Instagram RePost Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram RePost Özelliği Nasıl Kullanılır?

Öncelikle RePost kelimesinin birçok sosyal ağdan tanıdık geldiğini duyar gibiyiz. Paylaşılan bir görselin ya da videonun hoş olduğunu düşünüp doğrudan kendi takipçilerinize de ulaşmak istediğinizde Instagram RePost özelliği sizi bu yükten kurtarabilir. Ancak şunu belirtmek istiyoruz ki Instagram bu özelliği 600 milyonu aşan kullanıcı sayısına rağmen bizlere sunmuyor. Sosyal ağın diğerlerinden ayırt edici özelliklerinden birisi de bu denilebilir. Aslında kişisel bir sergi ya da kişisel bir alan olduğunu varsayarsak kendi hesabımızda başkasının paylaşımının olmaması bu açıdan mantıklı düşünülebilir.

instagram-repost-ozelligi-nasil-kullanilir

Peki beğendiğimiz gönderiyi kendi takipçilerimizle nasıl paylaşacağız? Yani Instagram RePost nasıl yapılır? Bunun için tercih edeceğimiz yol üçüncü parti uygulamalardan geçiyor. Yine bir uyarı geçmekte fayda var ki her gördüğünüz uygulama sağlıklı ve sizin için güvenilir kriterler sunmayabilir. Dolayısıyla RePost uygulamalarına da güvenmeden indirme ve yükleme işlemi yapmamanızda fayda var.

  1. Instagram RePost uygulamaları arasında Google Play Store ya da AppStore üzerinden cihazınızın sürümüne uygun bir üçüncü parti uygulama edinin.
  2. Yüksek kullanıcı sayısı, güvenilir olduğuna inandığınız, tercihen kurumsal ve doğrulanmış yayıncıların aplikasyonlarını tercih ediniz.
  3. Yükleme işlemini tamamladıktan sonra uygulamayı çalıştırdığınızda sizden Instagram hesap bilgilerinizi girmeniz ve hesabınızı entegre etmeniz istenir.
  4. Bunun ardından ise kendi menüsü üzerinden zaman akışından kendi takipçilerinize, keşfet kısmından ise tüm Instagram kullanıcılarına ulaşabilirsiniz.
  5. Dilediğiniz görselin ya da videonun üzerine tıklayarak karşınıza çıkan ekstra RePost butonuyla ilgili paylaşım sayfasına gidebilirsiniz.
  6. Burada karşınıza etiket, yazı ve açıklama ya da benzeri filtre düzenlemeleri gibi alternatifler sunulacaktır.
  7. Düzenlemeleri yaptıktan sonra RePost butonu ile paylaşımı kendi profilinizde paylaşıp tüm takipçilerinizin beğenisine sunabilirsiniz.

Instagram RePost Uygulamaları Güvenilir Mi?

Instagram RePost uygulaması güvenilir mi diye soracak olursanız yüzlerce farklı aplikasyon olduğundan bahsederek cevap vermemiz gerekiyor. Keza hepsini bir kefede değerlendirmek yanlış olacağından güvenilir olan aplikasyonların kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Son dönemlerde çok sık gündeme gelen onayınız olmadan başkalarını takip eden, fotoğraf beğenen hesaplar bu tarz üçüncü parti uygulamalardan dolayı bu izlenimleri veriyor. Yani üzerine hesabınızla giriş yapacağınız her uygulama sizin hesabınızın güvenliğini tehdit edebilir. Dolayısıyla bu konuda dikkat mercii doğrudan sizsiniz.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Instagram Hikayeler İçin Repost Özelliği  Test Ediliyor

Instagram’ın en yoğun kullanılan özelliği için repost uygulaması test ediliyor. Hikaye özelliği iki yıl önce Snapchat adlı sosyal medya uygulamasından esinlenilerek Instagram, Facebook ve Whatsapp uygulamaları için getirilmişti. Şimdi aynı uygulama için başkalarının hikayelerini paylaşabileceğiniz bir sistem getiriliyor.

Teknolojinin son ürünü akıllı telefonlarla birlikte gelişen sosyal medya dünyasının en çok konuşulan ve yükselişini ivme kazanarak devam ettiren uygulaması Instagram’ın hikaye özelliği için repost uygulamasının test edildiği duyuruldu.

Sisteminde yalnızca fotoğraf  ve video paylaşımına izin veren sosyal medya uygulaması, daha önce de benzer bir uygulamayı genel gönderiler için test ettiğini duyurmuştu. Ancak daha sonra regram olarak bilinen uygulamanın genel gönderiler için değil hikayeler için test edildiği ortaya çıktı. Regram özelliği bütün Instagram kullanıcıları tarafından repost özelliği olarak da biliniyor. Bu özellik sayesinde başkalarının gönderilerini onların da kullanıcı adı ile birlikte kendi profilinizde paylaşabiliyorsunuz.

Regram ya da repost özelliğinin ekstra bir program gerektirmeden bütün Instagram kullanıcıları için eşit bir şekilde kullanılmasını sağlayacak olan yeni güncellemenin aslında sadece hikayeler için geleceği birçok teknoloji haber ve blog sayfasından duyuruldu. Yazılan haberlerde ve makalelerde kullanılan bir görsel de haberlerin doğru olabileceğini gösteriyor.

instagram-regram

Görselde de gördüğünüz gibi hikayeler bölümünde başkalarının hikayesini kendi hikayenizmiş gibi paylaşabileceğiniz bir arayüz bulunuyor. Bu arayüzü kullanarak istediğiniz kişinin hikayesini kendi hikayenizde gönderi olarak kendi takipçileriniz ile paylaşabileceksiniz.

Add Post To Your Story” olarak belirtilen özelliği kullanarak istediğiniz kullanıcının hikaye gönderisini kendi gönderiniz haline getirebileceksiniz.

Instagram Tarafından Doğrulandı

repost

Regram özellğinin önümzüdeki günlerde Instagram kullanıcılarının kullanımına sunulacağı resmi olarak da doğrulandı. Instagram yaptığı açıklamada “Her zaman arkadaşlarımızla birlikte Instagram’daki anları paylaşmanın daha kolay yollarını arıyoruz” denilerek regram uygulamasının Instagram hikayeler için kısa zaman içinde yayınlanabileceği açıklandı.

Bu açıklamanın ardından gözler bir başka test sürecindeki uygulama olan ekran görüntüsü bildirimine çevrildi. Geçmiş yıllarda bu özelliği Instagram’ın en büyük rakibi Snapchat’in kullandığını biliyoruz. Önce Snapchat’in hikaye uygulamasından esinlenen sosyal medya uygulaması şimdi de ekran görüntüsü bildirimi özelliğini kendi sistemi ve kullanıcıları için kullanıma hazır hale getirmeye çalışıyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

Çok değil birkaç hafta önce peşi sıra yeni güncellemeler yayınlayan Instagram’ın ekran görüntüsü bildirimi güncellemesini ne zaman yayınlayacağı ise tam olarak bilinmiyor.

Ekran Görüntüsü Bildirimi Ne İşe Yarıyor

Snapchat kullananların hemen hatırlayacağı bu özellik, sizin fotoğraf ya da videonuzun ekran görüntüsü alındığında size haber verebiliyor. Bu sistem sayesinde Snapchat uygulamasında paylaştığınız gönderilerin başkaları tarafından rahatça kopyalanması önlenmiş oluyor.

instagram-repost

Aynı şekilde Instagram‘da, kullanıcılarının gönderilerinin kolaylıkla kopyalanabilmesine karşı güvenlik önlemleri almak için bu uygulamayı getirmek istiyor. Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen kişisel hak ve özgürlüklerin korunması konusu Instagram için birinci öncelik.

Bu öncelikli görevin yeterince doğru şekilde yerine getirilmemesi nedeniyle birçok sorun yaşayan Instagram bakalım ekran görüntüsü bildirimi özelliği ile birlikte amacına ulaşabilecek ve kullanıcılarını sanal içerik hırsızlarına karşı koruyabilecek mi ?

Özelliğin bir sonraki uygulama güncellemesi ile birlikte gelmesini bekleyen bizim gibi kullanıcılar için Instagram‘ın ne yapacağı ise merak konusu.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir