mutlaka herkese açık konumda olmalı.
  • Facebook sayfasına sahip olmalısınız.
  • Tek seferde yalnızca bir Facebook sayfasına bağlantılı hesap kullanılabiliyor.
  • En az bir iletişim kanalı eklemeniz gerekiyor. Mail, telefon ya da yol tarifi.

Instagram İşletme Profili Reklam için Nasıl Artılar Sağlıyor?

Son olarak bu profillerin takipçi konusunda daha önde geldiğini söyleyelim. Kullanıcıların reklamları ve istatistikleri doğru kullanması ve paylaşım kurallarına da dikkat etmesi durumunda, belli avantajlarla hesabı daha öne çıkarmak mümkündür.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ın kullanıcı sayıları için yapılan son açıklamayla beraber uygulamanın 500 milyon barajını da geçtiği açıklanmıştı. 500 milyon rakamının bu şekilde geçilmiş olması Instagram’a duyulan ilginin de daha da artmasına neden oldu. Zira ücretsiz bir üyelikle açabileceğiniz Instagram hesabınız sayesinde 500 milyon kullanıcının bulunduğu bir ortamda rahatlıkla geniş bir kitleye hitap edilebiliyor. Bireysel kullanıcıların yanı sıra bu imkan özellikle markalar için büyük bir ayrıcalık sağlıyor. Çok daha yüksek reklam masraflarından kurtulmak ve çok daha geniş bir kitleye ulaşmaya imkan sağlamasıyla Instagram’ın işletmeler için çok daha önemli hale geldiğini söylemek gerekiyor.

Bu durumunda farkında olan Instagram geçtiğimiz günlerde artık işletmeler için farklı bir kullanım tarzı benimseyeceklerini açıklamıştı. Yeni yapılacak güncelleme sayesinde Instagram’ın işletmelere çok daha fazla imkan sunması da bekleniyordu. İşletmelerin mesaj bölümünden işletme hesaplarına doğrudan kullanıcıların ulaşmasının sağlanması, bunun yanında işletmelerin hesaplarını hangi tip kullanıcıların ne kadar ziyaret etmiş olduğu. Günlük ziyaretçi verileri gibi birçok verinin işletme hesaplarına sunulacağı güncelleme için geri sayımında başladığı açıklandı. Güncellemenin açıklanmasının üzerinden belli bir süre geçtikten sonra Instagram yeni yaptığı açıklamada beklenen güncelleme için artık 1 ay gibi bir zaman kaldığını belirtti. Sosyal medya üzerinden gelen sorular neticesinde bu konuda açıklama yapan Instagram’ın ne zaman güncellemeyi yayınlayacağı ise merak konusu oldu. Zira Instagram’ın bu konuda henüz net tarihi vermediğini de belirtelim.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

İlginizi çekebilecek diğer sayfalar; https://bepopi.com/instagram-aylik-begeni-satin-al

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir