Instagram Öne Çıkan Hikayelere Kapak Fotoğrafı Ekleme Nasıl Yapılır?

Instagram Öne Çıkan Hikayelere Kapak Fotoğrafı Ekleme Nasıl Yapılır?

Fotoğraf ve video paylaşımına izin veren, sponsorlu reklamlarla markaların da en çok sevdiği sosyal medya platformlarından olan Instagram her geçen gün yepyeni özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Dünya üzerindeki yüz binlerce insan günde en az 3 defa Instagram’a girerek diğer insanların paylaştıkları gönderileri takip ediyorlar. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada oldukça popüler olan Instagram uygulaması sayesinde birbirinden canlı hayatlara tanık oluyoruz. Gönderide paylaşılan fotoğraflar arşivleniyor ancak hikayede paylaşılan fotoğraflar 24 saat sonra siliniyor. Instagram, hikayede paylaşılan ancak sayfada kalınması istenen gönderiler için hikayeleri öne çıkarma özelliği geliştirdi. Instagram öne çıkan hikayelere kapak fotoğrafı ekleme nasıl yapılır? sorusu da bu özellikle birlikte geldi. Hem kişisel kullanıcılar hem de markalar sayfalarının daha düzenli görünmesi için öne çıkan fotoğraflarına kapak görseli ekliyorlar.

Hikayenin Öne Çıkarılması

Bir Instagram hikayesinin öne çıkarılması için öncelikle fotoğrafın 24 saatlik süre boyunca Instagram’ın hikaye bölümünde kalması gerekiyor. Bu durum kapak fotoğrafları için de geçerli oluyor. Daha önce öne çıkarılan hikayelerde bir kapak oluştursanız da oluşturmasanız da öne çıkaracağınız her fotoğrafı önce hikayede paylaşmanız gereklidir.

Hikayede paylaşım yaptıktan sonra sağ alt köşede bulunan kalbe tıklayarak öne çıkar seçeneğini işaretlemelisiniz. Instagram öne çıkan hikayelere kapak fotoğrafı ekleme nasıl yapılır? diye soranların daha önce belirledikleri kapak fotoğrafını da hikayeye eklemesi ve öne çıkarma işleminden sonra kapağı düzenle seçeneği sayesinde istediği görseli kapak fotoğrafı olarak eklemesi sağlanır. Birden fazla kategoride birden çok fotoğrafınız varsa kapak fotoğrafı ile kategorilendirme yapmak sayfa profilinin düzenli olmasını sağlayacaktır. Örneğin; tatil fotoğraflarınızı bir klasöre, iş fotoğraflarınızı diğer klasöre toplayabilirsiniz.

Kapak Fotoğrafı Oluşturma

Hem kişilerin hem de markaların profillerini düzenli göstermesi takipçilerin aradıklarını kolayca bulması için kapak fotoğraflarında görselden daha çok ikon kullanılır. Instagram öne çıkan hikayelere kapak fotoğrafı ekleme nasıl yapılır? sorusundan önce kapak fotoğrafının nasıl yapıldığının bilinmesi gerekir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Kapak fotoğrafı için öncelikle bir arka plan görseline sahip olmalısınız. Arama motorundan arka plan görsellerine ulaşabilir ve dilediğinizi telefonunuza indirebilirsiniz. Aramayı İngilizce olarak yapmanız daha fazla seçeneğe sahip olmanız anlamına gelebilir. Daha sonra hangi konuyla ilgili ikon koymak istiyorsanız yeni bir arama yapmalısınız. İkon görsellerinin arka planları transparan olmalıdır. Bu nedenle aramayı PNG formatında yapabilirsiniz.

İkonu Arka Plana Yerleştirme

Arka planı şeffaf ve temizlenmiş olan görsel ikonu daha önce indirdiğiniz arka plan görseli ile harmanlayabilirsiniz. Arka plan görselinin üzerine PNG formatında indirdiğiniz ikonu yerleştirmek için telefonunuzun fotoğraf düzenleme programını kullanabilirsiniz. Birleştirme işlemini yaptıktan sonra görseli fotoğraf olarak kaydedip Instagram hikayenizde paylaşabilirsiniz. Hangi kategoride kapak fotoğrafı yapmak istiyorsanız o görsel klasörü için işlemleri tamamlayabilir, öne çıkan yeni hikayeler bütününüz için bir isim ekleyebilirsiniz. Tüm bu işlemler son derece basit ve uygulaması kolaydır.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir