Instagram Şifre Yenileme E-Postasında Hata Sorunu

Instagram Şifre Yenileme E-Postasında Hata Sorunu

Akıllı telefonlarla beraber büyük bir çıkış yakalayan Instagram şimdilerde akıllı telefonlar üzerinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından bir tanesi. Genel olarak akıllı telefonlar üzerinden kullanılması da aslında Instagram’ın uygulama olarak kullanıcılara büyük ayrıcalıklar sunması. En basit olarak Instagram hesabınıza giriş için kullandığınız giriş bilgilerinizi akıllı telefon üzerinden uygulamaya giriş yaptığınızda hatırlatma sistemlerinde kullanabiliyorsunuz. Yani her seferinde şifre girmenize gerek kalmadan Instagram hesabınızı kullanmanız mümkün hale geliyor. Üstelik uygulamayı bu şekilde uzun süre açık tutmanız da mümkün. Fakat bu durumunda bazı dezavantajları yok değil. Özellikle şifre unutma sorunu karşınıza çıkıyor. Instagram Şifre Yenileme işlemi sayesinde ise bu sorunun da çözüme kavuşturulmasını sağlayabiliyorsunuz.

Gelen olarak Instagram Şifre Yenileme işlemi için kullanılması gereken işlemler ise oldukça basit. Öncelikle şifre yenileme işleminin nasıl yapılacağından bahsedelim. Şifre yenileme işlemi için doğrudan “https://www.instagram.com/accounts/password/reset/?hl=tr” bağlantısı üzerinden Instagram mail adresinize şifre bağlantısı gönderilmesini isteyebiliyorsunuz. Ekranda yer alan alana mail adresinizi ve istenen güvenlik kodunu girdiğinizde uygulama tarafından size doğrudan bir onay maili gönderiliyor. Gönderilen onay maili bağlantılarını kullanarak çok kısa bir süre içerisinde şifre yenileme işlemi yapabiliyorsunuz. Peki, gelen mail çalışmaz ya da hata verirse ne yapmak gerekli?

Instagram Şifre Yenileme

Instagram Şifre Yenileme Sorunları

Bu noktada Instagram Şifre Yenileme sorunlarında en sık karşılaşılan sorunlardan birisi gelen mailin çalışmaması ya da gelen mail içerisinde yer alan bağlantının geçerli olmaması. Bu gibi bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda hemen birkaç işlemi deneyerek sorunu çözmeniz mümkün.

Zaman Aşımı Sorunu

Instagram Şifre Yenileme mailinde sorun yaşanması durumunda en sık karşılaşılan sorun zaman aşımı sorunu. Yine Instagram güvenliği ön planda tutarak kullandığı sistem nedeniyle gerçekleşen sorunda Instagram Şifre Yenileme için size gönderilen mail için belli bir süre sunuluyor. Bu süre size belirtilmese de gönderilen linkin zaman aşımına uğramasına neden olan bir süresi olduğunu belirtelim.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Hesap Gizleme Nasıl Yapılır?

Gelen link çalışmıyorsa eğer muhtemelen linke anında tıklamadığını içindir. Bu sorunu çözebilmek için ise yine aynı şifre değiştirme sayfası üzerinden yeni biri link gönderimini aynı işlem ile yapmanız gerekiyor. Bu durumda yeni gelen bağlantı ile sorun çözülmüş olacaktır.

Şifre Kabul Etmeme Sorunu

Instagram Şifre Yenileme kısmında bir diğer sorun ise yeni şifre girme bölümünde yaşanıyor. Yine güvenlik için Instagram şifreyi sizin yazdığınızdan ve doğru yazdığınızdan emin olma adına girdiğiniz şifreyi tekrarlamanız isteniyor.

Fakat bu aşamada kullanıcılar genelde ilk şifreyi kopyala yapıştır yapmakta. Bu durumda da hata mesajı alabiliyorsunuz. Kopyalama işleminde fazla boşlukları da almanız Instagram’ın bu boşlukları da karakter olarak algılamasına neden olduğu için şifre uyumuyor. Bunun için iki boşluk kısmına da şifreyi elle yazmak daha yararlı olacaktır.

Instagram’da kullanıcıların yaşadığı en büyük sorunların arasında şifre sorunları geliyor. Özellikle hesap erişimlerini kaybetmeye kadar varan şifre unutulması ya da şifrenin başak kişiler tarafından ele geçirilmesi durumunda yaşanan sorunlar kullanıcıların Instagram hesaplarına giriş yapmalarına da engel oluyor. Bu durumu çözebilmek için mutlaka Instagram’ın kullanıcılara sunduğu destek sayfalarından yararlanmak gerekiyor. Bu işlem için ise öncelikle kullanıcıların Instagram şifre değiştirme linkini kullanmaları gerekiyor. Şifre değiştirme işlemi içerisinde ise aslında işlenen sistemin oldukça basit olduğunu belirtelim. Bu noktada kullanıcıların şifre yenileme bölümüne e posta adreslerini girmeleri ve girdikleri adreslere de onay vermeleri gerekiyor. Onay işleminden sonra kullanıcılara bir şifre değiştirme maili gönderiliyor.

Kullanıcılara gönderilen mail linkleri sayesinde kullanıcılar bağlantı linklerine tıklayarak kolaylıkla yönlendirmeler sayesinde şifrelerini değiştirebiliyor. Tabi tüm bunlarla beraber zaman zaman şifre değiştirme işleminde de sorunlar yaşanmaya başlandığını da belirtelim. Yaşanan bu sorunların başında ise linkin süresinin geçmesi geliyor. Siz hesabınızın şifresini değiştirmek için link istediğinizde Instagram size bir link gönderiminde bulunuyor fakat gönderilen link yine güvenlik açısından belli bir süreye bağlı olan link olarak biliniyor. Yani belli bir süre boyunca bu linki tıklamadığınız şifrenizi değiştirmemeniz durumunda güvenlik gerekçesiyle link geçersiz kılınıyor.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: TikTok Etkileşim Arttırma Yöntemleri

instagram-sifresini-ve-mail-adresini-bilmeden

Instagram şifresini sıfırlamak aslında olabildiğince kolaydır. Bunun için Instagram giriş seçenekleri arasında bulunan farklı alternatifleri kullanabiliyorsunuz. Örneğin mail ile kayıtlarda mail adresiniz ve şifrenizle giriş işlemini yapabiliyor, aynı şekilde mail adresiniz üzerinden şifrenizi sıfırlama talebinizi iletebiliyorsunuz. Fakat günümüzde yaşanan en büyük sorunu Instagram şifresini sıfırlamak için mail adresini hatırlamayanlar yaşıyor.

Eğer giriş yapmak için kullandığınız mail adresinize erişiminiz yoksa bu sizin için büyük bir problem olabilir. Yine de bunun için çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

  • Senkronizasyonu Yapılmış Facebook Hesabı

Eğer Instagram ile Facebook senkronizasyonunuzu yaptıysanız bu şekilde diğer hesabınızla erişim sağlamanız, şifrenizi kontrol etmeniz ve değiştirmeniz mümkündür.

  • SMS

Birçok sosyal ağda olduğu gibi bilgilerinize cep telefonu numaranızı kaydedip, ücretsiz olarak SMS onayına sunma şansına sahipsiniz. Instagram SMS ile şifre değişimini yalnızca sizin gerçek kullanıcı olup olmadığınız minvalinde dikkate alır. Gelen onay koduyla şifre işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz.

  • Instagram Destek Sayfası

Uzun süredir kullanmadığınız ya da bir şekilde unuttuğunuz Instagram hesabınıza mail adresinizi hatırlamadığınız için giriş yapamıyor olabilirsiniz. Buna SMS onayınızın olmaması ve Facebook senkronizasyonu yapmamanız eklenebilir. Bu durumda yardım sayfasından Instagram yetkilileriyle iletişime geçip bir şifre talebinde bulunabilirsiniz. Hesabın gerçek sahibi olduğunuz konusunda verdiğiniz yanıtlar tatmin edici olursa hesabınıza erişim hakkı kazanabilirsiniz.

Instagram Destek Üzerinden Şifre Sıfırlarken Belge İsteniyor Mu?

Instagram destek sayfasına ulaşarak şifre sıfırlamak için Instagram Help Desk kısmından blog gibi açılan yardım sekmesine geçmelisiniz. Bu bölümde size hesabınızla ilgili bazı ayrıntılar sorularak bilgilerin ne kadar tutarlı olduğuna bakılacaktır. Ancak bu bilgilerle şifre değiştirmeniz mümkün değil. Bilgilerin doğruluğunun ardından ise yeni bir mail adresi onaylamanız istenecek.

Ardından mail kutunuza Instagram tarafından gönderilecek yönergeler aracılığıyla yine size yöneltilen sorulara yanıt beklenmektedir. Paylaşımlarınıza, DM mesaj örneklerinize, aklınıza gelebilecek bu gibi hesap içi detaylara yönelik kısımları atlamadan yazmalısınız. Gerek görüldüğü takdirde isminize, fotoğrafınıza ya da benzeri bir detaya ihtiyaç duyarak Instagram belge talebinde bulunabilir. Bu şekilde sizi doğruladıktan sonra ise tekrardan bir mail ile iletişim bilgilerinizi ve şifrenizi sıfırlama şansı tanınmaktadır.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Instagram Web Uygulamasında Mesaj Nasıl Atılır?

Instagram günlük 800 milyon aktif kullanıcısı ile en çok kullanılan sosyal medya platformlarından. İnsanların güzel anılarını, yaşantılarını ve tatillerini fotoğraflar halinde paylaştıkları bu sitede günlük 100 milyondan fazla içerik yükleniyor. Bu paylaşım çılgınlığı arasında Instagram bizim kişisel verilerimizi korumakla yükümlü. Bu nedenle en gelişmiş güvenlik protokollerini kullanıyorlar. Fakat Instagram şifrelerimizi unutabiliyor veya bazı zamanlar değiştirme ihtiyacı duyuyoruz. Bu gibi durumlarda Instagram şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır? Adım adım anlatacağız.

Instagram Şifre Sıfırlamainstagram şifremi unuttum

Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı nedenlerden Instagram şifre sıfırlama işlemi gerçekleştirebiliyoruz. Eğer şifrenizi güvenli bulmuyorsanız ya da kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirildiğini düşünüyorsanız, şifre değiştirme işlemi Instagram’da çok basit.

Profil sayfanıza giriş yaptıktan sonra sağ üst tarafta bulunan üç nokta işaretine tıklayın. Açılan pencerede “Şifre” sekmesine girdikten sonra, mevcut şifreniz ile yeni oluşturacağınız şifreyi girip, sağ üstte bulunan “tik” işaretine tıklamanız yeterli. Bu şekilde Instagram şifre sıfırlama işlemini hesabınızın içinden gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da Unutulan Şifreyi Yenileme

Bazı durumlarda çok unutkan olabiliyoruz, yeni değiştirdiğimiz bir şifreyi dahi unuttuğumuz oluyor. Böyle bir durumla karşılaşırsanız endişe etmenize gerek yok, Instagram şifre sıfırlama yöntemi ile unutulan şifrenizi yenileyebilirsiniz. Bunun için ilk önce:

Instagram giriş sayfasında ki “Şifreni mi unuttun?” bölümüne tıklıyoruz. Ardından gelen sayfada kullanıcı adımızı yazmamız gerekiyor. Instagram’ da telefon numaranız kayıtlıysa telefonunuza bir kod geliyor, kayıtlı değilse bu kod e-posta adresinize geliyor. Gelen kodu ilgili alana girdikten sonra yeni şifrenizi seçebilirsiniz.

Instagram Şifre Seçimi

En çok önemsenmeyen konulardan biride şifre seçimi oluyor. Instagram şifrenizi seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar, şifrenizin kolay bulunabilir ve tahmin edilebilir olmaması, bu durumda hatırlayabileceğiniz şekilde bir şifre oluşturmak için internet üzerinde kendinize uygun olan bir şifreleme yöntemini seçebilirsiniz. Bu şekilde hesaplarınız daha güvenli şekilde korunmuş olur.

Instagram şifre sıfırlama işlemi nasıl yapılır konusunda sizleri bilgilendirmeye çalıştığımız yazımızın sonuna geldik. Konu hakkındaki sorunlarınızı yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. Instagram’ın yeni özelliklerinden haberdar olmak ve merak ettiklerinizi öğrenmek için sitemizi takipte kalın. Ayrıca Instagram Türk takipçi satın alma ve Instagram beğeni satın alma konularında yardıma ihtiyacınız varsa bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sosyal Medya hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 2 Ortalama: 5]
4 yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Merhabalar ben 4gundur deniyorum denedim hesapimi buldum.ama yeni şifreye girin diyo girdim bi hata oluştu diyo aklımı yiyecem kacgundur uğraşıyorum şifreyi yenilemek için kod geldi yeni şifreye giriyorum bı hata oluştu diyo yardımcı olurmusunuz

  2. İyi günler benden dünden beri Instagram hesabıma giriş yapamıyorum şifremi unuttum .önceden telefona şifre yenileme için kod gelirdi şimdi ise ne kod geliyor ne de başka bir şey .Dondurduğum hesaba kullanıcı bulunamadı diyor yardımcı olursanız çok sevinirim.