Instagram Siyah Mod (Karanlık) Nasıl Açılır?

Instagram Siyah Mod (Karanlık) Nasıl Açılır?

Instagram karanlık mod özelliğiyle yeni bir devir başladı. Dev bir sanal dünyaya dönüşen Instagram için son yeniliklerden bir tanesi de şüphesiz ki siyah mod kullanımı oldu. Uzun süreli çalışmaların sonunda hem IOS hem de Android sistemli cihazlarda siyah mod ya da bir başka deyişle karanlık modun kullanımı söz konusu oldu. Kullanıcıların beyaz ışıktan dolayı yorulmasını engelleyecek karanlık mod, gece saatlerinde çok daha uzun süreli kalınmasını da sağlayacak. Özellikle göz rahatsızlıklarının yaşanmaması için oluşturulurken kullanımı da son derece basittir. Daha iyi ve rahat görünüm için gerçekleştirilen uygulamanın kullanımı da her geçen gün artmaktadır. 1 Milyar Dolar bedelle Facebook bünyesine geçtikten sonra büyük bir çıkış yakalayan İnstagram, hali hazırda en çok aktif büyüklüğe ulaşma yolunda ilerliyor. Her saniye binlerce beğeni ve paylaşım gerçekleşirken daha uzun saatler bakılmaya başlanması da mod kullanımlarını önemli hale getirmiş oldu. Peki, İOS ve Android için ayrı ayrı karanlık mod nasıl açılır, kullanımı nasıl olabilmektedir?

Instagram Karanlık Mod Android Nasıl Açılır?

Göz dinlendirici ve aynı zamanda uzun süreli kullanım imkânı veren karanlık mod, hem Android hem de İOS sistemli cihazlarda sorunsuz performans sunmaktadır. Kullanım için mutlaka Android işletim sistemli cihazlardan aktif durumu yapılmalıdır. Instagram’ı karanlık mod ile kullanmak için;

  • İlk olarak Google Play Store açılır.
  • Sol-üst kısımda var olan “…” ibaresine tıklayarak uygulamalarım sekmesine gidilir.
  • Uygulamalar içinden cihazda yüklü olan İnstagram açılır.
  • Aşağı doğru kaydırma yaparak “Beta programına katıl” seçeneği işaretlenir.
  • Sonrasında işlemin başlatılması beklenir. Tahmini olarak 15 ile 20 dakika arası bekleme süresi bulunur.
  • Sonrasında tekrar aynı bölümden İnstagram girişi yapılır. İşlemin yapılmasıyla birlikte bir güncelleme geldiği görülecektir.
  • Bu güncellemenin yapılmasıyla birlikte akıllı cihazdan İnstagram girişlerinde karanlık mod kullanılabilecek. (Instagram Destek)

Yeni bir özellik olmasına karşın hızlı kullanılanlar arasında bulunan karanlık modun ayarlar kısmından aktifliği yapılır. Android 10 ve güncel sürümlerine sahip kullanıcılar yapabilmektedir. Karanlık gece modu kullanımı ile ilgili herhangi bir sınırlandırma hali ise yoktur. Bununla birlikte istenmesi durumunda karanlık mod kapatılarak tekrar eski duruma gelmesi de sağlanır. Bunun için ayarlar kısmından gece-karanlık modu kapatılır. İşlemlerde herhangi bir bekleme süresi yoktur.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Markanız İçin İlham Alacağınız Instagram İçerik Fikirleri

instagram karanlık mod

Instagram Karanlık Mod IOS Nasıl Açılır?

Iphone cihazları içinde geçerli olan gece modu için işlemler ayarlar kısmından yapılır.

  • “Ekran ve parlaklık” bölümünden “Koyu Mod” özelliği seçilir.
  • Ardından İnstagram gece kapatma modu hazır duruma gelir.
  • İstenilen zamanda kullanımı var olurken işlemlerin tam tersini yaparak da kapatılması sağlanır.
  • Ayarlar kısmından açık mod seçeneğinin aktif hale gelmesiyle kapatma yapılabilir.
  • Tek bir tıklama ile değişim olması da devamlı olarak kullanımda farklılık sunması açısından değerlidir. İOS 13.0 ve üzeri sürümler için geçerli olmakla birlikte kullanıcılar tarafından dakikalar içinde gerçekleştirilir.

Instagram Destek hakkındaki bir önceki yazımız olan ile de ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz.
[Toplam: 3 Ortalama: 5]
Gösterilecek yorum yok.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir