Instagram’da Reklam Nasıl Verilir?

Instagram’da Reklam Nasıl Verilir?

Sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesiyle dünyanın dört bir yanına kolaylıkla ulaşmayı sağlıyor Instagram uygulaması. Bu durumsa Instagram uygulamasını e-ticaret yapan büyük firmaların ve ürünlerini pazarlamak isteyen işletmeler için pazaryeri konumuna getiriyor. Ancak Instagram üzerinden bir işletme hesabına sahip olmak tek başına yeterli değil. Daha fazla kullanıcıya ulaşmak için pek çok işletmeci ve büyük firma uygulamaya reklam veriyor.

Özellikle sponsorlu Instagram reklamları sayesinde markalar daha fazla müşteriye ulaşabiliyor. İlgi çekici, kullanıcıların gözünde merak uyandıran reklamlar markaların daha fazla müşteriye ulaşmasına olanak sağlıyor. Bu da direkt olarak markaların kazançlarına olumlu şekilde yansıyor. Özellikle sektörde kendini geliştirmek isteyen işletmeler sponsorlu reklamlar sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabiliyor. Bu yazımızda daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayan sponsorlu reklamlar hakkında bilgi vereceğiz. İşte bütün detaylarıyla Instagram reklam nasıl verilir

Instagram Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Instagram reklam verme işlemini gerçekleştirmek için aşağıda bahsettiğimiz adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz.

  • Öncelikle facebook uygulamasıyla bağlantılı bir Instagram hesabına ihtiyacınız var. Eğer işletme hesabına sahip değilseniz bir işletme hesabı açabilir veya mevcut hesabınızı işletme hesabına çevirebilirsiniz.
  • Instagram hesabınız ve facebook hesabınız arasındaki bağlantıyı sağladıktan sonra Instagram uygulaması üzerinden ayarlar kısmına erişim sağlamanız gerekiyor. Daha sonra ayarlar kısmında mevcut bulunan Instagram Reklamları seçeneğini seçmelisiniz.
  • Son olarak Power Editor yardımıyla markanızın reklamını oluşturmanız gerekiyor. Power Editor vasıtasıyla markanızın reklamını oluşturduktan sonra dilerseniz Instagram uygulamasının hikâye kısmında dilerseniz de post şeklinde reklamınızı yayınlayabilirsiniz.
instagram reklam verme

Power Editor Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Power Editor uygulaması vasıtasıyla markanız için kolaylıkla reklam oluşturabilirsiniz. Power editör uygulaması nasıl kullanılır, öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Power Editor uygulama ekranında üst tarafta mevcut olan Reklamları Yönet yazısına tıklayın.
  • Daha sonra açılacak olan ekranda 1 yazan kısma tıklayın ve ekrana gelecek olan Reklam Seti oluştur seçeneğini seçin.
  • Hazırlayacağınız reklam için uygun bir isim yazın ve ardından oluştur yazan seçeneğe tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra yapmanız gereken şey ziyaretçi akışınızı nereye sağlayacağınızı seçmek. Web sitesi, Instagram hesabı veya uygulama seçenekleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.
  • Bir sonraki aşamadaysa bütçe ve plan oluşturmanız gerekiyor. Bu ekrandan reklamlarınızın hangi aralıklarla yayınlanacağını, vereceğiniz reklamlar için ne kadar bütçe ayıracağınız gibi ayrıntıları belirleyebilirsiniz.
  • En önemli aşamaysa hedef kitle oluşturmak. Vereceğiniz reklamlar için doğru hedef kitleyi seçmek markanızın bilinirliğinin artmasını ve böylelikle vereceğiniz reklamların amacına ulaşmasını sağlayacaktır.
  • Bu aşamada reklamın nerede yayınlanacağını seçmelisiniz. Seçenekler arasından Instagram uygulamasını işaretleyin.
  • Son aşama olaraksa reklamınıza ait görsel, reklamın yönlendirileceği site bilgisi, reklam metni ve başlığını girerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Bu işlemlerin ardından reklamınız Instagram uygulaması üzerinden yayınlanacaktır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

Instagram Reklam Vermenin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Instagram günümüzde mevcut uygulamalar arasında en çok kullanıcıya sahip uygulamalardan biri. Bu durum marka, işletme ve firmalar için Instagram uygulamasını paha biçilemez bir pazaryerine çeviriyor. Aynı anda, çok sayıda kullanıcıya ulaşmaya elverişli ortam sağlayan uygulama markaların hedef kitlelerine daha hızlı ulaşmasını ve müşteri sayısında önemli oranda artış yakalamasını sağlıyor. Özellikle son dönemlerde müşterilerin e-ticaret olanaklarına gösterdiği rağbet nedeniyle birçok işletme Instagram üzerinden reklam vererek bilinirliğini arttırmayı hedefliyor. İşletmelerin kazançlarını arttırmaları açısından oldukça önemli olan sponsorlu reklamlar Instagram üzerinden yayınlandığında, işletmelerin aynı anda milyonlarca kullanıcıya ürünlerini ulaştırmasına olanak sağlıyor. Bu durum Instagram reklam verme işleminin işletmeler açısından önemini ortaya koyuyor.

Instagram Destek blogları ile hesabınızı büyütmek için yazılarımızı takip edebilirsiniz.

Instagram Reklam Nedir?

Instagram sosyal medya platformunda hizmetleriniz ya da ürünleriniz ile alakalı olarak reklamlar paylaşmanıza olanak tanıyan bir sistemdir.

Instagram Reklam Nasıl Verilir?

Instagram reklam vermek için, Facebook business manager uygulamasını kullanmanız gerekmektedir. Bu sistemde hesap açarak reklam düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Reklam Verirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Instagram üzerinden reklam verirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunmaktadır. Reklam görselleri dikkat çekici olmalı, reklam metinleri açıklayıcı ve bilgilendirici olmalıdır.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir