Instagram İki Aşamalı Kontrolü Nasıl Geçerim?

Instagram İki Aşamalı Kontrolü Nasıl Geçerim?

Son zamanlarda kullanıcılardan çok sık “Instagram Kayıtlı Telefon Numaram Değişti ve iki aşamalı kontrol sistemini geçemiyorum” soruları geliyor. Bu yazımızda sorun ile karşılaşan kullanıcıların neler yapması gerektiğini ve sistemin nasıl çalıştığı konusunda bilgiler paylaşacağız. Hemen detaylara geçelim.

İki Aşamalı Kontrol Sistemi Nedir?

Instagram, güvenlik konusunda en önem veren sosyal medya uygulamalarından bir tanesi. Özellikle son yıllarda gelen sistem güncellemeleri, uygulamada önemli değişikliklere adım atılmasını sağladı. En önemli güvenlik adımı ise kullanıcıların hesaplarının güvenliğini sağlamak oldu. Son olarak Instagram iki aşamalı kontrol sistemi kullanıma girmişti. Bu sistem kullanıcıların, kişisel telefon numaralarının hesaplarını korumak için kullanılmasını sağlıyor.

Tıpkı Gmail sisteminde olduğu gibi profilinize girmek için şifrenizi ve kullanıcı adınızı girdikten sonra, onayladığınız telefon numarasına bir mesaj geliyor ve gelen onay kodunu istenen alana girip, uygulamaya giriş yapıyorsunuz. Sistem sürekli olarak değişen ve kişiye özel onay kodları sunduğu için güvenlik konusunda iki aşamalı kontrol sistemi aşılması zor bir güvenlik sunmuş oluyor. Fakat bu durum yeni bir sorunun yaşanmasına da neden olmakta.

Instagram Kayıtlı Telefon Numaram Değişti sorunu da tam burada karşımıza çıkıyor. Telefon numarasının değişmesinin ardından, kullanıcıların iki aşamalı kontrol sistemini geçmesi mümkün olmuyor. Haliyle telefonunuza onay kodu gelmediği için profilinize giriş yapamıyorsunuz. “Instagram Kayıtlı Telefon Numaram değişti. Ne yapmak gerekiyor?” sorusuna cevap arayacağımız çözüm yoluna geçelim.

Instagram Kayıtlı Telefon Numaram Değişti. Yapılması Gerekenler Neler?

Kendi güvenliğiniz için Instagram bu gibi konularda doğrudan başvuru istiyor. Bunun için yapacağınız işlemlerde de ilk olarak Instagram’a başvuru bulmanız gerekiyor. Bunun için yapacaklarınıza geçelim.

  • İlk olarak Instagram web sürümüne girmeniz gerekiyor. Giriş yapmadan yardım sayfasına geçiş yapacağız.
  • Direk olarak Instagram yardım servisine girmeniz için bu linki kullanmanız yeterli.
  • Sonrasında ise “Instagram Hesabın Donduruldu” sayfasına geleceksiniz. Buradan ise “hayır” sekmesine basıp, devam etmeniz gerekiyor.

Instagram Kayıtlı Telefon Numaram değişti

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

  • Şimdi bir ekran gelecek ve sizden doğrulamalar istenecek.
  • Tam adınız, Instagram adınız ve Instagram’a kayıtlı e-posta adresiniz istenecek. Bu kısmı eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor.
  • Maili atmanız durumunda 1 gün içerisinde bir dönüş maili alacaksınız. Süre yoğunluğa göre değişiklik gösterebilir.

Instagram Kayıtlı Telefon Numaram değişti

  • Mailde gelen kodu alın ve yüzünüzün bir fotoğrafını çekin. Doğrulama için Instagram bunları sizden isteyecektir.
  • Şimdi istenen objeler (fotoğraf ve kodla) mail göndermeniz gerekecek.
  • Mail gönderirken sorununuzu anlatmanız gerekiyor. İngilizce olarak sorununuzu anlatan kısa bir açıklama yazmanız gerekecek. “Instagram’a kayıt ettirmiş olduğum numarayı değiştirdim ya da erişimin yok. Numaramı değiştirmek istiyorum. Bana yardım edebilir misiniz?” benzeri bir açıklamayı İngilizce olarak yazmanız gerekecek.
  • Mailin ardından size bir doğrulama kodu gönderilecek. Bu kod tek kullanımlık doğrulama kodu. Mobil uygulama üzerinden Instagram’a giriş yapmak istediğiniz zaman, telefonunuza gelecek kod yerine bu kodu kullanacaksınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra telefon numaranızı değiştirebilirsiniz.

Instagram Kayıtlı Telefon Numaram değişti. Neler yapmak gerek? Sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Bu aşamada sorun yaşar ya da bilgi almak istediğiniz başka bir nokta olursa, yorum bölümünden bizle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
7 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Hocam Hepsini Yaptım. Gmailime Tek Girişlik Kod Gelmedi. Maili Yollayalı 1 Saat Oldu. Ne Zamana Gelir?

    1. avatar
      Instagram Takipçi Satın Al

      Merhaba, pandemi nedeniyle mail gönderimlerinde sıkıntı yaşanabilmektedir. Bir süre daha beklemenizi tavsiye ederim.