Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Sevilerek kullanılan bir sosyal medya uygulaması olan Instagram üzerinden kullanıcı adı değişikliği yapılabilmektedir. Birçok farklı şekilde post veya hikaye paylaşımı yapmaktan keyif alan insanlar için ideal bir uygulamadır. Instagramın günümüzde ne kadar popüler olduğunu bilmeyen yoktur. Kullanıcı adı belirlenirken kişiler bunu dikkate almayabilir. Öylesine seçilen bir kullanıcı adını değiştirmek aslında oldukça kolaydır. Her kesime hitap eden bu uygulama içerisinde kullanıcı adı değişikliği yapılabilmesi için belirli unsurların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Özellikle isim ile arama özelliği yoğun olarak kullanıldığından çoğu kişi adı ve soyadını kullanıcı ismi olarak tercih etmektedir. Farklı şekillerde seçilen kullanıcı isimleri özellikle kişiyi bulmak isteyenlerin işini zorlaştırmaktadır. Instagram uygulamasına kayıt olunurken sevilen kullanıcı adının daha sonra değiştirilmesi mümkündür. Kullanıcı adı seçerken başka kişi tarafından kullanılmayan bir kullanıcı adı seçimi yapılması gereklidir. Mevcut olan kullanıcı adının değiştirilmesi ardından eski kullanıcı adı başka kişi tarafından alınabilmektedir. Bu sebeple daha önce kullandığınız kullanıcı adından bir nevi vazgeçmiş olmak gerekmektedir.

Instagram Kullanıcı Adı Neden Değiştirilir?

Kullanıcı adı secimi aslında oldukça önemlidir. Instagramın kişi arama bölümüne isim yazılarak arama yapma özelliği sevilerek kullanılmaktadır. Arkadaş, akraba veya takip etmek isteyen diğer kullanıcılar isim ve soy isim yardımı ile arama yapmaktadır. Kişilerin arama bölümünden çok daha kolay şekilde bulunmasına olanak sağlayan bu durum için genellikle ad ve soyadı tercih edilmektedir. İsteğe göre farklı şekillerde kullanıcı isimleri de oluşturulabilmektedir.

Tamamen kişisel tercihe bağlı olan kullanıcı adı biyografi bölümünün üst kısmında yer almaktadır. Kişilerin yaptığı etiketler bu kullanıcı adı yardımıyla gerçekleştirilmektedir. Kullanıcı adı değişikliği ile ilgili Instagram uygulamasının yaptığı herhangi bir kısıtlama mevcut değildir. Bu sebeple çok düşünmeden kolayca kullanıcı adı değişikliği yapılabilmektedir. Etiket, mesaj ve herhangi bir post paylaşıldığında kullanıcı adı görülmektedir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram Kullanıcı Adı Değişikliği Nasıl Yapılır?

Kullanıcı adı değişikliği kişinin kendi tercihleri ile bağlantılı olan bir durumdur ve herhangi bir kısıtlama mevcut değildir.  Masaüstü veya mobil uygulama yardımıyla kullanıcı adı değişikliği yapılabilmektedir.

  • Öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapılmalıdır.
  • Giriş yapıldıktan sonra profil bölümüne girilmeli ve kişi kendi sayfasını görüntülemelidir.
  • Açılan sayfada yer alan “Profili Düzenle” seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Çıkan sayfada yer alan “Kullanıcı Adı” bölümüne seçilen  kullanıcı adı yazılmalıdır.
  • Bu işlem sonrasında seçilen kullanıcı adı başka bir üye tarafından kullanılmıyorsa onaylanmaktadır.
  • Onay sonrasında sağ üst kısımda yer alan “Bitti” ifadesine tıklanması ardından kullanıcı adı değişikliği başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olacaktır.
kullanıcı adı değiştirme

Günümüzde sevilerek kullanılan uygulamanın ne kadar çok kişi tarafından tercih edildiği herkesin malumudur. Kullanıcı adı değişikliğinde seçilen adın başka kişi tarafından kullanılmaması gerekmektedir. Bu sebeple bazen değişiklik onaylanmayabilir. İstenilen zaman ve aralıklar ile kullanıcı adı değişikliği kolayca yapılabilmektedir.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir