Instagram Networking Çalışması Nasıl Yapılır?

Instagram Networking Çalışması Nasıl Yapılır?

Instagram sosyalleşmenin yanı sıra son yılların en büyük iş geliştirme araçlarından biri olmayı başarmıştır. Instagram networking çalışması yaparak potansiyel müşterilere ulaşabilir, yeni bağlantılar kurabilirsiniz. Instagram’da kuracağınız bağlantılar sayesinde yeni iş kapıları açabilir, kariyerinizde büyük gelişmeler yakalayabilirsiniz. Bu yazımızda Instagram networking çalışması yaparken dikkat etmeniz gereken hususları anlatarak, iş dünyanızdaki başarınıza katkı vermeye çalışacağız.

Instagram Networking Çalışması

Hedef Kitle Belirlemesiinstagram networking

Instagram networking ağı kurmak istiyorsanız, bir hedefiniz olmalı, kimlerle iletişim kuracağınızı bilmelisiniz. Instagram’ın kategori sınıflandırması hashtagler üzerinden sağlanmakta olup, istediğiniz hashtagi aratarak bu konudaki paylaşımlara ulaşabilirsiniz. Bir firma sahibiyseniz ve potansiyel müşterilere ulaşmayı amaçlıyorsanız, sektörünüzle ilgili kelimeleri hashtag olarak aratabilirsiniz. Hashtag araması dışında yer ve kullanıcılara göre de arama yapabilirsiniz. Yerel işletmelerin en çok kullandığı yöntem yer aramasıdır. Yerel işletmeler kendi bölgelerindeki kişilere ulaşarak, kendilerine çekmeye çalışırlar.

İnfluencerlar Bulun

Her hesabı dikkatlice inceleyin ve bir hesabın yalnızca takipçi sayısına bakarak karar vermeyin. Kişiye gelen beğenilere ve yorum sayılarına da göz atın. Bir kullanıcıya gelen beğeniler takipçi sayısının dörtte biri kadar etkileşimi yüksek olduğunu gösterir. Yani reklam verdirme amaçlı kullanabilirsiniz. Takipçi sayısı az olan influencerlar daha az maliyetle daha çok iş yapabilirler. Hele de yeni başladılarsa tüm zamanlarını sizin reklamınıza ayırabilirler. Bu nedenle takipçi sayısı çok yüksek hesaplara reklam vermekle bütçenizi zorlamayın.

İletişim Kurarken Değer Verin

Bir kullanıcıya özel mesaj atacaksanız öncelikle değer verdiğinizi belli edin. Herkese atılan kopyala yapıştır mantığında olan yazılardan uzak durun. Her kişiye özel mesajlar oluşturun. İletişim kurduğunuz herkese aynı mesajı atarsanız, bir süre sonra Instagram tarafından engellenir ve tüm emeklerinizin boşa gitmesine de neden olursunuz.

Vazgeçmeyin

Bir işe başlarken herkes ilk seferde başarılı olmayabilir. Hatta ilk seferde başarılı olamayanların oranı oldukça fazladır. Başarıyı yakalayana kadar deneyin ve asla vazgeçmeyin. Aynı şeyi 100 defa yapmanız gerekse de yapın. Fakat bir işte başarısız olduğunuzda aynı yoldan ilerlemekten vazgeçin. Başarısız olduysanız işi değil yolunuzu değiştirme zamanı gelmiştir. Yeni bir yöntemle tekrar deneyin.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram networking çalışması nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir